Annonce

De fleste mennesker ønsker til tider er der var en ekstra skilling på bankkontoen. Men nogle gange dikterer vores arbejde, hvor mange penge der egentlig kommer ind, og det kan være svært at finde tiden til mere arbejde. Men har du overskud på kontoen, så kan investering være en god vej til at generere flere penge.

Her får du en miniguide til hvordan du kan bruge investering til at booste økonomien.

At investere i aktier kan give gode afkast

Når man tænker på aktier så tænker man ofte på jakkesætsklædte mænd og hektiske børsmarkeder, men aktieinvestering er faktisk ikke forbeholdt Wall Street og businessmænd. Alle kan nemlig investere i aktier, og alle kan bruge aktieverdenen som en trædesten til en bedre økonomi.

Hvad du kan investere i, afhænger selvfølgeligt af din økonomi, da prisen på aktier varierer. Din investering skal passe til dit budget, så du har råd til at gå igennem eventuelle tab.

Når du skal i gang med investering er det en god idé at tilegne sig en basisviden omkring handelsplatforme, statistikker og analyser. Ved at gå ind til investering med en solid viden højner du dine chancer for gode og profitable afkast.

Er du interesseret i at investere i aktier, så kan du få en detaljeret gennemgang hos mininvestering.dk/aktier-for-begyndere/.

Kan man tjene millioner på aktier?

Du har måske hørt om mennesker der lever af at investere i aktier. Dette kan faktisk godt lade sig gøre, men det vil ofte kræve en del tid og forarbejde.

De fleste mennesker, der er blevet rige på aktieinvestering, har måske investeret tusindvis af kroner før deres aktier egentlig er begyndt at generere afkast.

At tjener millioner på aktier kræver at man har et indgående kendskab til markedet og at man forstår de dynamikker der konstant er i forandring.

Det er vigtigt at man ved hvornår det er plausibelt at investere og hvornår det er bedst at sælge igen.

Nogle aktier er langtidsinvesteringer, hvilket vil sige at de ikke konstant skal handles online. De er snarere købt med den forhåbning om at virksomheden, som de udgør en part af, vil vokse sig større og stige i værdi.

Ideologisk overbevisning; invester i noget du tror på

Investering handler ikke altid om at investere i banker eller mega-koncerner. Du kan faktisk også vælge at smide din penge i virksomheder, som du tror kan gøre en forskel i verden.

Er du en miljøbevidst person, så kan du med fordel vælge at investere i virksomheder der arbejder med den grønne omstilling.

Et eksempel på en sådan virksomhed kunne f.eks. være en virksomhed der arbejder med solcelleanlæg. Energien fra solceller er langt mere skånsom for miljøet end mange andre energiformer, og forskning indenfor dette felt er et skridt i den rigtige retning for klimaet.

Et andet eksempel kunne være aktieinvestering i virksomheder der beskæftiger sig med genanvendelig emballage. Her er der tale om firmaer der producerer f.eks. flasker i bæredygtigt materiale, der kan genbruges.

Investering behøver således ikke være uhåndgribeligt. Investerer du i noget du tror på, så er du både med til at støtte op om den pågældende virksomheds fremdrift, samtidig med at du er ambitiøs i forhold til din egen økonomis fremtid.

Risiko ved investering

Ligesom med de fleste andre ting, så vil der også være en vis risiko forbundet med aktieinvestering.

Det er aldrig til at sige i hvilken retning en given aktie bevæger sig i, og selvom den er i god vækst i dag, så kan det hurtigt gå ned ad i morgen.

Har du investeret en betydelig sum penge i en aktie, så skal du huske på at du kan miste alle pengene igen, selvom eksperterne har rådet dig til at investere.

Nogle aktier er selvfølgeligt mere stabile end andre, men generelt gør det sig gældende at du aldrig kan være 100 procent sikker.

Start eventuelt ud i det små, så du kan mærke om du har flair for det, og om det overhovedet er noget, der kan betale sig for dig. På den måde undgår du ubehagelige overraskelser og skræmmende tab.

Andre former for investering

Sidder du med en ekstra skilling på lommen, som du ønsker at investere, men er aktiemarkedet lidt for komplekst, så kan boliginvestering også være en mulighed.

Boliginvestering kræver som regel en større startkapital, men den slags investering kan til gengæld blive en levevej.

Når man investerer i boliger, kan det enten være med det formål at sælge videre på det rigtige tidspunkt eller også kan det være at man vil udleje.

Investering i ejendom vil ofte være en tidskrævende løsning, og skal man i gang med at udleje de opkøbte boliger, så kan det hurtigt blive en fuldtidsbeskæftigelse.

Overvej derfor hvad du har råd til, hvilken investering der passer til din livsstil og hvad du egentlig vil med den pågældende investering. På den måde kan du tage en retning, du ikke senere vil fortryde.