Annonce

Nogle mennesker går nærmest i panik når de hører ordet lån. Vi har nemlig så mange gange før fået fortalt skrækhistorier om lån der gav vedkommende en kæmpe gæld, men sådan behøver det ikke at være. Hvad for et lån skal du benytte dig af, hvis du ønsker at låne blot et lille beløb?

Minilån er blevet et af de foretrukne lån

Oftest når der bliver snakket om et lån, så taler vi her om høje tal, som enten går til en misligholdt gæld, et hus eller en bil. De fleste taler nemlig om at låne penge, hvis det er til større udgifter som de ikke selv har råd til. Men hvis du blot ønsker at låne en lille sum penge, hvad for et lån skal du så benytte dig af? Låne-verdenen synes uendeligt stor, og derfor kan det være svært helt at vide hvor du skal begynde. Her kan det måske være noget for dig at kigge på et minilån. Et minilån er hvad det lyder som, et mini-lån. Her behøver du nemlig ikke at låne mange penge, og det kan gøres ganske simpelt og hurtigt. Disse lån bruges ofte hvis du kommer ud for problemer og mangler en ny computer eller en ny cykel, men ikke har pengene til det. Et minilån kan opsummeres med 4 ord: Hurtigt, simpelt, mini, u-sikret. For at sætte lidt flere ord på, kan du se med her hvor vi sammenligner et minilån med andre typer lån:

Minilån:

  • Du kan låne et mindre beløb (såsom 5000,- ) gratis i et antal dage
  • Det kan gøres nemt og fra mobilen
  • Indbetaling af pengene sker hurtigt
  • Minilån er en måde at få hurtige penge, men hvis ikke du betaler hurtigt, så kan det blive dyrt

Andre lån:

  • Du kan låne et højt beløb, men det er ikke gratis i et antal dage
  • Ved et højere beløb skal du som regel igennem en længere ansøgningsproces og godkendes
  • Indbetaling kan ske over flere dage, så mangler du pengene lige nu, kan det blive presset
  • Du får ikke nødvendigvis hurtige penge, men en længere løbetid

 

Hvad adskiller minilån fra andre lån?

Ansøgningsprocessen ved et minilån tager næsten ingen tid, og kan klares næsten uanset tid og sted. Det simple kommer sig af, at du kan gøre det fra din mobiltelefon blot ved at benytte ganske få kliks. Vi taler om mini, fordi beløbsgrænsen er væsentligt mindre end andre lån, hvilket ikke kun giver lånet sit navn, men også gør det mindre ”uhyggeligt” at skulle låne penge, især hvis det er første gang. Det er dog vigtigt at du kigger på ÅOP inden du vælger et lån, eftersom mange minilån kan have en ganske høj rente, som kan chokere, hvis du blot ønsker at låne et lille beløb. SMS-lån går ind under et minilån, og hvis ikke du er forsigtig, så kan det ”I værste fald koster et lån fra SMS Kviklån over 538.000 procent omregnet til ÅOP.”[1] Så læs alt med småt inden du tager et lån, så vil din oplevelse med minilån blive betydeligt bedre. Sidst men ikke mindst, så nævner vi u-sikret. Her mener vi, at du ikke skal stille sikkerhed i dit liv, det vil sige, at du ikke behøver at forklare hvad du skal bruge pengene til, det er nemlig din egen sag. Hvis det er dit første lån, så kan det være noget nervepirrende at skulle låne et større beløb, så derfor er der mange der blot ”nøjes” med et minilån.

Kilde: https://kreditnu.dk/minilaan/

Danskere elsker at optage lån

I 2018 oplevede danskerne for engangsskyld en positiv indstillet økonomi. Danskerne havde pludselig flere penge imellem hænderne, end de længe havde været vant til. Men på trods af en positiv stigning i økonomi, så forhindrede det ikke diverse lån i at blive benyttet. Finansdanmark har udtalt ”For unge under 25 år stiger andelen af bankgæld i forhold til indkomst gennemsnitligt med 44 pct. om året, modsat de 25-29 år, hvor den kun vokser med 9 pct.”[2] Dette betyder ikke nødvendigvis, at unge tager det ene lån efter det andet, men det betyder, at det kan være svært at tilbagebetale lånet, når først det er taget. Netop derfor skal vi være varsomme hvis vi vælger et lån, men mange danskere oplever en glæde i, at kunne låne penge, hvis det er det de har lyst til. Du kan læse mere her i artiklen omkring, hvorfor lånene stadigvæk var i en opadgående retning, selv da den danske økonomi havde en optimistisk fremgang: https://www.berlingske.dk/privatoekonomi/selskaber-bag-forbrugslaan-har-stadig-fede-tider-i-danmark. Hvis du har brug for at tage et lån såsom et minilån, så kan Fibino være med til at give dig overblikket over dine muligheder. Her kan du både se kreditorer, renter og løbetid. Men hvad bruger danskerne egentlig minilån på? Vi har her 5 emner som mange danskere spenderer pengene på:

Uforudsete udgifter såsom regninger
Bil/værksted
Forbrugsgoder såsom ferier
Hvidevarer
Gaver

 

Kilde: https://finans.dk/politik/ECE11708327/hoeje-renter-faar-danskernes-gaeld-til-det-offentlige-til-at-svulme/?ctxref=ext

Ud fra denne lille graf fra 2018, vises der hvad danskernes største gældsposter var. Tallene står i milliarder, og det fremgår tydeligt at renterne fra diverse lån er hvad der rammer danskerne hårdest. Derfor vil vi gerne påminde dig om, at skulle du have lysten til at tage et lån, så tænk dig godt om inden, så du ikke ender med at blive en af de mange med en enorm gæld. Lån med måde!

[1] https://www.berlingske.dk/privatoekonomi/svensk-minilaan-koster-961-procent

[2] https://finansdanmark.dk/nyheder/2017/unge-stifter-gaeld-tidligt-og-sparer-ikke-op/