Vi hører meget om, at det er de unge mennesker, der tager mange lån til elektronik, rejser, lejligheder og andet. Men hvordan er lånemarkedet for pensionister? Og giver det overhovedet mening at låne penge, når man har nået en vis alder?

Hvor meget kan man lån som pensionist?

Som udgangspunkt er der ingen krav til, hvor meget man kan låne som pensionist. Det kan dog være en smule sværere at blive godkendt til lån – især hos banken.

Grunden til dette er, at man ofte vil have en lavere indkomst og kortere tid til at afbetale på lånet. Det er dog stadig muligt at låne penge i banken, og hvis du låner penge online, vil du have endnu bedre chancer for at blive vurderet kreditværdig.

Hvilke typer af lån tager pensionister?

Men hvilke typer af lån er pensionister så mest interesseret i? Vi har undersøgt, hvad den ældre generation søger mest på.

Over 50% af alle søgninger på ’kviklån’ bliver faktisk foretaget af personer over 45 år, hvor cirka halvdelen af disse bliver foretaget af personer, der er ældre end 55 år. Der er altså en vis interesse for kviklån blandt den ældre generation.

Hvis man derimod kigger på søgninger omkring ’banklån’, så kan man se, at over 75% af alle søgninger bliver foretaget af personer under 54 år. I denne gruppe er det ofte de 35-45 årige, der er interesseret og derfor i mindre grad den ældre generation.

Kviklån online er altså en ret populær søgning blandt personer. Der er mere end 55 år gammel. Men tager de så også mange af disse lån?

Betyder det, at ældre tager flere kviklån end unge mennesker?

Blot fordi man søger efter et kviklån, betyder det ikke, at man tager det. Det er stadig de unge mennesker, der låner mest. Gennemsnitsalderen for personer, der tog et kviklån i 2017, var 33 år – du kan selv finde flere statistikker i kilden nederst på siden, som er udarbejdet af Dansk Kredit Råd.

Vi kan altså konkludere, at ældre personer søger mere på kviklån, mens yngre mennesker tager flere. Men hvordan hænger det sammen?
Den ovenstående rapport har måske svaret herpå. Heri står der nemlig, at mange af kunderne hos udbyderne af kviklån er tilbagevendende. Der er altså en meget loyal kundeskare. Og når du først har haft en god oplevelse, og derefter vil låne igen, er det ikke længere nødvendigt at søge efter det på nettet.

Hvis størstedelen af lånene bliver foretaget af yngre mennesker, der har lånt hos udbyderen tidligere, giver det derved god mening, at ældre søger mere på kviklån end yngre.

Selvom der ikke er mange pensionister, der låner penge på nettet, så kan det stadig give mening, og det er også muligt.
Så længe du overvejer nødvendigheden at lånet, og så længe du bliver ved med at sammenligne og læse om lån, før du ansøger om dem, så er det langt fra uansvarligt at låne penge på internettet – heller ikke, hvis du er pensionist.

Kilde: https://www.ft.dk/samling/20171/almdel/ERU/bilag/175/1888178.pdf