Overvejer du at købe den helt nye PlayStation 5? Så kan vi godt forstå dig; den er vildere, end noget vi nogensinde har set før, og der er ingen tvivl om, at den kommer til at byde på fantastiske spiloplevelser og vanvittig grafik.

Problemet er bare, at al den nye teknologi har været dyr at proppe i den nye spillekonsol fra Sony. Det betyder, at den angiveligt kommer til at koste mange tusinde kroner, og dermed bliver den nok en del dyrere end sin forgænger.

Derfor kan det være svært at få råd til den nye PlayStation 5, hvis kontoen ikke lige bugner for tiden. Du kan derfor med fordel overveje forskellige tilbud om finansiering, når den udkommer lige inden julen 2020.

Hvordan kan man finansiere PlayStation 5?

Der er to overordnede muligheder for dig, der ønsker et godt tilbud på finansiering af PlayStation 5. Du kan enten:

… eller

  • Låne penge til købet

I begge tilfælde er der tale om kreditydelser, men måden det fungerer på er en anelse forskelligt. Ved lån låner du pengene af en bank eller digital låneudbyder, hvorefter du køber din PS5 i en butik eller hos en webshop. Ved afbetaling får du ydet kredit af en forhandler, der sælger spillekonsollen, men du modtager ikke pengene på din konto. I stedet betaler du blot et aftalt beløb hver måned, indtil du har betalt den samlede pris på din nye PlayStation 5. Konsollen leveres i øvrigt med det samme, så du får den, inden du har betalt den.

Ofte er afbetaling billigere, mens lån typisk er en anelse mere fleksibelt. Om du vægter det ene eller det andet højest er en præferencesag, og vi kan derfor ikke fortælle dig, hvad der er bedst for lige netop dig.

Sådan køber du en PS5 på afbetaling

Der er efterhånden masser af elektronikforhandlere, der giver deres kunder mulighed for at købe elektronik på afbetaling. Det gør det nemmere for mange at få råd til den elektronik, som de gerne vil have, og det giver elektronikforhandlerne en stabil indtægt.

Du skal altså blot finde en forhandler, der tilbyder afbetaling på deres varer (se linket længere oppe for en oversigt), hvorefter du enten selv skal klikke på betal via afbetaling i checkout-fasen, hvis du køber online, eller du skal nævne det for en sælger i butikken, hvis du køber fysisk.

Det nemmeste er klart at gøre det online, da godkendelsesprocessen, papirarbejdet og så videre, ofte er hurtigere overstået. Ligeledes har du bedre mulighed for at læse vilkårene og lege med forskellige opsætninger af afbetalingsaftalen, end hvis du står i en butik med en utålmodig sælger i nakken.

Herefter er det bare at sikre, at du betaler det aftalte månedlige afdrag hver måned, så du overholder din del af aftalen. Du kan læse meget mere om PS5 på denne uofficielle informationsside.

Sådan låner du penge til din nye spillekonsol

Hvis du hellere vil låne penge til din nye PS5, er det med at finde en låneudbyder, hvor du kan blive godkendt til at låne det beløb, som du mangler for at kunne købe din nye spillekonsol.

Når denne er fundet, skal du indsende en ansøgning, godkendes, og pengene skal overføres til din konto. Det kan godt tage et par dage. Når de står på bankkontoen, kan du bestille din PS5 fra din foretrukne elektronikforhandler, hvorefter du skal vente på, at postmanden banker på din hoveddør med en pakke i favnen.

Igen skal du være sikker på, at du kan betale den aftalte månedlige ydelse til tiden – hver gang – for ikke at ende i en uoverskuelig gæld.