Det er langt fra umuligt at låne trods RKI, der er dog visse ting, der adskiller denne type af lån fra andre online lån. Men hvad er disse ting? Det vil vi gerne informere dig om her i indlægget, så du kan tage beslutningen om et RKI lån på et oplyst grundlag.
Hvis du ikke kender til alle de nødvendige facts og mulige konsekvenser, kan du havne i en meget negativ spiral, som blot vil skade din økonomi. Og det vil vi gerne hjælpe dig med at undgå. Derfor har vi lavet et afsnit i bunden af denne side, som giver dig et indblik i nogle centrale overvejelser, som du bør gøre dig, før du låner.

Omkostningerne – det kan være dyrt at låne trods RKI

RKI er ingen decideret hindring for at tage lån online. Men selvom det ikke er en hindring, kan det stadig skabe nogle udfordringer.
En af de største udfordringer er omkostningerne. Disse vil ofte være højere på et RKI lån, end de er på almindelige kviklån på nettet. Men hvordan kan det være?

Det er faktisk ret simpelt. Låneudbyderen løber en større risiko ved at låne til en person, der er registreret i RKI, og derfor tillader de sig at kræve nogle højere omkostninger. Som du kan læse i næste afsnit, er der heller ikke et kæmpe udbud af disse lån, og som du nok er bekendt med, så spiller udbud og efterspørgsel en stor rolle, når der skal fastsættes en pris.
Du kan altså opleve at RKI lån har tårnhøje renter og omkostninger, og dette skal du uden tvivl være opmærksom på, før du låner.

Mulighederne for RKI lån er begrænsede

Der er, som sagt, ikke utallige muligheder for at låne, hvis man er registreret som dårlig betaler. Der er dog nogle. Disse fordeler sig primært på disse tre kategorier:

  • Lån med kautionist
  • Lån uden kautionist
  • Crowdlending og andre privatlån

Lån med kautionist trods RKI må siges at være den mest udbudte type. Her kan du ansøge om lånet sammen med en kvalificeret kautionist. Disse lån vil ligeledes være en smule billigere end lån uden kautionist – igen fordi udbyderen har en lavere risiko.
RKI lån uden kautionist kommer der flere og flere af. Hvis du ikke ønsker at låne med en kautionist, bør du virkeligt tænke dig om, inden du ansøger om et lån. Husk at læse det nedenstående afsnit, før du låner.
Crowdlending er et forholdsvis nyt begreb for den gængse dansker, men det er ret populært for personer, der ikke kan låne penge i banken – for eksempel personer i RKI. Dette er uden tvivl en mulighed, du kan undersøge nærmere. Lån penge nu, og få dine drømme opfyldt.

Hvad skal du overveje, inden du låner trods RKI?

I dette afsnit vil vi give dig fire gode råd til, hvad du bør tænke over, inden du låner:

  • Har jeg råd til at låne flere penge?
    – Læg et bundsolidt budget, før du ansøger.
  • Vil dette lån påvirke min økonomi positivt eller negativt?
  • Har jeg virkeligt et behov for at låne?
  • Er der andre alternativer, som er billigere og bedre?

Vi ønsker det bedste for din økonomi, og derfor bliver vi nødt til at være ærlige overfor dig. Der findes mange RKI lån derude, som er dyre, og som muligvis ligger på en grænse for, hvad der er etisk korrekt at udbyde. Med det sagt, er det ikke altid en dårlig ide at låne trods RKI, hvis blot man laver lidt research og tænker sig om, før man trykker på ’ansøg’.