Hvis du er havnet i Ribers eller Debitorregistret, er du uden tvivl opsat på at komme ud af dette så hurtigt som muligt. Men hvordan får man egentlig vendt den økonomiske skude, så man hurtigst muligt kan komme af listen over ”dårlige betalere”? Det kigger vi nærmere på herunder, hvor du får tre håndgribelige og effektive metoder, som kan få dit navn ud af registret hurtigst muligt. Hvis du blot er på jagt efter et lån trods RKI, så er der også disse muligheder her på siden.

1. Betal gælden

Hurra tænker du sikkert, hvad er det for en tosse der skriver denne her artikel. Men det faktisk en af de muligheder der findes for at komme ud af RKI. Det kunne fx. være du valgte at finde et samle lån, og derved kunne afvikle gælden og komme ud af det kedelige register. Men det er selvfølgelig ikke det mest åbenlyse at vælge, hvis økonomien i forvejen er meget stram.

2. Vent 5 år

Det er sådan, at når en kreditor (Dem du har lånt penge af), registrere dig for et forhold, så beskriver reglerne hos RKI, at du skal fjernes for dette forhold igen efter 5 år. Derfor kan du, hvis du kun er registreret for et enkelt forhold vente til tiden er gået, og herefter er du fri af registeret. Hvis du i ventetiden bliver registreret for et nyt forhold, så skal du vente yderligere 5 år, fra det tidspunkt hvor du bliver registreret for det nye forhold. Det er altså vigtigt at du holder din sti ren i mens du venter.

3. Anerkende ikke dit gæld

Når et firma registrere dig i RKI, så har du mulighed for at gøre indsigelse overfor forholdet. Når du gør det, så skal den virksomhed som har registreret dig fremsende dokumentation for at du skylder dem penge. Det kan du udnytte til at få slettet din registrering. Det skal du skal gøre, er at skrive et brev, hvor du ikke anerkender den registreret gæld. Brevet sender du så til Experian, som ejer RKI registreret. Du skal sende brevet så du har mulighed for at spore forsendelsen. Det kan fx. være anbefalet, eller som pakke. Så kan du nemlig bevise at det er nået frem.

Læs også om forskellen på RKI lån og hurtige forbrugslån

Nedenfor følger yderligere en række gode råd i forbindelse med registrering i RKI.

1. Skab en åben dialog med kreditor

Den første metode handler om dit kommunikative forhold til kreditor. Du vil altid have modtaget minimum tre skriftlige rykkere, inden kreditor indmelder dig til RKI.
Derfor må du gå ud fra, at kreditor allerede har et indtryk af dig som dårlig betaler. Men hvad gør man for at ændre dette indtryk?
Det første, du bør gøre, når du bliver opmærksom på, at du er blevet registreret i Ribers, er at kontakte kreditor. Jo hurtigere, jo bedre.
Når du er kommet i kontakt med firmaet eller institutionen, er det essentielt, at du påtager dig ansvaret for din gæld. Hvis du kan starte med at undskylde, ville dette uden tvivl også være en hjælp. Men lige inden, du kontakter kreditor, er det vigtigt, at du lægger en plan. Dette kan du læse mere om nederst på denne side – det handler nemlig om at have en klar og struktureret plan for din gældsafvikling.
Opsummering af dette første punkt er altså, at du bør kontakte kreditor så hurtigt som muligt.

2. Vis velvilje

Vis velvilje – dette gælder både for din kommunikation med kreditor og din arbejdsindsats på gældsafviklingen. Hvis du ringer til firmaet, som du skylder penge til, og beklager dig, viser du ikke så meget velvilje. Men hvis du derimod tilkendegiver, at du har misligholdt din gæld, og at du gerne vil arbejde hårdt for at rette op på det, så viser du velvilje.
Det er dog ikke nok at sige, at du gerne vil arbejde hårdt. Du bliver også nødt til rent faktisk at gøre det. Det kan for eksempel være, at du bliver nødt til at tage ekstra timer på dit arbejde, finde et nyt arbejde, eller begynde at arbejde aftenvagter. Hvad end du kan gøre for at tjene flere penge, viser velvilje – især hvis det ikke er komfortabelt for dig.

3. Vær struktureret

Planlægning og struktur hænger også sammen med at vise velvilje. Du skal have en klar og struktureret plan, som du kan præsentere for kreditor.

Nøglen til en struktureret gældsafvikling er et solidt budget. Du skal altså starte med at lave et budget, som er realistisk. Når du har lagt budgettet og har indset, hvor mange penge du tjener, og hvor mange penge du bruger, bliver det tydeligt, hvor mange penge du har tilbage til gældsafvikling.
Her kan du igen vise velvilje. Hvis du skærer dit budget helt ind til benet, viser dette, at du er forberedt på at sidestille dine egne behov, så kreditor kan få sine penge.

Her er en kort opsummering, som kan gavne dig, der er havnet i RKI:

  • Læg et budget og en plan.
  • Kontakt kreditor, og vær ydmyg
  • Arbejd hårdt, og vis velvilje

Hvis du følger vores blueprint for, hvordan du kommer du af RKI, er vi sikre på, at du nok skal få succes med at vende den økonomiske skude, så det begynder at gå bedre og bedre med gælden.

Når du har alle betingelserne på plads, så er det ikke en god ide at optage nye kviklån, eller at finde et nyt sted at lån penge.