Er du på udkig efter et lån på nettet? Og er det også ved at gå op for dig, hvor svært det kan være at finde rundt i de utallige kviklån online?
Så er du landet på det helt rigtige sted. Her prøver vi at gøre det simpelt. Derfor kan du læse om, hvordan du finder det helt rigtige lån, og vi prøver at beskrive det på en letforståelig måde, så alle kan være med.

Find et lån, der matcher dig og dine behov

Først og fremmest bør du finde et lån, der matcher dig og dine behov. Men hvad vil det sige? I dette afsnit kigger vi hovedsageligt på de lånevilkår, der ikke relaterer sig til renten og de andre omkostninger.

Overvej disse tre centrale punkter, og find ud af, hvad der passer ind i din økonomiske situation:

  • Hvor lang tid vil du bruge på at afbetale? 3 måneder? 12 måneder? Eller 36 måneder?
  • Hvor meget kan du afbetale med hver måned, uden at din økonomi bliver for presset?
  • Har du brug for en afdragsfri periode, hvor du ikke betaler af på lånet?

Når du har svaret på disse tre spørgsmål, så er du nået ret langt. Du vil herved have besluttet dig for løbetiden, det månedlige afdrag og eventuelt afdragsfrihed.
Hvad så nu?

Brug en sammenligningstjeneste

Når du har styr på de ovenstående ting, så gælder det om at kigge på prisen og omkostningerne. For det kan sagtens være, at det lån, der passer bedst til dine behov, ikke er det billigste. Men hvordan finder man det billigste lån? Dette kan man f.eks. nemt gøre gennem en sammenligningstjeneste. Online findes der en hel del hjemmesider, der sammenligner forskellige online forbrugslån. Vi har også lavet vores egen, se vores sammenligningstjeneste her.
Helt konkret får du en liste op med en masse forskellige lån og låneudbydere. Derved bliver det let for dig at sammenligne, hvilke der har en høj rente, og hvilke der har en lav rente.
Det er dog ikke nødvendigvis renten, der er det vigtigste. Du bør i endnu højere grad kigge på lånenes ÅOP. ÅOP betyder ’årlige omkostninger i procent’. Det er altså en procentsats, der fortæller dig, hvor meget lånet kommer til at koste inklusiv alt.

Dette skal du være opmærksom på, når du sammenligner kviklån

Vi har indtil videre nævnt renten, løbetiden, ÅOP og afdragsfrihed. Men hvad skal du være særligt opmærksom på?
Én af de ting, som man bliver snydt af, når de vil sammenligne kviklån, er, at ÅOP’en ofte virker tårnhøj, og derfor bliver de skræmt væk. Men dette behøves ikke at være helt sandt. ÅOP beregner, som sagt, de årlige omkostninger. Så hvis du har fundet frem til et mikrolån, eller et andet forbrugslån med en kort løbetid, så kan ÅOP-tallet være vildt højt. Grunden til dette er, at disse lån ofte har en løbetid på 1-3 måneder. Derfor kan ÅOP-tallet ikke anvendes til at beregne de specifikke omkostninger, da lånet kun løber over en lille del af ét år.