Rigtig mange unge mennesker tager lån på nettet, men hvordan er det nu lige, at reglerne er? Og hvor gammel skal man egentligt være for at tage et online lån? Det kan du få svar på her.

Først og fremmest, er det er udbyderen af lånet, der bestemmer, hvad kravene til låneren er. Ingen låneudbydere må dog tilbyde lån til personer, der ikke er myndige.

Her er de mest almindelige krav for online lån

Man skal altså være myndig, men hvilke krav er ellers almindelige? Her er de mest gængse krav – låneren skal have:

  • Bestået en kreditvurdering
  • Bopæl i Danmark
  • Dansk CPR-nummer
  • Dansk mobilnummer

Det vil sige, at hvis du er dansk statsborger, kreditværdig og over 18 år gammel, så har du ganske gode muligheder for at blive godkendt til at låne.

Der findes dog ingen regler uden undtagelser. Der findes for eksempel flere og flere låneudbydere, der også tilbyder lån til personer, der står i RKI. Den positive kreditvurdering er altså ikke nødvendigvis et krav hos alle udbydere.

Herudover er der nogle udbydere, der gerne ser, at låneren er en smule ældre. Derved bliver aldersgrænsen til tider sat til 20, 22 eller endda 25 år.

Er det en god ide at låne som 18-årig?

Vi har altså konkluderet, at du sagtens kan låne penge online som 18-årig. Men er det en god ide?
Det er svært at svare på dette spørgsmål uden at kende din specifikke situation. Som udgangspunkt kan man sige, at det er en fordel at låne, når man er ung, da man har meget gode muligheder for at tilbagebetale lånet. I modsætning til dette, kan man dog også sige, at denne aldersgruppe har en relativt lav indkomst, og derfor kan det tage lang tid at afdrage på lånet. Derfor bør du altid undersøge lånemarkedet for at finde det billigste lån, så dine afdrag ikke bliver spist af dyre rentetilskrivninger.

Der er dog eksempler, hvor det kan være en økonomisk stabil løsning at låne. Hvis du finder et billigt lån online, kan du spare penge på transport, for eksempel ved at tage et lån til cykel. Derved kan du spare penge på offentlig transport hver eneste dag, og så snart lånet er betalt af, vil du faktisk ”tjene” penge på at have en cykel.

Hvordan finder man det bedste kviklån online?

Hvis du gerne vil have det billigste lån, så gælder det om at tage arbejdshandskerne på. Du skal lave en grundig undersøgelse af online lån, så du kan finde det billigste. Heldigvis er der mange steder på nettet, for eksempel her hos os, hvor du kan sammenligne forbrugslån, så du hurtigt finder frem til det lån, der matcher dig bedst.

Når du kigger på sammenligningssiden, kan du blandt andet kigge på lånets ÅOP. ÅOP er den bedste indikator for, hvor meget lånet kommer til at koste dig. Herudover er det et krav, at låneudbyderen tilkendegiver lånets faktiske ÅOP, og derfor kan du trygt læne dig om af dette tal, når du sammenligner lån på nettet.