Mikrolån

 Markedet for lån på nettet er konstant tiltagende, og når du har brug for at låne penge til her og nu behov, kan det være, at et mikrolån er det rette bankprodukt for dig. Når du vil finde det bedste lån for dig og din økonomiske situation, er der flere praktiske ting, du skal være opmærksom på. Dem kan du læse mere om herunder

 

Gå til låneoversigten

Mikrolån – Nemt og hurtigt

Derudover kan du få nyttige råd til at blandt andet at spare dig selv penge ved at finde det billigste lån i forhold til dine behov.

Populariteten omkring lån på nettet

 

Udover de såkaldte mikrolån findes der flere andre typer af lån online, som alle har attraktive vilkår og rammer sammenholdt med de lån, du kan optage i en fysisk bank. Det er i høj grad forbrugernes behov, som er med til at forme markedet for låneudbydere og deres tilbud om lån. De ved, at forbrugerne ønsker frihed, fleksibilitet og ikke mindst effektivitet, når det handler om at kunne låne penge. Det skal være nemt og enkel, og udbetalingen skal foregå indenfor kort tid.

Når du benytter dig af mikrolån som bankprodukt, kan du blandt andet opleve følgende fordele:

 

Det er nemt ogenkel at ansøge

Ligesom med alle de andre lån her på vores hjemmeside, så er det nemt og enkelt at ansøg om en lån. Det er vores gennemgående filosofi, at alle skal have adgang til muligheden.

Du skal ikke stille sikkerhed for dit lån

Der er mange der ikke bryder sig om, at skulle stille med sikkerhed. Det betyder nemlig at man skal risikere, at de man stille i sikkerhed bliver solgt til 3. part hvis man ikke kan i møde komme sine forpligtelser i aftalen.

</p> <p>Det er muligt<br /> at finde mikrolån uden krav om dokumentation</p> <p>

Da der er tale om relativt små lån, så stilles der kun sjældent krav om indkomst dokumentation eller lignende. Der skal dog som oftes anvendes NemID til at dokumentere din identitet.

Fleksibilitet omkring lånebeløb og løbetid

Selvom om der oftes er kort løbetid, på lån med små lånebeløb, så er der alligevel en vis mængde plads til spillerum. Det betyder at du selv har indflydelse på på både løbetid og afdrag.

Udbyder blander sig ikke i hvad pengene bruges til

Ofte er det sådan, at når man låner penge i banken, så spørger rådgiver dig hvad du dog skal bruge alle de penge til. Sådan er det ikke med et mikrolån. Her er der ingen der blander sig noget, og det er en fordel der er til at at og føle på!

Hvad kendetegner et mikrolån?

Et mikrolån anvendes typisk som en samlebetegnelse for de typer af kortfristede lån, hvor du kan låne et lavere lånebeløb (op til 15.000-20.000 DKK.).

Kortfristede lån betyder, at løbetiden er kort, og at den i visse tilfælde er fastsat fra lånudbyders side.

Mikrolånet er kendetegnet af at være et hurtigt lån både at ansøge om og få svar på. I mange tilfælde kan du forvente straks at få svar på din ansøgning. Derudover vil udbetalingen af et godkendt og underskrevet lån også ske effektivt.

Det er blandt andet den automatiske godkendelsesproces, som visse lånudbydere tilbyder, som gør denne type af lån attraktivt for forbrugerne. Det gør det muligt for langt flere personer at kunne benytte sig af muligheden for at låne penge til privatforbrug.

Mikrolån er på den anden side også kendt for at have relativ højere renter sammenhold med andre typer af større lån. Dette hænger sammen med forretningsmåden omkring lånet.

Du kan læse om følgende låne muligheder her på siden

Hurtigt lån

Hvis du mangler penge nu og her, så kunne et hurtigt lån være en god mulighed for dig.

Lån til jul

Julen er en hård tid, og mange har ikke råd til den. På denne her side, kan du læse mere om lån til jul.

Lån penge nu

Lån penge til det du går og drømme om. Husk at du kun lever en gang!

Minilån

Minilån er en arveart af mikrolån, og omvendt. Du kan læse mere om minilån her.

Her kan du blive klogere på lidt flere ting

Hvilke typer af mikrolån findes der?

Der findes forskellige typer af lån med lavere lånebeløb, og som er beregnet til at blive optaget til at dække her-og-nu behov. Dette drejer sig om:

 • SMS lån
 • Kviklån
 • Minilån

Selvom disse typer af mikrolån umiddelbart kan minde om hinanden, er der dog nogle forskelle. SMS lån er kendt for at kunne optages uden krav om dokumentation. Dette betyder, at lånudbyderne løber en risiko ved at låne penge ud uden på forhånd at have sikret sig, at ansøger også vurderes at være i stand til at kunne betale låne tilbage. Og det er denne risikovillighed, som kommer til udtryk i de højere renter. Men det betyder også, at langt flere personer kan optage et lån, når der ikke er krav om dokumentation.

I forhold til kviklån er det ofte tilfældet, at lånudbyderne har krav om enten minimum indkomst eller indtægt. Når der eksisterer disse krav, er det muligt at kunne opnå en lavere rente.

Kært barn har mange navne, og minilån er endnu en betegnelse på lån, som har en kort løbetid, og hvor det er muligt at låne en lavere sum penge, som til gengæld hurtigt kan blive udbetalt.

De forskellige typer af lån vil matche forskellige behov og ønsker.

Hvornår er et mikrolån et foretrukken bankprodukt?

Et mikrolån finder særlig anvendelse, når en låntager står og mange penge til at dække et akut behov, der kan få budgettet eller privatøkonomien til at hænge sammen.

Det vil være dit behov for penge, der er med til at afgøre, om du har brug for et kortfristet eller langfristet lån.

Som udgangspunkt vil et lån betegnes som kortfristet, hvis løbetiden (det ved sige den tid, som lånet skal afbetales i) er på under 1 år. Dog er dette blot en overordnet tommelfingerregel, og du kan finde mikrolån med løbetid fra 30 dage og op til flere år.

Et lån med en kort løbetid kan være et fordelagtigt bankprodukt i de tilfælde, hvor du for eksempel har fået en ekstra udgift eller et attraktivt tilbud, som du ønsker at betale.

Der vil ofte være tale om en engangsudgift på et mindre beløb (under 15.000 DKK.), og hvor låntageren har økonomisk mulighed for at betale lånet tilbage indenfor en kortere periode.

“Laan247.dk hjalp mig med at finde et godt kviklån, med en god rente! Tak for hjælpen!”

Carsten Petersen

“Nettet vælter sig i lånetilbud, og det er svært at navigere i dem. Heldigvis gør laan247.dk det nemt.”

Martin Larsen

“Det er ikke sjovt at mangle penge, det gør jeg heldigvis ikke mere efter jeg fandt denne her fantastiske service”

Maria Nielsen

Dette skal du være opmærksom på omkring mikrolån

Det er særligt den praktiske betydning af et kortfristet lån, som du skal være opmærksom på, når du ansøger om et mikrolån. Det er selvfølge positivt for dig som låntager hurtigt at kunne komme til penge, når du har brug for ekstra finanser.

Med et kortfristet lån på for eksempel 30 eller 40 dage vil du typisk kun have én udgiftspost i forbindelse med lånet, og du har mulighed for at finde gebyrfrie bankprodukter i denne kategori. Derved bliver du hurtig gældfri igen, og du kan slippe for månedlige afdrag, såfremt du overholder lånebetingelserne i forhold til rettidig tilbagebetaling.

Dog skal du være opmærksom på den korte tilbagebetalingsfrist og overholdelsen af tilbagebetalingen i denne forbindelse.

Det kan få store økonomiske konsekvenser for dig, hvis ikke du overholder din låneaftale.

Derfor skal du gerne gøre dig klar, fra før du ansøger, om du vil være i stand til indenfor en bestemt periode at betale det fulde lån tilbage.

Udnyt det store marked for mikrolån

Det store marked for lån på nettet er til forbrugernes fordel, da der skabes konkurrence om kunderne. De mange lånudbydere vil have forskellige attraktive lånevilkår eller priser for at tiltrækker kunderne. Og disse fordele kan du med fordel som potentiel låntager benytte dig af.

Ved at undersøge forskellige lånudbydere, bliver du i stand til at sammenligne dine muligheder, og du kan finde lige netop den online bank, som i vilkår og rammer matcher dine ønsker og behov. Fordelen er, at hvis du er afskåret fra at ansøge om et lån hos en enkelt lånudbyder, kan du blot fortsætte med at undersøge dine muligheder for at finde frem til en, hvis vilkår passer til dig.

Det er blandt andet muligt at benytte dig af følgende vilkår:

 • Intet krav om fast indtægt
 • Mulighed for at få straks godkendelse samt udbetaling indenfor 1 time
 • Intet opstartsgebyr
 • Minimum alder på ned til 18 år
 • Mulighed for at opnå gebyrfrie perioder som førstegangslåner.

Sådan sammensætter du det bedste mikrolån

Sørg for fra starten af at være bekendt med præcis, hvor mange penge du har brug for.

Hellere låne et præcist beløb, som matcher dit økonomiske behov, og som du kan betale tilbage, fremfor at sætte dig selv i en økonomiske presset situation ved at have optaget et for stort lån, end du kan indfri.

En god måde at sammensætte et mikrolån med en længere løbetid på er ved at se på de månedlige ydelser. Disse er tilbagevendende omkostninger på lånet, som skal betales hver måned.

For at blive bekendt med om du kan betale størrelsen på de månedlige ydelser, kan du med fordel lægge budget omkring din privatøkonomi og finde ud af, hvor mange penge du forventer at have til rådighed hver måned. Dette gør du ved at trække samtlige udgifter fra dine indtægter.

Herved får du dit månedlige, disponible beløb.

Det er vigtigt for din tilbagebetalingsevne, at størrelsen på dit lån matcher din privatøkonomi. Der vil derfor være individuel forskel på, hvad det bedste lån er.

Hvad kræver det at optage et mikrolån på nettet?

Der er nogle praktiske forhold, som gør dig i stand til at kunne optage et lån online. Først og fremmest skal du have NemID, da stort set alle typer af lån på nettet underskrives ved hjælp af dette digitale signaturredskab. NemID er desuden medvirkende til at effektivisere hele ansøgningsprocessen, da du slipper for at skulle indsende fysiske dokumenter og underskrifter, men blot kan lade nøglekortet klare arbejdet.

Mange personer har en NemKonto knyttet op på deres NemID, og dette er særlig praktisk, når det kommer til at låne penge på nettet. For her kan pengene således hurtigt blive udbetalt på ansøgers NemKonto.

I forhold til selve nøglekortet kan det være en fordel at sørge for, at du har flere nøgler tilbage, når du igangsætter en ansøgning om mikrolån. Der skal typisk bruges flere nøgler til såvel ansøgningsformularen som til underskrivelsesprocessen.

Derudover kræver det et dansk statsborgerskab at kunne ansøge om lån.

Effektiv og enkel ansøgningsproces

Når du har fundet den rette lånudbyder for dig med det mikrolån, som du ønsker at ansøge om, skal du starte med at indtaste størrelsen på lånebeløbet samt længden på den ønskede løbetid. Herefter bliver du ledt direkte videre til formularen, hvori du skal indtaste dine personlige oplysninger.

I tilfælde af at lånudbyderen kræver, at du har en minimum husstandsindkomst, vil NemID give adgang til at indhente disse oplysninger. NemID er i det hele taget med til at forsimple ansøgningsproceduren, så du kun behøver at indtaste de oplysninger, som du løbende i ansøgningen bliver bedt om.

På trods af det store lånemarked vil selve ansøgningsproceduren minde om hinanden, da det handler om at sætte rammen for dit ønskede lån og angive dine personlige oplysninger.

Afslutningsvist godkender og indsender på ansøgningen ved hjælp af NemID.

 1. Find den lånudbyder som du ønsker at benytte dig af
 2. Indtast størrelse på dit ønskede mikrolån
 3. Oplys navn, alder, eventuel eksisterende bankforhold m.fl.
 4. Godkend ansøgningen med NemID.

Godkendelsesproces og udbetalingstid

Mikrolån er særlig attraktiv, når det kommer til de gennemsnitlige godkendelses- og udbetalingsfrister. For i mange tilfælde kan en ansøger nemlig forvente svar på sin ansøgning straks efter, at den er sendt afsted.

En automatisk godkendelsesprocedure betyder, at ventetiden på at komme til penge er lille.

Derudover kan der findes lån, som kan blive udbetalt allerede indenfor 1 time efter godkendelse.

Hvis du er særlig interesseret i at finde den lånudbyder, som har de hurtigste godkendelses- og udbetalingsfrister, kan du undersøge mulighederne specifikt i forhold til dette. Begge frister vil nemlig stå oplyst på enhver lånudbyders hjemmeside, så kunderne har fri adgang til at benytte sig af den online bank, som måtte have de mest attraktive lånevilkår, når det handler om effektivitet.

Spar penge på dit mikrolån

Når du låner penge, vil det altid være forbundet med omkostninger. Dog findes der metoder til at finde det lån, som vil være det billigste for dig. Her handler det om at undersøge flere forskellige tilbud på mikrolån for således at kunne identificere, hvilket der vil være det mest rentable for dig at ansøge om.

Det vil altid komme dig til gode, at du har læst det med småt og sat dig ind i et låns betingelser, vilkår og rammer. For det første lån du finder, vil sjældent være det bedste og billigste for dig.

Når du undersøger markedet og sammenligner forskellige lån, skal du bruge punktet om ”Årlige Omkostninger i Procent”, som er skabt til forbrugernes hensyn i form at synliggøre et låns fulde og samlede omkostninger beregnet over hele dets løbetid.

Dette vil være det mest retvisende tal i forhold til at kunne finde det mikrolån, som er det billigste.

Lånet med den lavest ÅOP vil være det billigste for dig.

Sæt dig ind i lånebetingelserne og få overblik over dit budget

Det er blandt andet renten, som spiller en stor betydning for omkostningerne på dit lån. Derfor skal du være opmærksom på størrelsen af denne, når du optager et mikrolån.

Uanset hvilket lån du optager, vil det influere på din privatøkonomi, at du betaler af på et lån, da pengene netop skal findes fra det månedlige budget.

Vær opmærksom på alle omkostningsposterne, som et lån har. Dette drejer sig både om engangsomkostninger samt tilbagevendende omkostninger.

Når du har indblik i lånebetingelserne, er du bedst mulig i stand til at skabe et holdbart og realistisk budget, så du får betalt rettidigt af på dit mikrolån og samtidig har økonomi til at afholde dine sædvanlige udgifter.