Annonce

Vi har måske alle stået i en situation, hvor økonomien er lidt haltende og vi derfor ser os nødsaget til at optage et lån. Bankernes låneproces er som oftest langsommelig, og derfor kan et akut behov lede tankerne over på et online lån.

Her får du et par guidelines til online lånets verden, og hvordan du ruster dig bedst imod uventede ubehageligheder.

Overvej dine muligheder grundigt inden du låner

Hvad enten du låner penge i dit eget pengeinstitut eller du finder det nødvendigt med et lån via en online udbyder, så skal du altid huske på at pengene før eller siden skal betales tilbage.

Hvis du låner 10.000 kroner, så er det ikke blot de 10.000 kroner du skal betale tilbage, der er nemlig som oftest renter på lånet.

Hvis du vælger at optage et forbrugslån til materielle goder, så bør du gøre op med dig selv hvor værdifuld den givne sofa eller cykel egentlig er, og om det kan betale sig at betale det dobbelte som følge af renterne.

Tænk derfor grundigt over dine behov inden du kaster dig ud i låneverdenen, da det ellers kan blive en dyr fornøjelse.

Indhent forskellige tilbud

Er dit behov akut, og har det eksempelvis noget at gøre med dine tænders sundhed eller dit barns komfort, så kan du som oftest ikke spare på denne front eller vente med et eventuelt køb.

I den forbindelse bør du undersøge markedet grundigt og indhente lånetilbud fra forskellige online udbydere, så du kan tage det bedst mulige valg. Se bl.a. her hvilke udbydere der findes og hvilke renter og gebyrer de opererer med.

Indkomst og afbetaling går hånd i hånd

Hvis du har fundet en fornuftig udbyder, og du vælger at sende ansøgningen afsted, så skal du huske at din afbetaling og løbeperiode skal være i balance med din indkomst.

Det er vigtigt at du har råd til at tilbagebetale lånet ellers kan du blive ramt af grumme gebyrer, der kan vælte din økonomi.

Lav derfor et detaljeret budget over din indkomst og månedlige udgifter, så du kan se om der egentlig er plads til et lån. Lånet skal tilbagebetales sideløbende med alle dine øvrige udgifter, og derfor kan et lån medføre at din levestandard generelt må omlægges.

Er du hver måned forberedt på afdraget og renterne, og har du lavet plads i budgettet til lånet, så undgår du med fordel ubehagelige overraskelser, der i sidste ende kan skade din økonomi betydeligt.