Det er den rene sandhed, at økonomien er en stor del af at starte en virksomhed op. I denne artikel vil vi give nogle tips til, hvordan du kommer godt fra start og får styr på økonomien ved hjælp af nogle værktøjer.

Hvordan skal man forstå økonomistyring?

Når man taler om økonomistyring, taler om ofte om fire forskellige områder. Aktivitetsstyring, kapacitetsstyring, likviditetsstyring og finansstyring. Men når man er en mindre virksomhed, handler det mest af alt om at have et godt system, hvor man kan udarbejde bogføring og regnskab.

Disse værktøjer er nødvendige for økonomistyring

Hvis du først lige har startet en virksomhed op, skal du lægge et etableringsbudget. Det er faktisk at foretrække, hvis du laver det, inden du rent faktisk starter virksomheden op. Men etableringsbudgettet kan give dig overblik over, hvad der vil være af etableringsomkostninger og dermed give dig et billede af, om du økonomisk kan starte virksomheden op.

Når man er en mindre virksomhed, er det som tidligere nævnt alfa og omega med et godt system og regnskabsprogrammer. Som ny virksomhed vil man skulle opgive en masse ting til Skat, og derfor er det vigtigt, at du har overblik over din virksomhed og dens økonomi. Der findes en masse forskellige programmer, og mange af dem er gratis. Når man er en lille virksomhed, kan man med fordel bruge et af de enklere regnskabsprogrammer.

Et yderst nødvendigt værktøj for at styre din virksomheds økonomi er at lægge driftsbudget over de næste 12 måneder. Det viser indtægterne og udgifter, man forventer i virksomheden. Derefter er det en god idé at holde det op imod ens regnskabstal, da man hurtigt kan finde ud af, om man holder budgettet eller ej.

Likviditetsbudget og likviditetsstyring er også to væsentlige aspekter ved økonomistyring. Likviditeten kan nemlig være begrænsende og på mange måde sætte dine investeringer i stå. Derfor skal du have orden i og kendskab til dit likviditetsbudget og dit resultatbudget for året.

Når du er kommet i gang, er det altså en god idé at få godt styr på både regnskab og bogføring. Det er vigtigt at bogføre løbende, så du hele tiden har overblik over din virksomhed. Det gælder både fakturaer, regninger og lønsedler.

Når du så har styr på økonomien

Hvis du så har krydset alt af på listen og har fået et gennemgående overblik over din virksomhed, er det også vigtigt at kunne høste frugterne. Vil du skabe en god arbejdsplads for din virksomhed, kan du med fordel anskaffe Apple’s effektive elektronik til erhvervslivet. De er en af de førende mærker på markedet, og du kan være sikker på, at deres produkter er af høj kvalitet.