Drømmer du om sydens varme og lange aftener med familie og venner? Eller drømmer du om norske fjelde og vild natur? Lige meget, hvad du drømmer om i din sommerferie, så kan du få ideer til finansiering af sommerferien her på siden.
Det er dyrt at rejse, og derfor er der mange, der aldrig får set de steder i verden, som de ellers rigtigt gerne vil opleve – og det er en skam. Men det behøves faktisk slet ikke at være umuligt. Her giver vi dig tre gode ideer til, hvordan du kan komme på din drømmeferie.

Spar op til ferien

Den første metode er gennem opsparing. Det kan dog være en langsommelig proces at spare op – især hvis hele familien skal afsted. Men hvor lang tid tager det egentligt? Lad os kigge på et eksempel herunder.
I 2018 brugte en dansk husstand i gennemsnit 14.830 kroner på sommerferien. Dette viser en måling, som YouGov har udført på vegne af Nordea. Hvis vi rundet dette beløb op til 15.000 kroner, så kan vi hurtigt vise, hvor meget du skal spare op hver måned.

Hvis I skal på ferie om:

  • 3 måneder: 5.000 kroner
  • 6 måneder: 2.500 kroner
  • 9 måneder: 1.667 kroner
  • 12 måneder: 1.250 kroner

At spare 5.000 kroner op hver eneste måned, er meget udfordrende for langt de fleste danskere, men måske tager det faktisk ikke så lang tid, som du gik rundt og troede? Hvis du ligger mellem 1.250 og 2.500 kroner til side hver måned, så kan du snart komme afsted på drømmeferien – og måske føles det meget bedre at holde ferie, når du har knoklet for at spare op.

Lån penge til sommerferien

Det er også muligt at tage et forbrugslån til ferien. Nogle gange skal vi mennesker belønne os selv, og så længe du finder et billigt lån, som du har råd til at afbetale, så kan du sagtens vælge denne løsning.
Der er dog også en anden mulighed i forlængelse af dette. Du kan vælge at låne penge til sommerferien i år på en måde, som vil gøre det billigere for dig at holde ferie fremover. Du kan for eksempel låne penge til en campingvogn, og derved spare penge på indkvartering i rigtig mange år.

Ferie på budget

Den tredje og sidste mulighed er, at du holder ferie på budget. En ferie for fire personer kan variere mange tusinde kroner i pris alt efter, hvor billigt man ønsker at gøre det. Du kan for eksempel vælge en:

  • Billigere destination
  • Billigere transport
  • Billigere indkvartering

Hvis du vælger Tyrkiet frem for Cypern, og du vælger et 4 stjernet hotel lidt længere væk fra stranden, så har du allerede sparet mange tusinde kroner. På den måde er det måske også mere overskueligt at spare op? Og hvis du vælger at låne til ferien, behøves du ikke at spekulere så meget over det, hvis du har lånt 10.000 kroner fremfor 20.000 kroner.

Hvordan finansiere andre danskere sommerferien?

Der findes rigtig mange danskere familier, der rejser hvert eneste år. Og disse familier finansierer rejsen på forskellige måder. Nogle sparer op, nogle låner, og andre har en økonomi, hvor der altid er plads til at rejse.
En undersøgelse viser faktisk, at der er stor forskel på hvor mange, der låner til ferien. Denne forskel kommer tydeligt til syne gennem ens bopæl. Således er det cirka 15% af personer, der bor i København, som låner til at rejse. Det er dog kun omkring 9% af jyderne, der optager lån til at rejse på ferie. Jyderne vælger derimod at låne flere penge til blandt andet køretøjer.
Hvis man tager gennemsnittet af de to tal, kan man altså se, at det er cirka 12% af danskerne, der låner til ferien. Hvis man medregner heri, at mange af dem (formentligt) tager andre med på ferien, så er procentdelen af danskerne, der tager på ferie for lånte penge væsentligt højere.

Er det okay at låne penge til ferien?

Som vi kunne konkludere herover, så er det ret normalt at låne til ferien. Og derfor kan vi også konkludere, at det er helt okay – der er intet galt i at låne til fornøjelser og rejser.

Det handler dog om, hvordan du selv har det med at låne. Hvis du ikke har lyst til at låne, eller hvis du ikke kan nyde ferien, hvis den er finansieret af et lån, så bør du nok finde en anden løsning. Alt i alt vil vi sige, at der er masser af muligheder for at finansiere ferien, du skal blot finde den løsning, der matcher dig og din økonomi bedst.