Kender du det, at uanset hvad du gør, så er bankbogen altid gabende tom sidst på måneden? Hvis svaret er ja, har du måske også tænkt over, hvad du kan gøre for, at det kan ændre sig? I denne artikel ser vi nærmere på, hvordan du sikrer dig, at bankkontoen ikke går i minus igen og igen, og du i stedet får en sund økonomi.

Opsparing er nøglen

Lad det bare være sagt med det samme. Den tomme bankbog er ikke ligefrem rocket science – den skyldes, at du har brugt flere penge, end du har tjent. Og selv om det i mange situationer kan være en fordel med et lån, hjælper det ikke rigtigt i denne situation.  Ønsker du mere luft i din økonomi, er du derfor nødt til at begynde at bruge mindre, end du tjener, og lægge resten af pengene til side; altså spare op.

Nu tænker du måske, at du ikke har plads til at spare op i din økonomi, og det kan da også vise sig at være tilfældet. Imidlertid har langt de fleste råd til at undvære et mindre beløb hver måned, og selv hvis du kun sparer nogle få hundrede kroner op hver måned, gør det en kæmpe forskel på den lange bane. Det gælder derfor om at komme i gang med opsparingen hurtigst muligt.

Invester din opsparing

Opsparing kan foregå på mange måder – du kan f.eks. sy dine penge ind i madrassen. Men hvorfor ikke lade din opsparing tjene flere penge til dig? Det kan du gøre, hvis du vælger at investere den. Du bestemmer selv, om du vil handl futures Danmark, aktier i USA eller noget helt tredje. I første omgang er det vigtigste ikke, hvad du investerer i – det er, at du til en start får taget en aktiv beslutning om, at du vil i gang med at investere din opsparing.

Nu er det langtfra alle, der har forstand på investering, og det har du måske heller ikke. Det betyder dog ikke, at du så ikke kan investere sikkert og godt. Der findes nemlig masser af gode investeringsalternativer, hvor du ikke behøver at udvælge værdipapirer selv, men i stedet lader andre om det.

En anden mulighed er at investere i ETF’er. En ETF er et værdipapir, der følger udviklingen af mange aktier i stedet for én aktie. Det betyder, at din risiko spredes ud på flere aktier, hvilket kan være en stor fordel for dig, hvis du af den ene eller anden årsag ikke har mulighed for at udvælge værdipapirer selv.

Både med investering såvel som opsparing gælder det i første omgang om at få startet – så skal du med tiden nok slippe for den tomme bankkonto sidst på måneden.