Det er en stor ting at købe ny bil, og det er rigtigt mange penge man skal bruge på én gang – i hvert fald hvis man skal købe en god bil, og altså ikke en gammel skrotbunke. Derfor er der også en del overvejelser man bør gøre sig, således man ikke blot tømmer pungen fuldstændigt, men at man derimod får lavet et fornuftigt køb, som man også er glad for.

Det kan være svært at navigere rundt i bilmarkedet, og der kommer hele tiden nye biler, hvorfor man enten skal gøre sin research grundigt, eller i hvert fald få hjælp i processen.
Denne artikel er for dig der skal købe en ny bil, og gerne ønsker et par gode råd til, hvordan du får fingerende i den rigtige bil for DIG.

 

Budget & behov

Det først skridt i processen er at finde ud af hvad dit faktiske behov er, og hvordan det lægger sig op ad budgettet. Som nævnt tidligere, så koster en bil som regel mange penge, og ofte skal man optage lån når man skal købe en bil. Af den grund skal man også vurderer hvilken bil man egentlig har behov for, og hvis man er lidt økonomisk anlagt, så vil man måske også vurderer om man kan nøjes med noget mindre eller endda også ældre.

Et behov kunne også sagtens være, at du bruger mange timer i bilen – hvis du f.eks. er sælger – og dermed kunne det være rart med en lækker bil, som er komfortabel og med ekstra plads. Det kan være, at den kommer til at koste lidt mere, men hvis det er noget der betyder noget for dig, så er det jo også et at dine behov, som gerne skulle indfries.

Det store spørgsmål – køb ny eller brugt?

En ny bil er altid lækker. Den dufter anderledes, og følelsen af, at andre ikke har kørt i den, er en rigtig dejlig følelse. Man er super øm overfor den, og man skal nok sørge for at tørre skoene af, før man træder ind i den det første lange stykke tid.

Der er dog penge at spare ved at købe brugt. Hvis dit behov er meget småt, men blot skal bruge den til små ærinder, så kan en gammel spand måske godt virke for dig. Men det er ikke kun hvis man køber en gammel spand at man kan spare penge, men faktisk også ved demo-biler, eller ved biler der kun har kørt mellem 5-20.000 km. En bil mister meget af værdien så snart den forlader forhandleren, så selvom den er næsten ny, så kan du spare mange penge ved at købe en der har kørt blot en smule.

 

Hvordan kommer du bedst af med den gamle bil?

Har du en bil i forvejen, så skal du sikkert af med den også. Der er flere måder til at komme af med den, hvor den nemmeste nok er at give den i bytte ved forhandlere, og så få et afslag i prisen på din nye bil. Hvis du tænker ”hvad er min bil værd?” kan du altid undersøge brugtvognsmarkedet på sider som DBA, Bilasen osv. Der kan du i øvrigt også selv sælge den, hvis du har mod på det.