Når du skal købe brugt bil ved en privat person, så er der nogle lidt andre ting du bør være opmærksom på, som hvis du køber ny bil hos din forhandler. Det handler blandt andet om at sikre dig selv for uheldige situationer.

Det er vigtigt at du ikke kommer til at købe en brugt bil med restgæld

At købe bil er ikke en billig sag i Danmark og det er uanset om der er tale om en splinter ny bil eller om du er på udkig efter en brugt bil. Når der er større beløb ude at flyve, er vi heldigvis bedre til at sondere i terrænet og gøre de rigtige ting, men hvad er egentlig de rigtige ting at gøre i en handel med en privatperson om en brugt bil?

Det første du skal have øje for er bil restgæld. Restgæld kan være hvis den nuværende ejer af bilen ikke har nået at afdrage hele lånet, der i sin tid er optaget for at erhverve bilen. Hvis der er restgæld i bilen, skal du sikre dig at denne restgæld bliver betalt før at du overtager bilen og det er vigtigt at huske at tjekke.

Få hjælpen til at tjekke bilen for restgæld

Hvis du ikke selv ved hvordan du skal tjekke en bil for restgæld, kan du heldigvis få din långiver til at hjælpe dig. Det er dog ganske simpelt selv at tjekke bilens ejer og eventuel gæld online og det er heldigt for dig der ønsker at købe en brugt bil.

Har du fundet dig en brugt bil der er koster mere, end hvad du selv har nået at spare op og skal du have en form for finansieringsaftale indover, så er det stadig ikke nogen dårlig idé at have en god portion penge opsparet, så du kan lægge så mange penge som muligt i form af udbetalingen på bilen.