Kviklån

Lånemarkedet har udviklet sig meget og der er efterhånden kommet rigtig mange online låneudbydere, af diverse former for lån. Blandt de mange lånetyper er kviklån.

Denne artikel er skrevet af Tim Petersson

Gå til låneoversigten

Få et kviklån på kun 2 minutter!

Ved at bruge indstillingerne nedenfor kan du nemt og simpelt finde den låneudbyder der matcher dine behov bedst

Vi modtager provision fra alle låneudbyderne på listen, og den indeholder ikke alle låneudbydere.

Hvis du står og skal bruge penge til et eller andet og gerne vil tage et lån, som for eksempel et kviklån, så er der flere ting, som du skal være opmærksom på. Der er nemlig både fordele og ulemper ved denne type lån og mulighederne er mange. Alt dette kan du blive klogere på, ved at læse her på siden, hvor du også vil finde flere gode råd om hvordan du begår dig på markedet.

Hvad er et kviklån?

Kviklån er en lånetype, der også går under andre navne, som for eksempel minilån, mikrolån eller SMS-lån. Ved denne type lån, er der tale om mindre lånebeløb. Kviklån bliver ofte forstået, som et forbrugslån, men kan også godt tages med et andet formål end lige forbrug.

Kviklån bliver hovedsageligt udbudt af online låneudbydere, som online banker og finansielle institutioner. Det er kendetegnet ved, at hele låneprocessen går meget hurtigt. Det er en meget nem måde at låne penge på, og markedet for kviklån er i Danmark vokset ekstremt hurtigt.

Grunden til, at der er så mange som optager et kviklån, er blandt andet fordi:

</p> <p>Det er nemt</p> <p>

Du sætter dig blot med en enhed forbundet til internettet, klikker den låneudbyder ovenfor, som du ønsker at benytte og så er du i gang.

</p> <p>Der er få krav</p> <p>

Fordi kviklåns beløbet normalt ikke er så stort, så er kravene heller ikke ret store. Du kan altid låne pengene på dit glatte ansigt.

</p> <p>Det går hurtigt</p> <p>

For at man skal kunne betragte det som et kviklån, så skal det jo gå hurtigt. Mange steder for man svar på sin ansøg med det samme, og andre steder kan der gå et par minutter.

</p> <p>Der er intet papirarbejde</p> <p>

Det hele foregår via internettet, og du bruger dit Nemid i forbindelse med ansøgningen. Så derfor er der ingen papirarbejde der skal laves.

Der er dog også flere ulemper, som man skal være opmærksom på.

Vi har i dag en lovgivning der i dag bestemmer, at man som låneudbyder har pligt til at vurdere om låneudbyderen vil være i stand til at kunne betale de forudbestemte afdrag tilbage. Som udgangspunkt har man dog som låntager, ansvaret for at undersøge markedet og træffe sit valg herudfra.  Selvom låneudbyderen skal oplyse kredittype, beløb og betingelser, herunder også ÅOP, kan det være svært at overskue markedet og sine valgmuligheder, hvilket er det vi vil forsøge at hjælpe med her.

Flere og flere låner penge over nettet

Det danske bank- og lånemarked har udviklet sig enormt meget i løbet af de sidste år. Bankerne har valgt at centralisere sig og lukke flere lokale filialer. Dette har betydet at der er flere der har fået længere hen til banken. Herudover så er der flere der har oplevet at få afslag på deres låneansøgninger.

Dette har samlet set betydet, at folk er begyndt at se efter andre muligheder for at låne penge, hvilket har gavnet de mange online låneudbydere. Herudover, så lokker de online udbydere også ofte med fængende overskrifter, og de tilbyder ofte en løsning, hvor det er meget nemt og hurtigt at låne penge.

Der findes mange former for online lån, blandt andet forbrugslån, såsom SMS-lån og kviklån, og andre former for lån, som online erhvervslån. På denne side vil vi forsøge, at komme nærmere ind på kviklån, hvad det er, hvilke muligheder du har, hvad du skal være opmærksom på, samt fordele og ulemper på det.

Du kan læse om følgende låne muligheder her på siden

Lån til bil

Hvis man køber en campingvogn, så skal man også næsten have en bil, og må derfor finde et billån

SMS-lån

SMS-lån er et gammelt begreb, i dag findes der mange muligheder for at låne fra mobilen.

Lån penge

Lån penge her på hjemmeside, det er den tanke vi arbejder ud fra. Du er velkommen ombord!

Quicklån

Når man vil have lån, så må det godt gå stærkt. Derfor er quicklån en god mulighed

De største fordele ved kviklån

#1 Det er nemt:

For det første, så er det utroligt nemt at optage et kviklån. Det hele foregår elektronisk, der er få krav, det går hurtigt, der bliver ikke stillet så mange spørgsmål, og vurderingen er ikke ligeså omfattende, som den typisk ville være i de traditionelle banker.

#2 Det er hurtigt:

Udover at det er nemt, så går det også, som navnet også antyder, utroligt hurtigt. Du vil typisk skulle udfylde en låneformular, som ikke tager mange minutter, hvorefter du sender din ansøgning afsted. Ansøgningen vurderes, hvilket i nogle tilfælde ikke tager mere end et par minutter. Bliver du godkendt til at lån, vil du have pengene på din konto indenfor kort tid. Typisk vil du have pengene inden for få dage, og i nogle tilfælde samme dag, som du ansøger om lånet.

Få krav og ingen papirarbejde

#3 Få krav:

Generelt bliver der stillet meget få krav til dig, hvis du gerne vil optage et kviklån. Dette kan være en fordel, hvis man skal bruge pengene hurtigt og derfor ikke gider, at der er for meget bøvl med dokumentation, og spørgsmål. Du bliver for eksempel ikke spurgt ind til, hvad pengene skal bruges til, som du typisk ville ved andre låneformer.

#4 Ingen papirer:

Ved et kviklån foregår det hele typisk elektronisk. På denne måde undgår du, at der er for meget bøvl med at fremsende papirer. At der ikke er diverse papirer, som der skal udfyldes, er også med til at gøre hele låneprocessen hurtigere.

 

 

“Laan247.dk hjalp mig med at finde et godt kviklån, med en god rente! Tak for hjælpen!”

Carsten Petersen

“Nettet vælter sig i lånetilbud, og det er svært at navigere i dem. Heldigvis gør laan247.dk det nemt.”

Martin Larsen

“Det er ikke sjovt at mangle penge, det gør jeg heldigvis ikke mere efter jeg fandt denne her fantastiske service”

Maria Nielsen

Ulemperne ved et kviklån

Selvom det måske virker meget nemt, og at du efter at have læst fordelene tænker, at det lyder som en god mulighed, så er der også flere ulemper, som du skal have med i dine overvejelser, før du træffer en beslutning, om at tage et kviklån.

Det kan ofte virke tillokkende, og i de fleste udbyderes reklamer bliver der talt om, hvor nemt og hurtigt det er, eller at der er en utrolig lav rente, og i nogle tilfælde også at lånet er helt rentefrit. Er dette tilfældet, er der dog typisk en anden måde, som udbyderen af kviklånet tager sig betalt på.

Dette vil typisk være i form af en række skjulte gebyrer, som man ikke lige opdager ved første øjekast. Hvis man ikke er opmærksom på dette, kan man havne i store økonomiske problemer, hvorfor det altså er vigtigt, at du sørger for at sætte dig grundigt ind i forholdene, før du træffer en beslutning.

Dan dig et overblik over din økonomi

 

Før du går i gang med at låne penge, så er det vigtigt, at du starter med, at danne dig et overblik over din økonomi. Dette kan man gøre på flere måder, men den nemmeste metode er at lægge et budget.

 

Hvis du skal lægge et budget, kan du med fordel anvende et regneark, for eksempel Excel. Heri opstiller du dine indtægter og udgifter. På denne måde kan du få afklaret:

 

  • Hvad dit behov er
  • Hvordan du forestiller dig at betale lånet tilbage igen
  • Om der er steder i din økonomi, hvor du eventuelt kan spare lidt
  • Nødvendigheden for at optage lånet, samt
  • Danne dig et overblik over hele din økonomi

Flere og flere låner penge over nettet

Det danske bank- og lånemarked har udviklet sig enormt meget i løbet af de sidste år. Bankerne har valgt at centralisere sig og lukke flere lokale filialer. Dette har betydet at der er flere der har fået længere hen til banken. Herudover så er der flere der har oplevet at få afslag på deres låneansøgninger.

Dette har samlet set betydet, at folk er begyndt at se efter andre muligheder for at låne penge, hvilket har gavnet de mange online låneudbydere. Herudover, så lokker de online udbydere også ofte med fængende overskrifter, og de tilbyder ofte en løsning, hvor det er meget nemt og hurtigt at låne penge.

Der findes mange former for online lån, blandt andet forbrugslån, såsom SMS-lån og kviklån, og andre former for lån, som online erhvervslån. På denne side vil vi forsøge, at komme nærmere ind på kviklån, hvad det er, hvilke muligheder du har, hvad du skal være opmærksom på, samt fordele og ulemper på det.

Hvor stort er dit lånebehov?

Før du optager et kviklån, er det også vigtigt, at du får afdækket dit lånebehov. Tag udgangspunkt i dit budget og se, om du har lidt ekstra luft i økonomien. Skal du låne til noget bestemt, og ved du hvad det koster, så kan du sammenligne de to og nemmere finde ud af, hvad dit reelle lånebehov er.

På denne måde ender du ikke med at optage et kviklån, hvor du låner flere penge, end du egentlig har behov for. Hvis du låner mere, end hvad du har brug for, så kommer du også til at betale unødvendige omkostninger, som du kunne have brugt på noget andet. Det kan godt være, at det tager tid at sætte sig godt ind i sin økonomi, men det er altså også her, hvor du har mulighed for at spare nogle ekstra penge i sidste ende.

Har du råd til at betale lånet tilbage igen?

En anden vigtig ting at få afklaret, før du tager et kviklån, er om du kan betale lånet tilbage igen. Der kan være mange gode grunde til, hvorfor man gerne vil låne nogle penge, men det er aldrig en god ide at lån, hvis man ikke har mulighed for at betale lånet tilbage igen.

Hvis du låner mere end du har råd til, kan du have i en meget besværlig situation, hvor du får meget svært ved at blive gældfri igen. Hvis du ikke har mulighed for at tilbagebetale dit lån, så kan det have store økonomiske konsekvenser for dig, hvilket også kan påvirke resten af dit liv.

Hvis du ikke sørger for at få betalt dine regninger, vil du ofte få rykkere, hvilket også indebærer dyre rykkergebyrer. I slemme tilfælde vil du blive meldt til inkasso, og kan du stadig ikke betale dine regninger, vil du blive registreret i RKI.

RKI er et register for dårlige betalere, hvilket vil betyde at du som udgangspunkt ikke kan låne flere penge, heller ikke andre steder, før du har fået betalt dine nuværende regninger. At optage et lån man ikke har råd til, kan altså ende med at blive en dyr fornøjelse, med flere personlige konsekvenser.

Har du behov for lånet

Det kan virke meget nemt, og det er nemt at blive fristet til at tage et lån. Der kan være mange gode grunde til at tage et lån, men der kan også være tilfælde, hvor der er noget man får lyst til at købe noget, som man i bund og grund ikke har brug for.

De fleste mennesker har prøvet det, at går forbi et eller andet produkt, som de føler kunne være meget fedt at have. Her er det dog vigtigt, at du lige overvejer en ekstra gang, om det nu i virkeligheden også er noget, som du har brug for. Er det ikke noget der er vigtigt for dig, så er det ikke en god ide at tage et kviklån. Der er nemlig, som alle andre lån, omkostninger forbundet med at låne.

Ved at tænke dig godt om før du låner, kan du også bedre undgå, at havne i den uheldige situation, hvor du ikke kan betale lånet tilbage igen.

Vigtigt ikke at bruge lånet til at betale andre lån af med

Hvis først man er havnet i den uheldige situation, og ikke lige umiddelbart ser nogen mulighed for, at kunne betale lånet tilbage igen, kan det være meget nemt bare at tage et nyt lån, for at kunne betale det gamle tilbage med. Dette er dog ikke en god ide.

Hvis du udelukkende tager et kviklån, for at betale et gammelt lån tilbage, så vil du i langt de fleste tilfælde bare sætte dig selv i en langt værre situation, end du var i før. Dette skyldes de omkostninger, der er forbundet med at låne penge, hvor du skal huske på, at der oftest er en høj rente eller andre omkostninger, som bare gør det endnu svære at betale det nye lån tilbage. Derfor vil du kunne havne i en negativ spiral, hvor du bare bliver ved med at gøre situationen værre.

Hvis du allerede er i en situation, hvor du ikke kan betale din gæld tilbage, så kan du søge hjælp hos Forbrugerrådet Tænk, som tilbyder gratis gældsrådgivning. Ellers kan du også tale med din bankrådgiver.

Vigtige lånebegreber og sammenligningsfaktorer

Herunder vil vi belyse nogle af de vigtigste lånebegreber, så du bedre kan skelne mellem de forskellige låneudbyderes tilbud.

Renter

Renterne er en af de ting, som du skal huske at lægge mærke til, inden du beslutter dig for, om du vil optage et kviklån eller ej. Renterne er nemlig en af de omkostninger som udbydere af kviklån tager sig betalt for, for at du kan få lov til at låne hos dem.

Renten fortæller altså, noget om de omkostninger der er i forbindelse med lånet. Du skal dog være opmærksom på, at renten typisk ikke er den eneste omkostning, hvorfor en lav rente, ikke er ensbetydende med at lånet er billigt.

Renterne bliver betalt månedligt og vil være opgjort i procent. Du betaler renten hver måned, hvilket du typisk ville gøre, sammen med dit afdrag. Hvis du udelukkende betaler renter, så afdrager du altså ikke på lånet, og du vil stadig skulle tilbagebetale selve lånebeløbet.

Gebyrer

Ved de fleste kviklån vil der ofte være andre omkostninger, end lige renten. Dette udformer sig ofte i diverse gebyrer, hvor det du vil støde op oftest, er er etableringsgebyr. Dette er et gebyr, som du skal betale, for at få lov til at låne penge hos den pågældende låneudbyder.

Typisk vil renten være det første, der bliver oplyst når du ser på kviklånet. Derfor er det ekstra vigtigt, at du også er opmærksom på diverse gebyrer, så du ikke ender med en ubehagelig overraskelse, i form af en masse uforudsete omkostninger. Gebyrerne vil være oplyst i kroner og ører, og er i langt de fleste tilfælde en engangsbetaling.

Afdrag

Ud over renterne, så skal du også betale dit minilån tilbage igen. Mange udbydere af kviklån er ret fleksible i forhold til tilbagebetalingen. Ved de fleste vil det være sådan, at du skal afdrage på lånet løbende, hvilket typisk ville være hver måned. Der findes også muligheder, hvor du låner penge, og så venter med at betale lånet tilbage, til en bestemt indfrielsesdato. Hvis du kun låner pengene i en måned, vil dette oftest være det samme.

Ved nogle kviklån vil du have muligheden for at kunne tilbagebetale hele lånebeløbet, præcist hvornår det passer dig, så længe at det er indenfor låneperioden. Dette giver dig mere fleksibilitet. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle steder, der giver dig denne fleksibilitet.

Månedlig ydelse

Hvis du har optaget et kviklån, så skal du også betale en ydelse. En ydelse er en betegnelse for, det beløb som man skal betale over en bestemt periode. Når man så tager om månedlig ydelse, så er det altså det samlede beløb, som du skal betale til låneudbyderen, hver måned.

Hvis man optager helt korte lån, med en meget kort løbetid, så vil man ofte ikke skulle betale noget i ydelse, men derimod betale det hele på en gang. Selvom kviklån er lån, der løber over en relativ kort tidsperiode, så vil der som regel være en månedlig ydelse, som du skal betale.

Lånets løbetid

Dette er også et meget vigtigt punkt. Lånets løbetid bestemmer nemlig, hvor lang tid du har, til at få betalt lånet tilbage igen. Her er der forskel på, hvad der er en ”god” løbetid. Dette kommer nemlig helt an på dine behov.

Man skal være opmærksom på, at det ofte forholder sig sådan, at der på de lån med en kort løbetid, er højere gebyrer og renter, end der er på de lån med en lang løbetid. Hvor lang løbetiden skal være, hænger også sammen med, hvor meget du gerne vil låne, da det selvfølgelig bliver svære og svære at betale lånet tilbage på kort tid, des mere man låner.

Rentefrie kviklån

Hvis du er på jagt efter et kviklån, og du hurtigt skal bruge nogle penge, så er der en form for kviklån, som lader dig låne penge, uden at du skal betale noget som helst i renter.

Dette virker for mange, som en god ting at vælge, men her skal du altså huske at være opmærksom på, at der ofte bare er andre omkostninger inkluderet end renten. Det er jo de færreste, der er villige til at låne penge ud, med mindre de får noget for det. Dette gælder også her, og ved rentefrie kviklån, vil der oftest bare være højere gebyrer, som opvejer at du ikke skal betale nogle renter.

For at kunne danne dig et bedre overblik over alle omkostningerne, så kan du med fordel se nærmere på lånets ÅOP.

ÅOP

Det hele kan måske virke lidt uoverskueligt, og svært at gennemskue. Heldigvis, så findes der en lidt nemmere måde, hvorpå du hurtigere kan se de samlede omkostninger, der er forbundet med lånet. Dette kaldes for ÅOP, som altså står for årlige omkostninger i procent. Dette er en god ide, at se på, når du skal optage et lån, da du hurtigt kan danne dig et overblik over, de omkostninger der er forbundet med lånet.

Du vil ofte se, at der er forskel på renten og ÅOP. Dette skyldes altså at ÅOP medregner alle omkostninger, og både inkluderer renter og diverse gebyrer.

Det er et lovkrav, at danske låneudbydere, ligegyldigt hvilken form for lån det er, oplyser ÅOP.

Brug en låneberegner til bedre at danne dig et overblik over lånet

På mange hjemmesider, hvor du kan optage lån, kan du også benytte dig af en låneberegner. Her hos os kan du sagtens bruge vores til at finde frem til et lånetilbud. Dette er et godt redskab til dig, der nemt og hurtigt gerne vil have alle oplysningerne på lånet. Du skal blot indtaste relevante oplysninger om lånet, såsom rente, gebyrer, lånebeløb og løbetid.

Når du har indtastet dette, så vil låneberegneren beregne sig frem til, hvor meget du vil skulle betale. Her giver den dig altså den gældende ÅOP, men den viser også typisk, hvor stor en sum penge, du skal betale i renter hver måned.

Herudover vil du også få vist, hvor meget du skal betale i ydelse, og hvad dine afdrag på lånet kommer til at være. Du får altså nemt og hurtigt et overblik over hele kviklånet, hvorfor det kan være en god ide at benytte sig af en låneberegner, før man optager sit kviklån.

På denne måde undgår du, at få nogle ubehagelige overraskelser, da du ikke ved en fejl kommer til at overse nogle af omkostningerne. Du har også en mindre risiko for, at blive overrasket over de beløb, som du skal betale.

Kviklån i forhold til banklån

Der er flere forskelle på at låne penge i banken og låne penge over nettet via kviklån. For det første, så vil det ofte være meget nemmere, at optage et kviklån via internettet. Der er dog både fordele og ulemper ved begge dele. Der er rigtigt mange online låneudbydere, der forsøger at lokke dig, med diverse gode tilbud, som for eksempel, at renten er utroligt lav, hvor de så i stedet har nogle skjulte gebyrer.

I banken, vil du ofte skulle vente lidt længere tid, på at få lånet godkendt. Dette skyldes at kravene her, ofte er noget kun højere, end de er hos de online udbydere. Vi har blandt andet set, at finanskrisen har sat sine spor i den danske banksektor, og at der er flere som har fået afslag på at låne i banken, som så efterfølgende vælger de online muligheder.

Dog vil det ofte være sådan, at de samlede omkostninger på lånet, er lavere i de traditionelle banker, end de er på de online kviklån. Dette skyldes, at banken stiller større krav til din økonomi, og altså derfor løber en mindre risiko, end de fleste online udbydere af kviklån gør.

Brug vores sammenligningstjeneste og låneberegner

Fordi lånemarkedet har udviklet sig så meget som det har, så er der også kommet flere og flere nye spillere ind på markedet. Hvis man leder efter et kviklån, så har man altså utroligt mange forskellige muligheder. Dette kan for mange være svært at overskue. Derfor findes der heldigvis en måde, hvorpå du lange hurtigere kan danne dig et godt overblik over de mange muligheder.

Ved at benytte sig af vores sammenligningstjeneste, får du en oversigt over alle mulighederne, og det bliver altså meget nemmere at sammenligne de forskellige udbydere med hinanden. Bemærk at listen ikke er uvildig.

Hvilke krav er der for at kunne tage et kviklån?

Sammenlignet med mange andre lånemuligheder, så stilles der ofte meget få krav ved kviklån. Disse kan være følgende(bemærk: krav kan være forskellig fra udbyder til udbyder):

Alder:

Skal du låne penge, så skal du, ligegyldigt hvilken form for lån det er, som minimum være fyldt 18 år. Der er dog enkelte udbydere af kviklån, som stiller lidt højere krav, og du vil derfor godt kunne finde steder, hvor du skal være 21 eller 25.

RKI:                    

Ved langt de fleste lån gælder det, at du ikke må være registreret i RKI. Dette gælder altså også for de fleste steder, hvor du kan tage et kviklån. Hvis du først er blevet registreret i RKI, så skal du generelt lede længe efter nogle, som vil være villige til at låne dig penge. Trods dette, er der dog nogle udbydere som gør det.

Økonomi:

Når du ansøger om et lån, så vil de typisk skulle have et overblik over din økonomi, for eksempel i forhold til, hvor meget du tjener. Dette er relevant for dem, da det fortæller noget om dine muligheder, for at kunne betale lånet tilbage igen. Her er der dog forskel på kravene, men generelt set, så er de lavere ved kviklån, end de for eksempel ville være i banken.

Bopæl:

For at kunne optage et kviklån, så skal du være bosiddende i Danmark og have boet her i mere end 12 måneder.

Underskrivelse af lån

Når du skal optage et lån, så skal låneaftalen selvfølgelig også underskrives. Ved kviklån er der et fokus på, at det hele skal gå hurtigt, hvorfor der også er valgt en nem underskrivelsesmetode, for på den måde at gøre det nemmere, og for at spare tid.

Ved rigtig mange kviklån, vil du have muligheden for at underskrive lånet med NemID. Dette er både for at gøre det simpelt, men det er herudover også en sikker måde at underskrive dokumenter på. Hvis du ikke har lyst til at underskrive med NemID, når du optager et kviklån, så tilbyder de fleste også andre muligheder.

Ved nogle af kviklånsudbyderne kan du for eksempel stadigvæk bede om at underskrive låneaftalen fysisk. Dette betyder selvfølgelig også, at dokumenterne skal sendes frem og tilbage, hvilket altså samlet set betyder, at det vil tage lidt længere tid.

Sæt dig ind i tingene og undgå grimme overraskelser

Samlet set, så er der altså utroligt mange ting, som ville være en god ide at have styr på, før man optager et kviklån. Det kan måske virke uoverskueligt og bøvlet at sætte sig ind i alle disse forhold, men det kan altså have stor betydning i sidste ende. Jo bedre et overblik du har, og jo bedre du har sat dig ind i tingene, jo nemmere vil du have ved at danne dig et overblik, og vælge det lån der passer bedst til dig. Det kan fx. være et SMS lån eller et forbrugslån.

Ved at have sat dig grundigt ind i de mange forhold, undgår du samtidig at få en ubehagelig overraskelse, i forhold til lånets omkostninger, og du vil altså have nemmere ved at gennemskue de mange udbydere af kviklån.

14 dages fortrydelsesret på kviklån

I Danmark forholdet det sig sådan, at vi har en lovgivning, der bestemmer, at du har 14 dages fortrydelsesret. Dette ved de fleste gør sig gældende, når du for eksempel køber en ny computer, men du har faktisk også 14 dages fortrydelsesret på kviklån.

Dette betyder, at hvis du har lånt penge, men så kommer til at fortryde, og altså ikke vil låne pengene alligevel, så kan du kvit og frit betale pengene tilbage igen, uden at det har nogle omkostninger for dig. Da det altså er dansk lovgivning, der giver dig denne ret til at fortryde, så behøver du faktisk ikke at give nogen forklaring. Du betaler blot pengene tilbage indenfor de 14 dage, så vil du ikke længere have kviklånet, og du skal ikke betale noget for det.

Har du gæld som du ikke kan komme af med igen?

Er du havnet i den uheldige situation, hvor du ikke kan komme af med din gæld igen? Så husk på, at det er en dårlig ide, bare at optage et nyt kviklån, for at betale det gamle tilbage igen. Du bør i stedet søge hjælp andre steder fra, for så hurtigt som muligt at kunne komme på rette fode igen.

Her skal du være opmærksom på, at jo længere tid du venter, jo svære vil det ofte også være at blive gældfri igen. Derfor er det vigtigt, hvis du er i problemer, at søge om hjælp så hurtigt som muligt, hvilket du kan gøre på flere måder.

Som det første kan du tage en samtale med din bankrådgiver. Her kan i sammen sætte jer ned og danne jer et overblik over din økonomi, og sammen finde en løsning på problemet. Ønsker du ikke at benytte banken, så har du også muligheden for at få gratis rådgivning andre steder.

Du kan for eksempel tage kontakt til Forbrugerrådet Tænk, som giver gratis og neutral økonomisk rådgivning til folk med gældsproblemer. Dette kan være en rigtig god løsning, og de hjælper dig på rette vej, i forhold til at komme af med din gæld igen. Du kan også læse om lån trods RKI her på siden