Lån til kørekort

Når man når en vis alder, begynder det at blive meget besværligt, hvis man skal med offentlig trafik, hver gang man skal et sted hen. Derfor vælger mange i alderen 18 år op til i begyndelsen af 20’erne at tage et kørekort.

Denne artikel er skrevet af Tim Petersson

Gå til låneoversigten

Lån til kørekort på kun 2 minutter!

Ved at bruge indstillingerne nedenfor kan du nemt og simpelt finde den låneudbyder der matcher dine behov bedst

Nogle er heldige at have et par forældre, der giver pengene til et kørekort i 18 års fødselsdagsgave. Men for os andre, så må vi selv punge ud, og det er altså ikke med så lidt endda. Et kørekort koster omtrent 15.000 til 20.000 kroner i Danmark. Her kan det blive nødvendigt at tage et lån til kørekortet for at få det finansieret.

Sådan starter du med et lån til kørekort

Når man har besluttet sig for at låne penge til en bil, er der nogle ting man skal overveje, såsom:

Hvor stort et beløb er nødvendigt at låne tilbilen?

Man skal være myndig for at kunne låne penge, og derfor er der også en minimumsgrænse på 18 år.

Hvor lang løbetid skal man give sit lån?

En bil lever ikke evigt, derfor er det vigtig, at man kigger på hvor længe man vil betale til bilen. Man skal altså estimere hvor længe den bil man er ved at købe holder. Det er nemlig surt at betale til en bil man ikke længere ejer.

Hvor stor en rente kan man acceptere at betale?

Det er helt og aldeles op til den enkelt. Men hvis man bruger bilen som pant for lånet, så er renten lavere. Bare husk at det ikke kun er renterne der er afgørende for lånets samlet pris.

Hvilken type lån skal jeg vælge?

Du skal selvfølgelig vælge det lån der matcher dine behov. Her på siden kalder vi det for billån, men det kan i virkeligheden også hedde alt muligt andet. I bund og grund handler det om at få råd til bilen.

Kørekort versus rejsekort

Hvis man har brug for et kørekort til for eksempel arbejdet, så er det svært at leve uden. Det gælder også, hvis du og din familie måske slet ikke bor tæt ved offentligt trafik – i hvert fald ikke én, som kan svare sig at tage på arbejde. For prisen for offentlig trafik kan løbe hurtigt op og blive til rigtig mange penge.

Forskellen er blot, at disse penge bliver betalt månedligt, hvis man har et rejsekort, i stedet for på én gang, som man skal, når man skal betale et kørekort. Men med et lån til kørekort kan man ligeledes betale en månedlig pris for sit kørekort i stedet for at skulle punge ud med alle pengene på én gang.

Og hvis man ved, hvordan man gør det, så kan man finde nogle rigtig favorable renter ved de online lån. Her kan det betale sig at sætte sig godt ind i stoffet. Det har vi heldigvis gjort for dig, så denne artikel kan ses som en god indføring i, hvilke online lån man kan tage til et kørekort.

Du kan læse om følgende låne muligheder her på siden

FOrbrugslån

Et forbrugslån, er som navnet antyder, et lån til forbrug. Du kan læse mere om forbrugslån her.

SMS-lån

SMS-lån er et gammelt begreb, i dag findes der mange muligheder for at låne fra mobilen.

Lån trods rki

Der findes faktisk muligheder for at får et RKI lån. Vi har en liste med udbydere, som tilbyder det.

kviklån

Når man vil have lån, så må det godt gå stærkt. Derfor er kviklån en god mulighed

Tag alle overvejelserne med inden du tager et kørekort

Et kørekort er en god investering

Et kørekort er en virkelig god investering, især til dig, der er færdig med din uddannelse og skal ud og finde et job. Her er der rigtig mange jobs, man ikke kan søge uden et kørekort. Det er altså klart en fordel at tage det, før eller imens man begynder at søge jobs.

Kørekortet er også en god investering, når du allerede har fået et job, der ikke ligger tæt på hverken dig eller offentlig trafik. Eller måske ligger arbejdspladsen så langt væk, at det ikke kan betale sig at tage den offentlige trafik på grund af al den tid, man bruger på transport, men det kræver også et billån senere hen.

Men når du allerede har et job, så har du også en fast indkomst. Det betyder, at du allerede har en rigtig god rygdækning i forhold til at skulle tage et lån – og selvfølgelig også en god forudsætning for at få lov til at tage et lån til kørekort.

Hvem kan tage et lån til kørekort?

Hvem, der kan tage et lån, afhænger af lånet og lånudbyderens krav. Fælles for alle er, at du skal være over 18 år, have en fast indkomst og ikke være registreret i RKI, som er en database over dem, der ikke har tilbagebetalt deres lån til tiden. Du kan dog godt finde nogle lånudbydere, der er villig til at slække på nogle af disse krav. Men det er typisk ikke uden en højere rente eller startkapital.

Ved nogle lånudbydere skal man kunne dokumentere, at man har en fast indkomst, så de er sikret, at man kan tilbagebetale lånet. Når det blot er et lån til kørekort, er det typisk ikke nødvendigt med en pantsætning af din ejendom, men en fast indkomst er for det meste nødvendigt. Hvis ikke lånudbyderen sikrer sig, at du har en fast indkomst, så kommer du til at betale for det i form af højere renter eller et højt startkapital.

 

“Laan247.dk hjalp mig med at finde et godt kviklån, med en god rente! Tak for hjælpen!”

Carsten Petersen

“Nettet vælter sig i lånetilbud, og det er svært at navigere i dem. Heldigvis gør laan247.dk det nemt.”

Martin Larsen

“Det er ikke sjovt at mangle penge, det gør jeg heldigvis ikke mere efter jeg fandt denne her fantastiske service”

Maria Nielsen

Hvilke lån kan jeg tage til et kørekort?

Nu er det jo ikke alle, der kan tage et SU-lån. Ikke alle unge vælger at studere videre, når de er 18 år, men vælger i stedet at komme ud på arbejdsmarked. Og her er det som sagt en kæmpe fordel at have et kørekort. Men hvordan skal man låne penge til det, når man ikke kan tage et SU-lån?

Der er tre former for online lån, der egner sig godt til at tage et kørekort, og det er:

  • Kreditlån
  • Forbrugslån
  • Kviklån

Disse lån er de mest oplagte til at skulle låne i omegnen af 20.000 kr., som er det et kørekort koster. Hvilket lån, man skal gøre brug af, kommer i høj grad an på, hvor lang tid man har brug for for at betale lånet af. Altså ens økonomiske sikkerhed. Men kan man betale et stort startbeløb, så har dette også indflydelse på, hvilket lån til kørekort man bør vælge.  

Hvor meget kan jeg låne?

Hvor mange penge man kan låne afhænger af, hvilket lån til kørekort man vælger, og hvilket tilbud man kan finde. Men det er en god idé at starte ens søgning med først og fremmest at finde ud af, hvor mange penge man har brug for.  

 

Det gør man ved at undersøge køreskolers pris – også de penge, der skal gå til eksterne faktorer så som politiet, lægen og så videre. Herefter er det en god idé at finde ud af, hvor mange penge du selv råder over i øjeblikket, og om det vil være dig muligt at betale noget af kørekortet selv. Husk også at tjekke de køreskoler ud, der tilbyder, at du kan betale kørekortet af to eller flere omgange – måske kan du alligevel selv nå at spare op? 

 

Derefter kan du finde dig et overblik over præcis, hvor mange penge du mangler til at tage et kørekort. Dette første step er meget vigtigt, eftersom du kan rende ind i en rigtig ærgerlig situation, hvis du ikke har lånt nok penge og bliver nødt til at tage et yderligere lån. Samtidig er det heller ikke eftertragteligt at låne for mange penge i forhold til, hvad du har brug for. Selv om det kan være fristende med et stort beløb, der pludselig står på bankkontoen, så skal du betale renter af dem alle sammen – også dem, du har tilovers.

 

 

 

Tag et ansvarligt lån til kørekort – Læg et budget

For at finde ud af hvor mange penge, du kan afbetale af dit lån om måneden, bør du lægge et budget over din månedlige indkomst og udgifter. Hvis du ikke selv har en idé om, hvor mange penge du egentlig bruger, så brug noget tid på din netbank. Her kan du se et realistisk bud på, hvor mange penge du bruger og får ind om måneden ved at tage gennemsnittet fra de 3 forrige måneder.

Finder du ud af, at du faktisk ikke har et overskud hver måned, så må du lægge dit budget om. Her må du finde ud af, hvorhenne der kan spares på for eksempel abonnementer til streamingtjenester eller fitnesscentre.

Når du har fået et overskud på kontoen hver måned, så ved du, hvor mange penge du kan afbetale om måneden til dit lån til kørekort. Og så ved du også, hvor lang tid det vil tage dig af afbetale hele din gæld. Dette kan hjælpe dig i forhold til at vælge det lån, der passer bedst til præcis dit budget. Jo tidligere du kan afbetale lånet, jo bedre. Men når det er sagt, så er det selvfølgelig stadigt vigtigt, at du ikke ender i underskud hver måned.

Hvilket lån til kørekort skal jeg vælge?

Der gælder forskellige regler inden for de forskellige slags lån til kørekort, men hvilken af de tre slags lån, du vælger, har faktisk en lille betydning. Det vigtigste er, at du finder et lån med en favorabel rente og længde, som passer til, hvad du kan afbetale på det om måneden.

I stedet for at læse op og ned omkring forskellen på de forskellige slags lån til kørekort, så er det en god idé at sammenligne lånene i forhold til, hvor mange penge du skal låne, og hvor hurtigt du kan betale dem tilbage. Det kan du gøre på en side, som denne, hvor du kan taste ind, hvor mange penge du skal låne, og hvor hurtigt du kan betale gælden tilbage – Har du lagt et budget, så skulle du kunne svare meget præcist på de to spørgsmål.

En anden god måde at sammenligne lånetyperne på er ved at tjekke deres ÅOP. ÅOP står for årlige omkostninger i procent og skal således indbefatte alle de gebyrer, der måtte komme ved det lån, der lever op til dine krav. Det kan nemlig være svært at gennemskue startgebyrer, renter og så videre. Men med ÅOP kan du finde det lån til kørekort, der er bedst sat sammen i forhold til samlede udgifter, der er for at tage lånet.

Udforsk dine muligheder

Til sidst er det bedste råd, vi kan give, at sætte dig godt ind i dine muligheder og begrænsninger, så du ikke ender i en situation, du ikke kan komme ud af igen. Men hvis du tager dine forbehold og udforsker mulighederne, så kan du finde nogle rigtige gode lån til kørekortet, så du også kan komme ud på vejene frem for at skulle begrænses af offentlig trafik.