Mobillån

I dag er det både nemt, enkelt og hurtigt at ansøge om lån på nettet, og i mange af tilfældene er det muligt at kunne både ansøge, godkende og underskrive et lån fra din mobil.

Denne artikel er skrevet af Tim Petersson

Gå til låneoversigten

Find et hurtigt mobillån!

Der findes et stort udbud af online banker, som du har fri adgang til at undersøge dine lånemuligheder hos. Dog kan du ofte spare penge på dit lån ved at kende til dine behov, og hvordan du sammensætter det bedste lån i forhold til din privatøkonomi.

Vi modtager provision fra alle låneudbyderne på listen, og den indeholder ikke alle låneudbydere.

Fordelene ved at optage et lån over mobilen

Det skal du vide

Lånemarkedet er i høj grad skabt af forbrugernes behov. Derfor er lån, der optages på nettet, forbundet med en stor grad af frihed og fleksibilitet. Ansøger behøver ikke møde fysisk op i banken og gennemføre et møde for at ansøge om et lån.

Aldersgrænsen starter fra 18 år

Ligesom alle andre ting, så gælder din underskrift først juridisk når du er blevet 18 år. Derfor skal man også være 18 eller ældre for at kunne låne penge.

Dokumentation

Alle steder man låner kræver NemID validering. Det skyldes at det er den sikreste måde at verificere hvem du er.

Du er anonym

Når du låner på nettet, kan du sidde derhjemme i ro og mag og finde ud af, hvilket lån der vil være det bedste for dig. Og du kan selv angive størrelsen på lånebeløb og længden på løbetid i forbindelse med låneansøgningen. Det er en stor fordel man ikke kan overse.

Nogen låneudbyder stiller krav om minimumsindkomst

Det kan forekomme, at der stilles krav om en minimums indkomst på 150.000 eller mere for at du kan låne penge. Vi anbefaler at man aldrig låner penge, hvis ikke budgettet tillader det.

Fast arbejde er ikke altid et krav

Man behøver ikke at have et fast arbejde for at kunne stifte gæld. Det betyder altså, at de personer der er dårligst stillet økonomisk, også har en chance for at låne penge.

Friheden handler også om, at låneudbyderne på nettet ikke blander sig i, hvad du bruger pengene fra lånet til, ligesom du ikke skal stille sikkerhed for dit lån i dine private genstande. Lån penge nu, og få råd til det du altid har drømt om.

 • Du kan selv vælge størrelse på lånet
 • Du har fri adgang til at vælge den lånudbyder, som har de mest attraktive lånevilkår for dig
 • Pengene bliver hurtigt udbetalt til din konto
 • Ansøgningen foregår nemt ved brug af mobil samt NemID.

Du kan læse om følgende låne muligheder her på siden

FOrbrugslån

Et forbrugslån, er som navnet antyder, et lån til forbrug. Du kan læse mere om forbrugslån her.

Lån til cykel

Det skal være nemt at komme omrking. Derfor tilbyder vi også lån til cykel her på siden.

Lån trods rki

Det er ikke sjovt at være registreret i RKI. Her kan du låne penge trods RKI registrering.

kviklån

Når man vil have lån, så må det godt gå stærkt. Derfor er kviklån en god mulighed

NemID gør det nemt at låne penge hurtigt

Hvad er et mobillån?

Der findes mange forskellige typer af lån, som kan optages på nettet, og nogle af typerne fungerer som samlebetegnelser. Dette er tilfældet med mobillån.

Mobillån dækker over lån, som er både hurtige og nemme at optage over mobilen, og hvor der kan lånes et mindre beløb. Du kan typisk låne op til 15.000-20.0000 DKK.

Løbetiden (eller afbetalingsperioden) kan variere fra lånudbyder til lånudbyder.

Dog er det kendetegnende for et mobillån, at det er til for at dække et akut behov for penge. Dette kan både være i forbindelse med anskaffelse af et nyt forbrugsgode eller måske en rejse.

Når du undersøger dine lånemuligheder hos de forskellige onlinebanker, vil det stå angivet, om det pågældende lån er mobilvenligt eller ej.

Mobilvenlige lån er:

 • Kviklån
 • SMS lån
 • Minilån
 • Mikrolån

Selvom navnet kunne antyde, at disse lån kun er beregnet til at blive optaget over mobilen, forholder det sig dog ikke sådan. Mobillån er typer af lån, som er særlig egnede til at blive optaget over din mobil.

Det er typer af lån, som opfylder de behov, som forbrugerne har i forhold til både frihed, fleksibilitet samt effektivitet.

Lån penge og bliv glad
Lån penge nu

Sådan finder du den rette type af mobillån for dig

De mange typer af lån på nettet er til for at dække forskellige, økonomiske og individuelle behov. Det bedste lån for dig vil være et, som matcher dine behov samt din privatøkonomi.

For dig som aktuelt står og mangler penge til at dække en enkelt udgift, du netop har fået, kan et kortfristet mobillån være den rette løsning. Her låner du et mindre beløb, som har en kort løbetid. Du kan finde kortfristede lån med en løbetid på 30-40 dage. Indenfor denne frist skal du have betalt pengene tilbage til din lånudbyder.

Dette lån kan være en god løsning for dig, som allerede på forhånd ved, at du kan betale lånet tilbage til denne frist.

Hvis du har brug for længere tid til at afdrage på dit lån, vil et mobillån med en længere løbetid kunne være den bedste løsning for dig. Her kan du finde mobillån, som har løbetid på op til flere måneder. I disse tilfælde vil afdragene blive opdelt, så du betaler af på dit lån i form af månedlige ydelser.

Med andre ord hænger det bedste lån for dig sammen med din økonomi og din forventede tilbagebetalingsevne.

“Laan247.dk hjalp mig med at finde et godt kviklån, med en god rente! Tak for hjælpen!”

Carsten Petersen

“Nettet vælter sig i lånetilbud, og det er svært at navigere i dem. Heldigvis gør laan247.dk det nemt.”

Martin Larsen

“Det er ikke sjovt at mangle penge, det gør jeg heldigvis ikke mere efter jeg fandt denne her fantastiske service”

Maria Nielsen

Undersøg dine lånemuligheder

Det kan være svært at finde en klar og tydelig definition på mobillån og deres lånevilkår og kendetegn. For det konstant tiltagende udbud af nye lånudbydere udvikler markedet for nye typer af lån, som er skabt til at tiltrække forbrugerne.

Derfor kan du for eksempel finde mobillån, som giver mulighed for at låne en større sum penge end gennemsnittet.

Det er til forbrugernes fordel, at markedet er i udvikling, da det skaber konkurrence om kunderne. Udbyderne af lån ved, at netop fordelagtige vilkår, effektivitet og frihed betyder alt for kunderne, når det handler om at finde den rette udbyder.

Derfor kan du med fordel undersøge dine lånemuligheder og således gå på opdagelse i blandt de mange lånudbydere på nettet. Her vil du finde både små og ukendte onlinebanker samt store og velkendte banker.

De små banker kan have lige så fordelagtige vilkår som de større, så det handler om at finde den udbyder, som har de betingelser, rammer og krav, som måtte passe til én.

Dette er positivt, da flere personer har mulighed for at låne penge. Selv hvis de skulle være afskåret fra at ansøge om mobillån hos én onlinebank, kan de blot søge videre til andre udbydere.

Den enkle ansøgnings- og godkendelsesproces

Selvom der findes et stort og bredt udbud af låneudbydere på nettet, vil det i struktur være den samme ansøgningsproces, du gennemgår, når du har fundet det rette mobillån for dig.

 1. Lånebeløb og løbetid
  Først og fremmest skal du i begyndelsen af din ansøgning indtaste, hvor mange penge du ønsker at lån. Og du skal angive løbetiden, såfremt den ikke er fastsat fra låneudbyderens side.
 1. Personlige oplysninger
  Herefter bliver du ledt videre til det trin, hvor du skal indtaste dine personlige oplysninger – herunder f.eks. navn og alder.
 1. Godkendelse af ansøgning
  Du skal bruge din NemID som redskab til at gennemføre og underskrive din ansøgning om mobillån. Derudover skal det også anvendes, når du senere i processen ønsker at underskrive et tilbud om lån.
 1. Svar på ansøgning
  Der kan være forskelle på effektiviteten omkring svaret på en afsendt ansøgning. I visse tilfælde kan du opnå et straks svar på din ansøgning om mobillån.

Særligt om at låne uden dokumentation

De største forskelle imellem de mange lånudbydere, handler om deres krav og betingelser til ansøgere. Hos nogle udbydere af mobil har udbyderen et krav om, at ansøgere skal have en minimum indkomst.

Afhængig af om du har ansøgt om et lån med eller uden dokumentation, kan der opleves forskelle på ansøgningsproceduren. Hvis du har ansøgt om et mobillån uden dokumentation (som ofte er tilfældet med SMS lån), skal du således ikke fremlægge dine privatøkonomiske oplysninger overfor lånudbyderen.

Dette betyder i praksis, at langt flere personer har mulighed for at låne penge, og det betyder, at sagsbehandlingen af ansøgningen foregår særdeles effektivt. Tit kan du i disse tilfælde opleve, at du får straks godkendelse på din ansøgning om et mobillån.

Når en lånudbydere ikke har krav om dokumentation, har de hellere ikke indsigt i deres ansøgeres privatøkonomi. Derved er de ikke i stand til at kreditvurdere ansøgerne på baggrund af deres ansøgning om mobillån.

Det er en risikovillighed, som forbrugerne betaler for igennem de højere renter, som typisk er at finde på særligt SMS lånene.

Dog er disse typer af mobillån fortsat populære, da det netop er den effektive godkendelsesprocedure, der gør, at kunderne hurtigt kan komme til at låne penge.

Forventede godkendelses- og udbetalingstider på mobillån

Der er kommet stor synlighed omkring lånevilkårene hos de forskellige udbydere, der har til formål at gøre forbrugerne bedst mulig i stand til at bedømme de forskellige banker på nettet.

I denne forbindelse kan du blandt andet få oplyst de forventede tider, der findes hos hver enkelt onlinebank i forhold til svar på ansøgning samt udbetaling af penge.

Hos de mest effektive udbydere kan du finde mobillån, hvor du får en straks godkendelse på en afsendt ansøgning. Og hvor du kan forvente at få pengene fra et underskrevet lån udbetalt allerede indenfor 1 time.

I andre tilfælde kan der gå 1 døgn, førend pengene er blevet overført til din konto.

Hvad du foretrækker, er op til dig.

Men det kan være praktisk fra starten af at have vished om disse forhold, når du vælger at ansøge om et mobillån hos en bestemt lånudbyder.

Mobillån og alderskrav

Der vil opleves forskellige minimum alderskrav til ansøgere af lån. Den laveste alder, en ansøger skal have for at kunne ansøge om lån, er 18 år. Denne aldersgrænse gælder for alle lån, uanset om de optages i banken eller på nettet.

Lånudbyderen har indbyrdes forskellige aldersgrænser i forhold til deres ansøgere, som både kan være 18 år og helt op til 23 og 25 år. Der vil være en tendens til, at des ældre ansøgeren er, des flere penge har vedkommende mulighed for at låne.

Fra lånudbydernes side vurderes det, at en person på for eksempel 25 år gennemsnitligt vil have en stærkere økonomi sammenholdt med en person på 18 år, og der vil derfor være større sandsynlig for, at personen på 25 år uden problemer kan optage et større lån og samtidig være i stand til at betale det rettidigt tilbage.

Sådan kan du finde et mobillån

Den bedste måde at finde et lån for dig på er ved at undersøge flere tilbud om lån. Netop fordi markedet er så stort, kan det være svært at adskille det ene lån fra det andet og forsøge at gennemskue. For selvom du måske har fundet et specifikt lån med en attraktiv lav rente, er det ikke nødvendigt det mobillån som er mest attraktivt.

Når du sammenligner flere tilbud om lån, finder du en række forskellige oplysninger om de pågældende lån. Du skal bruge punktet, der hedder ”Årlige Omkostninger i Procent”, som er særligt beregnet til formålet om netop at sammenligne lån og skabe gennemskuelighed omkring et låns samlede omkostninger sat op imod dets løbetid.

Når du sammenligner flere tilbud om mobillån, vil det lån med den lavets ÅOP være det billigste bankprodukt for dig.

Dette skal du vide om mobillån i forhold til din privatøkonomi

Uanset hvilken type af lån du optager, vil det influere på din hverdag og din privatøkonomi, at du betaler af på gæld.

Når du optager et lån, betaler du ikke kun selve lånebeløbet tilbage. Et mobillån har (på lige fod med alle andre typer af lån) også øvrige omkostningsposter hæftet til sig. Det drejer sig både om tilbagevendende omkostninger samt engangsbetalinger, og disse omkostninger kan variere i antal og omfang. Det kan både dreje sig om oprettelsesgebyr, rente, kontogebyr, faktura gebyr med flere.

Det er vigtigt, at du på forhånd ved cirka, hvor meget du skal betale af på dit lån hver måned, så du kan planlægge din privatøkonomi efter det.

I denne forbindelse er det også vigtigt, at du ansøger om en lånestørrelse, som du reelt er i stand til at betale af på.

Det kan koste dig dyrt, hvis ikke du er økonomisk i stand til at overholde tilbagebetalingen i henhold til din låneaftale. Og det kan hindre dine fremtidige muligheder for at optage lån.

En god idé vil være at lægge et budget fra starten af, før du ansøger om et specifikt lån og derved får indblik i, hvad du kan betale i månedlige afdrag.

Gode råd når du ansøger om et mobillån

Uanset om du er førstegangslåner, eller om du tidligere har stiftet bekendtskab med det at låne penge på nettet, kan det være en hjælp for dig at have guidelines i forbindelse med optage et mobillån.

 • Gør dig klart, om du ønsker en lang eller en kort løbetid til at afdrage på dit lån
 • Sørg for at undersøge flere lånudbydere, så du kan sammenligne vilkår og betingelser
 • Hav gerne flere nøgler tilbage på dit nøglekort, da der typisk skal anvendes flere
 • Være realistisk i forhold til størrelsen af dit lånebeløb
 • Når du kender dit privatbudget, ved du, hvor meget du er i stand til at afdrage hver måned
 • Være grundig i din undersøgelse af lånemuligheder, og find det billigste lån for dig.