Lån trods RKI registrering

Alle kan ende i en økonomisk situation, der virker uoverskuelig. Når det sker, kan man miste overblikket og misse betalinger. Det kan ske for alle. Alle kan dermed også risikere at ende i RKI, og derfor fortjener alle også at få gode råd om, hvordan man kommer ud af RKI. Man skal forvente at gennemgå en omfattende kreditvurdering såfremt man ønsker at optage lån når man er registreret i RKI

Denne artikel er skrevet af Tim Petersson

Vi modtager provision fra alle låneudbyderne på listen, og den indeholder ikke alle låneudbydere.

Her på siden vil vi gerne hjælpe alle, der er registrerede som dårlige betalere, da vi ved, at det at være i RKI ikke er ensbetydende med, at man er ligeglad med sin økonomi. Så hvis du ikke længere ønsker at være stemplet som dårlig betaler, er du landet på den helt rigtige side. Det er nemlig aldrig for sent at vende den økonomiske skude.

Lån trods RKI – her er mulighederne

På denne side vil vi først og fremmest fokusere på, hvordan du kan låne, hvis du er registreret i RKI eller Debitor Registret. Det er ikke altid den optimale løsning, men der kan opstå situationer, hvor man føler, at det er yderst nødvendigt at låne, selvom man er på listen over dårlige betalere.
Vi vil hovedsageligt fokusere på disse to løsninger:

Kautionistlån

Når du bruger en kautionist til lån penge, så er kautionisten med til at hæfte for lånet, hvis du ikke selv kan betale. Det er altså derfor vigtigt, at du betaler alle afdrag til tiden.

Find et lån her

I toppen af siden har vi samlet en række låne udbydere. Vi kan ikke love at de alle sammen tilbyder lån til RKI registreret personer, men vi låner at det er muligt at sende dem en ansøgning og derved klarlægge om du kan få et lån hos dem.

Lån i Sverige trods RKI

Det er en forholdsvis nyopstået tanke at man kan låne penge i Sverige. Det er vores anbefaling at man har ordnet forhold og forsøger at komme ud af RKI i stedet for at låne penge i et andet land.

Når du har læst om mulighederne ovenfor, så er det egentlig bare at gå i gang med finde det lån der matcher dine behov. Vi anbefaler dog, at du lægger et godt gennemarbejdet budget inden du går i gang. Det er nemlig vigtigt at have et godt budget klar, fordi det skaber overblik over dine økonomi. Både til dig selv, men også til låneudbyderne der måtte stille krav om at modtage det.

RKI ingen hindring

Der findes et par låneudbydere, der tilbyder kautionistlån i Danmark. Disse egner sig i høj grad til personer i RKI. Der er dog visse ting, du bør vide, før du optager denne type lån. I dette afsnit kan du få svar på, hvordan låneprocessen foregår og hvem, der kan være din kautionist.

Det er egentligt ret simpelt at låne med en kautionist, når du først har fundet en af disse udbydere. Først og fremmest skal du udfylde din personlige del af ansøgningen, der indeholder dine personlige oplysninger osv. Herefter vil du modtage et link, som du skal videregive til din kautionist. Nu er det din kautionists tur til at ansøge. Hvis de samlede ansøgninger bliver godkendt, gælder det blot om at vente på, at lånet bliver udbetalt.

Der er mange forskellige muligheder, når man taler om, hvem der kan blive kautionist. Det kan være forældre, søskende, kollegaer, venner eller en helt anden. Det vigtigste er, at denne person har tiltro til dig, derved vil udbyderen nemlig også have tiltro til dig.
I har dog de bedste chancer, hvis kautionisten er under 75, boligejer og har en god økonomi. Så lån med en kautionist, hvis du virkelig mangler penge nu og her. Lån trods RKI – kautionist eller ej – findes i mange former og udgaver, men er ikke nødvendigvis det mest hensigtsmæssige set med økonomiske briller. 

Derfor er det meget vigtigt, at du allerede fra starten af, har taget en beslutningen om at du vil afvikle gælden, ellers er det nemlig kautionisten der står med ansvaret for det.

Du kan læse om følgende låne muligheder her på siden

Lån til bil

Hvis man køber en campingvogn, så skal man også næsten have en bil, og må derfor finde et billån

SMS-lån

SMS-lån er et gammelt begreb, i dag findes der mange muligheder for at låne fra mobilen.

Lån penge

Lån penge nu her på hjemmeside, det er den tanke vi arbejder ud fra. Du er velkommen ombord!

kviklån

Når man vil have lån, så må det godt gå stærkt. Derfor er kviklån en god mulighed

Tænk dig om før du låner penge når du er i RKI

Lån penge trods RKI

Hvis du ikke mener du vil indvolvere venner og familie i din økonomiske situation, så forstår vi dig godt. Men bare rolig, der findes også andre muligheder for at opnå et lån når du er registreret i RKI. Overvejer du et lån, selvom din bankrådgiver fraråder det, så foretag en grundig gennemgang af din økonomi. 

Det vigtigste du kan gøre er egentlig, at gøre det klart for dig selv om du har råd til at stifte yderligere gæld. Det kan nemlig ikke anbefales at låne yderligere penge, hvis du ikke har råd til at afvikle gælden igen. Det gælder egentlig både RKI lån, men også ved andre låne former.

Når det er klart om du har råd til det, så hopper du op i toppen af siden her, og finder oversigten over låneudbydere. Så finder du dem du synes er interessant og sender dem en låneansøgning.

“Laan247.dk hjalp mig med at finde et godt kviklån, med en god rente! Tak for hjælpen!”

Carsten Petersen

“Nettet vælter sig i lånetilbud, og det er svært at navigere i dem. Heldigvis gør laan247.dk det nemt.”

Martin Larsen

“Det er ikke sjovt at mangle penge, det gør jeg heldigvis ikke mere efter jeg fandt denne her fantastiske service”

Maria Nielsen

Hvorfor er RKI lån dyrere?

Nogle er skræmt af at optage RKI lån, fordi mange siger, at disse er meget dyre, hvilket de i og for sig har ret i. Disse lån er uden tvivl nogle af de dyreste lån, du kan finde. Men hvordan kan det være?
Når et lånefirma modtager en ansøgning, vil de altid sammenligne deres risiko med deres potentielle fortjeneste. Hvis risikoen er høj, vil de sætte renten/udgifterne op. Dette er den ene grund, men der findes også en anden.
Hvis du forestiller dig en låneudbyder som en tankstation. Hvis der kun lå en tankstation på Fyn, så kunne denne tank sagtens tillade sig at kræve nogle absurd høje priser for sin diesel. Grunden til dette er, at fynboerne stadig har brug for benzin, og de kan ikke få det fra andre steder. Der er altså en høj efterspørgsel, men et meget lavt udbud.
Hvis man derimod ser situationen, som den ser ud i virkeligheden, giver det ikke nogen mening for én enkel tankstation at hæve priserne til 20 kroner pr. liter – bilejerne vælger jo blot en anden tank. Der er altså en balance mellem udbud og efterspørgsel.
Dette samme gælder med låneudbydere. Der er et meget lavt udbud og en ret høj efterspørgsel efter RKI lån, og derfor er der skruet op for priserne. Dette skal du have in mente, hvis du ønsker at trodse alle advarsler

Hvilke andre lånemuligheder har man?

Hvis du hverken vil låne i Sverige eller låne med en kautionist, så har du snart ikke flere muligheder, hvis du er registreret i RKI eller Debitor Registret. Du kan spørge din bank så mange gange, du har lyst til, men de kommer ikke til at låne dig penge, når du står i RKI.

 

Men hvad kan man så gøre?

 

En meget populær lånemulighed for personer i økonomiske problemer er private lån. Når man optager et privatlån, er dette oftest hos familie eller venner. Der er mange økonomiske fordele ved dette, da man ofte ikke skal betale renter og gebyrer. Herudover har man for det meste heller ikke en fast løbetid.

Der er dog også negative konsekvenser. For selvom du ikke har en fast løbetid, så er det klart, at udbyderen af det private lån gerne vil have sine penge tilbage. Der vil altså altid være et vis pres på dig, og det kan være svært ikke at have dårlig samvittighed overfor familiemedlemmet eller vennen, der udsteder lånet.
Derfor lyder rådet fra os på, at du virkeligt skal tænke dig om, inden du låner af familie eller venner. Hvis du har en ide om, at du ikke kan betale pengene tilbage, så kan lånet ende med at skabe rigtig mange problemer mellem dig og kautionisten.

 

 

 

Udfordringer ved at låne penge, når man er i RKI

Det er muligt, men det vil som udgangspunkt være en bedre ide at finde en vej ud af RKI. Men hvordan gør man så det? Her vil vi prøve at give dig et par gode råd, som kan være starten på din vej ud af RKI.

  • Betal, hvad du skylder
    – Det er næsten for åbenlyst, og det er ofte lettere sagt end gjort. Men den letteste vej ud af RKI er naturligvis, at du betaler den kreditor, der har sendt dig i RKI.
  • Dialog
    – En god dialog, hvor du viser, at du er villig til at samarbejde gennem betalinger, kan fremme din situation en hel del.
  • Samlelån
    – En smart løsning er også at kontakte dine forskellige kreditorer, hvis du har flere. Herved kan du muligvis få en af dem til at samle alle din lån, hvorefter det hele vil være mere overskueligt.

Ét godt tip er også, at du bør åbne den førnævnte dialog så hurtigt, du kan. Hvis du lige er blevet registreret i RKI, når du sidder og læser dette, bør du kontakte din(e) kreditor(er) med det samme.

Hvordan havner man i RKI?

Som du måske kunne tyde i det ovenstående afsnit, er det ofte kreditorer, der for dig registreret. RKI, eller Ribers, blev egentligt oprettet af virksomheder, som havde problemer med at få deres kunder til at betale. Herefter er det blevet overtaget af en tredjepart, som nu står for inddrivelsen.
Det er dog stadig dine kreditorer, der sender dig i RKI. Du vil altid modtage en lang række af påmindelser og rykkere, inden din gæld bliver sendt til inkasso og siden hen til RKI. Derfor bør det heller ikke komme som nogen overraskelse for dig hvilken regning, der er tale om. Hvis du er i tvivl, bør du tjekke din e-Boks, hvor du helt sikkert kan finde svaret. Det er denne kreditor, du bør kontakte hurtigst muligt.

Hvis det har lykkedes dig at få et lån trods RKI, så gør dig selv en tjeneste, og få det ud af verdenen så hurtigt som muligt. Det er et rigtig dyrt lån, og hvis du blot har et par ekstra hundrede kroner i slutningen af måneden, bør du indbetale disse som en ekstra indbetaling. Dette er nemlig muligt, og derved kan du nedsætte din gæld og spare en del penge på renteudgifter.
Dette giver dig også mulighed for at indfri hele lånet, hvis du pludseligt står med pengene mellem hænderne. Dette kan være, hvis du har fået en bonus på arbejdet, en gave, en arv, eller hvis du på anden vis har skaffet en større mængde penge.

Hvad sker der, hvis jeg ikke betaler mit lån?

Hvis du har optaget et RKI lån med en kautionist, kan det have store konsekvenser for kautionisten, hvis du misligholder din gæld. Dette vil nemlig medføre, at kautionisten skal til at betale regningen. Det er dog ikke kun økonomiske konsekvenser for din ven eller dit familiemedlem, du skal være nervøs for. Hvis du ikke overholder jeres aftale, kan det også have seriøse konsekvenser for jeres personlige forhold.
Hvis du har lånt uden en kreditor (fx i Sverige), kan dit dyre RKI lån blive meget dyrere. Derfor bør du aldrig nogensinde misligholde lån, du har fået trods RKI. I første omgang bør du overveje, om det overhovedet er en god idé at stifte yderligere gæld i din situation. 

Hvor meget kan jeg låne?

Hvis du låner penge trods RKI i Danmark vil du ofte kunne låne op til 50.000 kroner med en kautionist. Dette er en ganske pæn sum, når man tænker på, at du er registreret i RKI. Det er dog også muligt at låne et langt mindre beløb, og du bør ikke låne flere penge, end hvad der er højst nødvendigt. Selv mindre RKI lån kan have store økonomiske konsekvenser, hvorfor det er en bedre idé at spare op. 
Hvornår kommer lånet?

Hvis både du og kautionisten bliver godkendt, kan du forvente at modtage pengene (på kautionistens konto) inden for 24 timer, hvis du ansøger på en hverdag. Det er altså en meget hurtig løsning, som kan hjælpe dig med akutte problemer.

Lån til personer på kontanthjælp

Det er ikke kun personer i RKI, der kan have svært ved at finde lån på nettet. Andre personer med lave indkomster kan også finde det utroligt svært at finde et godt lån. Dette kan for eksempel være personer med lave indkomstkilder som for eksempel kontanthjælp eller førtidspension. På grund af den lave indkomst, kan det være svært at bestå den nødvendige kreditvurdering.
Hvis dette er dit problem, eller hvis du både har en lav indkomst og er registreret som dårlig betaler, kan det også være en god ide at låne med en kautionist.