Lån til jul

For nogle er julen hjerternes fest. Den betyder samvær med familien, god mad og selvfølgelig gaver. For andre er den i stigende grad blevet et spørgsmål om økonomi, hvilket selvfølgelig er ærgerligt. Julen er imidlertid bare dyr, og der ikke altid, at det at spinke og spare året rundt er nok til at kunne få råd til alle julens glæder. I så fald er det nu muligt at tage et lån til julegaver, såvel som mange af de andre ting, der kan føles helt essentielle for julen.

Denne artikel er skrevet af Tim Petersson

Gå til låneoversigten

Lån til jul og julegaver på kun 2 minutter!

Ved at bruge indstillingerne nedenfor kan du nemt og simpelt finde den låneudbyder der matcher dine behov bedst

Vi modtager provision fra alle låneudbyderne på listen, og den indeholder ikke alle låneudbydere.

Herunder kan du lære mere om dine muligheder for at optage et lån til campingvogn på nettet. Det er vigtigt, at du kender til de forskellige forhold omkring det at optage et lån. Derved bliver du bedre i stand til at finde det lån, som matcher dine behov og ønsker.

Vælg en låntype

 

Et lån kan lyde som noget man kun tager, hvis man har brug for store summe penge til for eksempel at købe en bolig eller en ny bolig. Det er da også rigtigt, at hvis du tropper op i din lokale bank for at få et lån til julegave, vil du som oftest få afslag. I dag er det dog en anden sag. Der er opstået rigtig mange pengeinstitutter online. Låneudbydere, som ikke er interesserede i, hvad du vil bruge pengene til, men som gerne udbyder dem. Med disse låneudbydere er der opstået et hav af forskellige låntyper, som alle har deres fordele og ulemper. Disse er bare eksempler på nogle af de største og mest brugte lån online:

Kviklån
SMS-Lån
Forbrugslån
Lån penge nu

Køb julegaver med et forbrugslån

Forbrugslånet er måske det mest oplagte lån til julegaver. Navnet kommer ganske enkelt af, at det er et lån til forbrug. Det er altså et lån, du tager med formålet at købe noget. Ofte vil det være genstande der er oppe i den dyrere prisklasse, men ikke så dyre, at de kræver deres egen låntype som det er tilfældet med både bil- og boliglån.

Det klassiske eksempel på en ting købt med et forbrugslån er fladskærmen. Du behøver imidlertid ikke at købe en dyr, enkeltstående genstand for at tage et forbrugslån.

Lån med sikkerhed

Første gang man træder ind i denne verden af lån fyldt med økonomisk terminologi, kan det føles en smule overvældende og endda intimiderende. For mange vil et lån til julegaver være den første gang, de tager et lån, og så er der selvfølgelig meget både praktisk og med henhold til terminologien, som man lige skal have styr på. Et begreb såsom sikkerhed vil med garanti være et af de mere ukendte, men er godt at kunne, hvis man vil prøve et forbrugslån.

Et lån uden sikkerhed kan virke dårligt og farligt, men det komplet modsatte vil ofte gøre sig gældende, især med de mindre summer penge, man har brug for, hvis man skal tage et lån til julegaver.

Sikkerheden er nemlig mest af alt på lånudbyderens side. For at være sikker på, at låneren betaler tilbage, vil de nemlig gerne have pant i for eksempel en bil eller en bolig. Hvis du ikke afbetaler på dit lån, ved de derfor, at de stadig har pengene i form af for eksempel din bil.

Forbrugslån uden sikkerhed

Hvis du ikke bryder dig om på den måde at overgive friværdien i dit hus eller din bil, findes der også en del forbrugslån uden sikkerhed. Tager du et lån uden sikkerhed bør du dog indstille dig på, at mulighederne forringes. Både hvad angår summen af penge, som du kan låne, men også til hvilken rente.

Disse lån er dog oftest billigere i omkostninger, da der ikke skal bruges nær så mange ressourcer på at finde ting, der kan stilles i sikkerhed, en såkaldt tinglysning.

Vær imidlertid opmærksom på, at det stadig ikke er komplet konsekvensløst at undlade af afbetale på sit lån. Det gør sig også gældende, selvom det bare var et lille lån til julegaver. Dine ejendele kan stadig blive beslaglagt og pantet, hvis ikke du betaler af på dit forbrugslån. Denne gang er det bare fogedretten, der kommer forbi.

Du kan læse om følgende låne muligheder her på siden

Lån til bil

Hvis man køber en campingvogn, så skal man også næsten have en bil, og må derfor finde et billån

Lån penge

Lån penge, og bliv klar til julen i god tid. Der er ingen grund til både at stresse over økonomien og julen.

Lån trods rki

Der findes faktisk muligheder for at får et RKI lån. Vi har en liste med udbydere, som tilbyder det.

kviklån

Når man vil have lån, så må det godt gå stærkt. Derfor er kviklån en god mulighed

Lån med kassekredit

Kassekredit er med garanti et ord, du har hørt før, men det er ikke sikkert, at du nødvendigvis ved, hvad det betyder. Det er imidlertid bare en pænere måde at omtale det at overtrække sit kreditkort, for på den måde hurtigt at tage et lån.

Hvis man forstår at beherske det, kan det være en oplagt måde hurtigt at tage et lån til julegaver. Kassekredit har endda den fordel, at der ikke er fast afbetaling. I de fleste banker har kassekredit en forholdsvist lav rente og kan derfor også komme i søgelyset, når man snakker om lån til julegaver.

Køb julegaverne på afbetaling

Særligt de lidt dyrere julegaver, er det også muligt at købe på afbetaling. Nogle gange vil de endda skilte med det inde i butikken, hvilket selvfølgelig gør det til en oplagt måde at tage et lån til julegaver. Når man køber ting på afbetaling, skal man dog være opmærksom på, at der ofte vil være mange gebyrer såvel som en høj rente.

Afbetaling er præcis det samme som ethvert andet lån med den undtagelse, at det er med en enkelt vare for øje. Du ejer altså ikke varen, før du har betalt alle gebyrer og lignende. Hvis du køber julegaver over afbetaling, er dette vigtigt at have med i hovedet. Du skal altså gerne være sikker på, at du kan betale for varen, før du køber den over afbetaling.

 

 

“Laan247.dk hjalp mig med at finde et godt kviklån, med en god rente! Tak for hjælpen!”

Carsten Petersen

“Nettet vælter sig i lånetilbud, og det er svært at navigere i dem. Heldigvis gør laan247.dk det nemt.”

Martin Larsen

“Det er ikke sjovt at mangle penge, det gør jeg heldigvis ikke mere efter jeg fandt denne her fantastiske service”

Maria Nielsen

Krav til forbrugslån

Selvom det kan virke nemt og risikofrit a tage et forbrugslån, er der selvfølgelig stadig krav, der bliver stillet til dig, så snart du indvilliger i at lån penge på denne måde. Først og fremmest skal du være myndig, nogle lånudbydere sætter endda alderen for at kunne taget et forbrugslån helt op til 25 år.

Derudover vil lånudbyderen selvfølgelig også gerne sikre sig, at du har en stabil indkomst. Ikke nødvendigvis i form af løn, så længe det er en indkomst, du kan regne med, så du hver måned kan afbetale på dit lån. Lånudbyderen vil selvfølgelig gerne være sikker på, at de får deres penge igen.

Af samme årsag må du, som der er tilfældet med så mange andre lån, heller ikke være registreret i RKI. Hvis du står i registeret for dårlige betalere, vil langt de fleste lånudbydere ikke låne dig penge. Du kan fra tid til anden finde forbrugslån til folk registreret i RKI, men omkostningerne og renterne vil ofte være betragteligt højere.

Derfor er det af afgørende vigtighed, at du husker at afbetale til tiden, selvom det kun et lille lån til julegaver.

Nå julegaverne på rekordtid

Selvom det er oplagt, er forbrugslånet ikke det eneste lån til julegaver. Kviklånet kan i den grad også komme på tale. Som antydet af navnet er et kviklån er hurtigt lån, der ofte omhandler mindre summer penge.

Kviklånet henvender sig derfor måske især til dig, som har udskudt julegaverne lidt for længe, og som nu står i gågaden uden nok penge på lommen.

Især med de nye kviklån på internettet, kan du nu tage et kviklån og stå med pengene i lommen få timer senere. På den måde kan et kviklån bruges, selv når du står og er i gang med indkøbene. På den måde er kviklånet ligeledes et oplagt lån til julegaver.

Krav til kviklån til jul

En af de gode ting ved et kviklån, udover den åbenlyse hastighed hvormed lånet kan foretages, er de få krav, der stilles til dig som låner. Lånet kan tages stort set anonymt, og med internettet kan den ene ansøgning, som du skal udfylde, endda udfyldes elektronisk.

De fleste krav står dermed til din egen forberedelse. Inden du tager et kviklån, er der nemlig et par overvejelser, du bør gøre dig. Den største af disse værende: Hvor stort et lån har jeg råd til. Hvis du tager et kviklån som lån til julegaver, skal det selvfølgelig være stort nok til at dække udgifterne der. Samtidig skal der heller ikke være for meget at afbetale senere hen.

En af de helt store ulemper ved kviklånet er nemlig de forholdsvis store renter. Fordi kviklån ofte er små og kan afbetales på kort sigt, bliver låneudbyderne nødt til at sætte renterne op.

Tag et lån til jul med en enkelt SMS

En anden af de helt nemme lån, som fungerer godt som lån til julegaver, er det såkaldte SMS lån. Det kræver ganske enkelt, at du finder en udbyder og sender dem den påkrævede ansøgning via SMS med summen af penge, som du ønsker at låne.

Mange steder vil SMS lån også kategoriseres som kviklån, men de illustrerer fint, hvor nemt og småt det kan blive. Nogle steder kan man endda, grundet udbydernes indbyrdes kamp om markedet, finde lån med renter på 0%.

Ofte gælder de kun for en lille mænge penge over en kort periode såsom en måned, men hvis du står og mangler penge til julegaverne, og ikke kan vente på den næste lønseddel, så er det en oplagt mulighed.

Alle lånene har deres egen målgruppe og situationer, hvor de passer ind. Det handler bare om at vide nok til at kunne bedømme, hvornår hvilken låntype skal benyttes.