SMS lån

Mulighederne for at optage hurtige lån på nettet er mange, og det kan være svært at holde styr på de forskellige låns betingelser, og hvad det kan betyde for dig som låntager. Denne tekst guider dig specifikt rundt omkring SMS lån. Herunder finder du svar og information på en lang række spørgsmål, som kan opstå i forbindelse med at optage denne type af lån.

Denne artikel er skrevet af Tim Petersson

Gå til låneoversigten

SMS lån på kun 2 minutter!

Ved at bruge indstillingerne nedenfor kan du nemt og simpelt finde den låneudbyder der matcher dine behov bedst

Vi modtager provision fra alle låneudbyderne på listen, og den indeholder ikke alle låneudbydere.

Det kan i sidste ende spare dig penge ved at være opmærksom på praktiske forhold og fordele, du kan benytte dig af i en ansøgningsproces omkring et lån.

Hvad er et SMS lån?

Et SMS lån er et bankprodukt på lige fod med andre lån til privatforbrug.

Med et SMS lån kan der f.eks. lånes penge til et nyt forbrugsgode eller til en ferie. Pengene fra SMS-lånet er til privat forbrug, og låneudbyderne på nettet blandet sig ikke i, hvad pengene fra lånet skal bruges til.

Dog adskiller SMS lånet sig fra de ofte større forbrugslån ved, at lånebeløbet er mindre og har en kortere løbetid.

SMS lån behøver ikke kun blive optaget igennem mobil (som navnet ellers kan antyde). Det er også muligt at ansøge om lånet gennem tablet eller bærbar.

Dog har lånet fået navn som følge af, at det er blandt den hurtigste type af lån at optage. Det kræver i princippet blot en SMS at afsende en ansøgning om det.

Denne type af lån betegnes også som et kortfristet lån.

 

SMS lån har følgende kendetegn:

Lånebeløb fra ca. 1.000 DKK – 15.000 DKK
Det er nemt og enkelt at ansøge ved brug af NemID
Pengene udbetales samme dag som underskrivelse
Ansøger skal ikke forklare, hvad pengene skal bruges til
Relativ kort løbetid (fra 1 måned og opefter)

Det er en forholdsvis nyopstået tanke at man kan låne penge i Sverige. Det er vores anbefaling at man har ordnet forhold og forsøger at komme ud af RKI i stedet for at låne penge i et andet land.

Både ansøgning- samt godkendelsesproces foregår hurtigt og effektivt

Det er en forholdsvis nyopstået tanke at man kan låne penge i Sverige. Det er vores anbefaling at man har ordnet forhold og forsøger at komme ud af RKI i stedet for at låne penge i et andet land.

Der skal ikke stilles sikkerhed

Det er en forholdsvis nyopstået tanke at man kan låne penge i Sverige. Det er vores anbefaling at man har ordnet forhold og forsøger at komme ud af RKI i stedet for at låne penge i et andet land.

Hvem udbyder SMS lån på nettet?

Der findes flere forskellige udbydere af de såkaldte kortfristede lån, som er den kategori, et SMS lån hører til. Når et lån har en løbetid på under 3 måneder samt et lånebeløb på mindre end 10.000 – 15.000 DKK., karakteriseres det ofte som et minilån.

Der findes både ukendte banker, som tilbyder SMS lån samt velkendte banker, som har denne låntype som et af deres bankprodukter.

Forskellen imellem dem kan være, at de ukendte banker typisk er mindre virksomheder, som muligvis kun har denne type af lån som deres kerneprodukt. Derfor kan de være i stand til at tilbyde særlige fordele omkring optagelse af et SMS lån til deres kunder.

Fordelen hos de store banker er blandt andet, at de ofte vil have en kundeservice afdeling, som er mulig at kontakte og finde råd og personlig rådgivning hos samt mulighed for at blive tilknyttet en rådgiver.

Det er Finanstilsynet, som regulerer området for låneudbyderne på det digitale marked.

Du kan læse om følgende låne muligheder her på siden

Lån til bil

Hvis man køber en campingvogn, så skal man også næsten have en bil, og må derfor finde et billån

SMS-lån

SMS-lån er et gammelt begreb, i dag findes der mange muligheder for at låne fra mobilen.

Lån penge

Lån penge nu her på hjemmeside, det er den tanke vi arbejder ud fra. Du er velkommen ombord!

kviklån

Når man vil have lån, så må det godt gå stærkt. Derfor er kviklån en god mulighed

Tænk dig om før du låner penge når du er i RKI

Hvordan bærer man sig ad med at spørge sin kautionist?

Hvis du kigger på de ovenstående krav til kautionisten, kan du sikkert finde en del personer, der passer på kravene. Men hvordan får du dem spurgt?

Det kan godt være grænseoverskridende for nogle personer at spørge om hjælp – især når det gælder økonomi. Derfor har vi her lavet en tjekliste, som du kan følge, når du skal spørge din kautionist.

 • Hav orden i tallene inden lån trods rki
  – Start med at lave et budget over din indkomst og alle dine udgifter. Dette kan du bruge til at argumentere for, at du selv kan betale ydelsen på lånet.
 • Hav en åben dialog
  – Hvis du er i tvivl, kan du starte med at spørge, om du kan tale med personen om din personlige økonomi. Hvis den potentielle kautionist siger ja, kan du begynde at forklare, hvorfor du gerne vil låne penge, og hvordan dette lån kan hjælpe dig.
 • Understreg de potentielle konsekvenser
  – Det hjælper ikke noget at fortælle halve sandheder. Derfor er det essentielt, at du får personen til at forstå, hvilke konsekvenser det kan have at være selvskyldnerkautionist.
 • Kautionisten skal sige ja 100% frivilligt
  – Hvis personen er usikker, så giv dem tid til at tænke over det. Undgå at lægge pres på personen ved at give dem dårlig samvittighed.

Lån penge trods RKI – nogle søger mod udlandet

Hvis du af den ene eller anden grund ikke ønsker at optage et lån hos en kautionistlångiver, så vil vi også foreslå noget andet – lån i Sverige.
Det er muligt at oprette lån i Sverige, selvom man er dansker. Sverige har også en form for RKI, som dog hedder noget andet. De fleste låneudbydere i Sverige vil ikke låne til dårlige betalere (svenskere eller danskere), men der findes en længere liste over udbydere, der tilbyder lån trods RKI.
Der er igen enkelte af de svenske udbyder, der kun tilbyder lån til danskere, som er bosiddende i Sverige. Men de resterende, som tilbyder lån trods RKI til dårlige betalere, vil også låne til danskere, der bor i Danmark. Så lån trods RKI udlandet er også en mulighed.

 

“Laan247.dk hjalp mig med at finde et godt kviklån, med en god rente! Tak for hjælpen!”

Carsten Petersen

“Nettet vælter sig i lånetilbud, og det er svært at navigere i dem. Heldigvis gør laan247.dk det nemt.”

Martin Larsen

“Det er ikke sjovt at mangle penge, det gør jeg heldigvis ikke mere efter jeg fandt denne her fantastiske service”

Maria Nielsen

SMS lån er noget andet end det var oprindeligt

Den oprindelige tanke med lånetypen, var at man sendte en SMS til et givet nummer. På den måde stiftede man så et quicklån. I dag er den mulighed slet ikke eksisterende mere. Man kan dog stadigvæk sagtens låne fra både mobil og tablet. Det sker blot via låneudbyderens hjemmeside, som du kan hoppe til i toppen af denne her side. Ansøgningen sker typisk ved at bruge Nemid. Det håndteres på den måde af primært 2 årsager. For det første validere det låneansøgeren 100%, men det er samtidigt også med til at fjerne en lang række papirarbejde, hvilket i sidste ende betyder at pengene kan udbetales langt hurtigere.

De månedlige ydelser på SMS lån

Det er muligt at få indblik i et SMS låns månedlige ydelser på låneudbydernes hjemmesider. Den månedlige ydelse dækker over det beløb, du hver måned skal betale i den tid, du har lånet.

Eftersom SMS lån både kan have en fastsat løbetid samt mulighed for selv at vælge løbetiden, vil det være forskelligt, om der findes en månedlig ydelse på denne type af lån.

De lån som har en kort løbetid på 1 måned, har ikke en månedlig ydelse. I disse tilfælde skal hele lånebeløbet samt renter og gebyrer betales tilbage efter månedens udløb.

De SMS lån, som giver mulighed for at vælge længere løbetider på 3 måneder og op til både 1 og 2 år, har en månedlig ydelse.

Den månedlige ydelse afhænger af lånets størrelse samt løbetid. Når der vælges en lang løbetid, stiger omkostningerne på lånet samtidig med.

Før man begynder at ansøge om et lån, kan det på forhånd svare sig at gøre sig tanker om, hvordan man foretrækker at sætte rammen for ens privatøkonomi.

 

 

 

Udfordringer ved at låne penge, når man er i RKI

Det er muligt, men det vil som udgangspunkt være en bedre ide at finde en vej ud af RKI. Men hvordan gør man så det? Her vil vi prøve at give dig et par gode råd, som kan være starten på din vej ud af RKI.

 • Betal, hvad du skylder
  – Det er næsten for åbenlyst, og det er ofte lettere sagt end gjort. Men den letteste vej ud af RKI er naturligvis, at du betaler den kreditor, der har sendt dig i RKI.
 • Dialog
  – En god dialog, hvor du viser, at du er villig til at samarbejde gennem betalinger, kan fremme din situation en hel del.
 • Samlelån
  – En smart løsning er også at kontakte dine forskellige kreditorer, hvis du har flere. Herved kan du muligvis få en af dem til at samle alle din lån, hvorefter det hele vil være mere overskueligt og eventuelt billigere for dig.

Ét godt tip er også, at du bør åbne den førnævnte dialog så hurtigt, du kan. Hvis du lige er blevet registreret i RKI, når du sidder og læser dette, bør du kontakte din(e) kreditor(er) med det samme.

Hvem har sendt mig i RKI?

Som du måske kunne tyde i det ovenstående afsnit, er det ofte kreditorer, der for dig registreret. RKI, eller Ribers, blev egentligt oprettet af virksomheder, som havde problemer med at få deres kunder til at betale. Herefter er det blevet overtaget af en tredjepart, som nu står for inddrivelsen.
Det er dog stadig dine kreditorer, der sender dig i RKI. Du vil altid modtage en lang række af påmindelser og rykkere, inden din gæld bliver sendt til inkasso og siden hen til RKI. Derfor bør det heller ikke komme som nogen overraskelse for dig hvilken regning, der er tale om. Hvis du er i tvivl, bør du tjekke din e-Boks, hvor du helt sikkert kan finde svaret. Det er denne kreditor, du bør kontakte hurtigst muligt.

Kan man lave ekstra indbetalinger, når man låner penge trods RKI?

Hvis det har lykkedes dig at få et lån trods RKI, så gør dig selv en tjeneste, og få det ud af verdenen så hurtigt som muligt. Det er et rigtig dyrt lån, og hvis du blot har et par ekstra hundrede kroner i slutningen af måneden, bør du indbetale disse som en ekstra indbetaling. Dette er nemlig muligt, og derved kan du nedsætte din gæld og spare en del penge på renteudgifter.
Dette giver dig også mulighed for at indfri hele lånet, hvis du pludseligt står med pengene mellem hænderne. Dette kan være, hvis du har fået en bonus på arbejdet, en gave, en arv, eller hvis du på anden vis har skaffet en større mængde penge.

Hvad sker der, hvis jeg ikke betaler mit lån?

Hvis du har optaget et RKI lån med en kautionist, kan det have store konsekvenser for kautionisten, hvis du misligholder din gæld. Dette vil nemlig medføre, at kautionisten skal til at betale regningen. Det er dog ikke kun økonomiske konsekvenser for din ven eller dit familiemedlem, du skal være nervøs for. Hvis du ikke overholder jeres aftale, kan det også have seriøse konsekvenser for jeres personlige forhold.
Hvis du har lånt uden en kreditor (fx i Sverige), kan dit dyre RKI lån blive meget dyrere. Derfor bør du aldrig nogensinde misligholde lån, du har fået trods RKI.

Lån penge trods RKI: Hvor meget kan jeg låne?

Hvis du låner penge trods RKI i Danmark vil du ofte kunne låne op til 50.000 kroner med en kautionist. Dette er en ganske pæn sum, når man tænker på, at du er registreret i RKI. Det er dog også muligt at låne et langt mindre beløb, og du bør ikke låne flere penge, end hvad der er højst nødvendigt.
Hvornår kommer lånet?

Hvis både du og kautionisten bliver godkendt, kan du forvente at modtage pengene (på kautionistens konto) inden for 24 timer, hvis du ansøger på en hverdag. Det er altså en meget hurtig løsning, som kan hjælpe dig med akutte problemer.

Andre svære situationer: Lån til personer på kontanthjælp

Det er ikke kun personer i RKI, der kan have svært ved at finde lån på nettet. Andre personer med lave indkomster kan også finde det utroligt svært at finde et godt lån. Dette kan for eksempel være personer med lave indkomstkilder som for eksempel kontanthjælp eller førtidspension. På grund af den lave indkomst, kan det være svært at bestå den nødvendige kreditvurdering.
Hvis dette er dit problem, eller hvis du både har en lav indkomst og er registreret som dårlig betaler, kan det også være en god ide at låne med en kautionist.