Minilån

Det såkaldte minilån er blevet et populært bankprodukt på lånemarkedet. Det er simpelt at ansøge om, og pengene kan hurtigt blive udbetalt. Selvom der findes masser af låneudbydere på det digitale lånemarked, kan der være penge at spare ved at undersøge dine lånemuligheder og sætte dig ind i de forskellige lånevilkår. Denne guide kan hjælpe dig med at få vigtige informationer om at optage denne type af lån samt give praktisk viden omkring det at låne penge.

Denne artikel er skrevet af Tim Petersson

Gå til låneoversigten

Minilån på kun 2 minutter!

Ved at bruge indstillingerne nedenfor kan du nemt og simpelt finde en låneudbyder der matcher dine behov

Vi modtager provision fra alle låneudbyderne på listen, og den indeholder ikke alle låneudbydere.

Derved har du som potentiel låntager større chance for at finde det lån, som matcher dine behov og ønsker.

Hvad er et minilån?

Minilån er en samlet betegnelse over typer af kortfristede lån, som alle har mindre lånebeløb (under 15.000 DKK ca.) samt relative korte løbetider (fra 1 måned og op efter). Minilån kan blandt andet dække over følgende lånetyper:

Kviklån

Disse lånetyper er karakteriserede af at være simple og effektive at optage, og hvor det er muligt at få penge udbetalt samme dag, som låneansøgning finder sted.

Dette har gjort minilån til en populær låntype at lån at optage på nettet, da det kan dække et akut behov for penge til indkøb af f.eks. et nyt forbrugsgode.

En yderligere årsag til at minilån er populære, er, at det i mange tilfælde er muligt at slippe for at fremvise dokumentation i forbindelse med ansøgning. Det vil sige, at låneudbyderen ikke har indsigt i ansøgers økonomiske forhold.

SMS lån

Mange personer kan være afskåret fra at optage andre typer af lån til privatforbrug som følge af, at de ikke opfylder kravet om at have en sikker nok privatøkonomi til at optage større lån.

Her kommer fordelen ved minilån på banen ved ikke at have dette krav. Dette er en risiko, banken løber, og ansøger kan derved opleve højere renter på minilån end øvrige typer af lån.

Særligt omkring lån med løbetid på 30 dage

Hvis du har brug for at låne en mindre sum penge her og nu og ved, du kan tilbagebetale beløbet efter 30 til 40 dage, kan minilånet være en mulighed. Med et minilån er der mulighed for hurtigt at blive gældfri igen, når lånet samt omkostningerne er betalt tilbage.

Det er simpelt at ansøge om denne type af lån, og du kan forvente at få pengene udbetalt effektivt efter godkendelse.

Som følge af de mindre lånebeløb der optages ved et minilån med en løbetid på 30 dage, vil omkostningerne ikke være ligeså store, som f.eks. et kviklån på 15.000 DKK.

Minilån er ’designet’ til dække akutte behov for penge.

Omkostningerne på et lån vil naturligvis variere, og der kan være penge at spare ved at undersøge de forskellige låneudbydere.

Hvis du ønsker en længere løbetid til at afdrage på et lån, kan du også finde minilån med mulighed for selv at vælge løbetid indenfor en afgrænset periode.

Du kan læse om følgende låne muligheder her på siden

Lån til bil

Hvis man køber en campingvogn, så skal man også næsten have en bil, og må derfor finde et billån

SMS-lån

SMS-lån er et gammelt begreb, i dag findes der mange muligheder for at låne fra mobilen.

Lån penge

Lån penge nu her på hjemmeside, det er den tanke vi arbejder ud fra. Du er velkommen ombord!

kviklån

Når man vil have lån, så må det godt gå stærkt. Derfor er kviklån en god mulighed

Tænk dig om før du låner penge når du er i RKI

Krav til ansøger af minilån

Det overordnede krav, der findes i forbindelse med at blive godkendt til denne låntype, handler om aldersgrænse. De forskellige udbydere af minilån opererer med forskellige minimumsgrænser for, hvilken alder ansøger skal have for at kunne blive godkendt.

 • 18 år
 • 20 år
 • 21 år
 • 23 år

Aldersgrænsen kan opleves at hænge sammen med, hvor mange penge det er muligt for ansøger at få lov til at låne. Som udgangspunkt vil lånebeløbene være større, des ældre ansøger er.

Selvom en person ikke opfylder alderskravet hos én låneudbydere, vil der fortsat være mulighed for at finde en bank, som har en anden aldersgrænse, så længe ansøger er over 18 år og dermed myndig.

Lånebeløb, løbetid samt månedlige ydelser for minilån

Minilån er som nævnt kendetegnet af at være mindre i lånebeløb. Dog vil der være relativ stor forskel på de mange låneudbydere i forhold til, hvor man penge det er muligt at låne.

Derudover kan der være forskel på løbetiden. Løbetiden betyder, hvor lang tid et minilån løber. Uanset typen af lån vil der altid være en løbetid på det.

Hos særligt SMS lån kan der være lån, som fra bankens side har en fastsat løbetid på ofte 1 måned. Her vil ansøger kun kunne være i stand til at vælge det ønskede lånebeløb.

Eftersom lånet kun løber 1 måned, vil der ikke være forbundet månedlige ydelser med denne udgave af minilån. Når måneden er udløbet, skal ansøger betale lånet samt renterne og gebyrerne tilbage.

I den anden ende vil der være udbydere, som gør det muligt at vælge et minilån med en løbetid på over 1 år. Her vil der være månedlige ydelser, som låntager skal afdrage på hver måned.

“Laan247.dk hjalp mig med at finde et godt kviklån, med en god rente! Tak for hjælpen!”

Carsten Petersen

“Nettet vælter sig i lånetilbud, og det er svært at navigere i dem. Heldigvis gør laan247.dk det nemt.”

Martin Larsen

“Det er ikke sjovt at mangle penge, det gør jeg heldigvis ikke mere efter jeg fandt denne her fantastiske service”

Maria Nielsen

Hvad koster det at optage et minilån?

Det er ikke kun renterne samt gebyrerne, som er udgifter i forbindelse med at optage et lån. Der eksisterer både engangsomkostninger samt tilbagevendende omkostninger, når man vælger at låne penge.

Et lån kan indeholde følgende omkostninger:

 • Stiftelsesgebyr
 • Renter
 • Månedlige gebyrer (såfremt løbetiden på lånet er længere end 1 måned)
 • PBS-gebyr
 • Faktura gebyr
 • Eventuelle rykker gebyrer (såfremt ansøger ikke overholde sin låneaftale)

Det er altid en god idé at læse det med småt, når man undersøge sine lånemuligheder på nettet og finder konkrete tilbud på minilån.

Selvom det umiddelbart kan virke som en god rente, der f.eks. kan være på et lån, kan lånet stadig blive dyrt at optage, da blandt andet stiftelsesgebyret kan være med til at fordyre lånet.

Fordelene ved at låne penge til privatforbrug på nettet

 

Det er populært at låne penge på nettet, og låneudbyderne kender forbrugernes krav og forventninger til bankprodukter, som kan finansiere privat forbrug. Effektivitet og fleksibilitet er blandt de store parametre, som låneudbyderne skaber konkurrence omkring.

 

Herunder ses nogle af væsentligste fordele der fås ved at optage blandt andet minilån på nettet:

 

 • Det er nemt, hurtigt og sikkert at ansøge om lån
 • Lånene kan optages, uanset hvor du befinder dig
 • Låneudbyderne blander sig ikke i, hvad pengene fra et lån skal bruges til
 • Det er muligt selv at vælge størrelsen af lånebeløbet
 • Der behøves ikke dokumentation i forbindelse med ansøgning
 • Der skal ikke stilles sikkerhed i dine personlige aktiver
 • Pengene fra et godkendt lån bliver hurtigt ubetalt til ens NemKonto
 • NemID er det eneste redskab, der skal bruges foruden en mobil eller tablet
 • De mange låneudbydere har forskellige bankprodukter, som gør det muligt at finde det lån, som matcher ens behov og ønsker.

 

Vær at vide ift. lån uden sikkerhed og dokumentation

Ved visse typer af kortfristede lån – særlig SMS lån – bliver der ikke stillet krav om sikkerhed eller krævet dokumentation i forbindelse med ansøgning. Dette kan tiltrække de forbrugere, som ellers ikke ville kunne opfylde ansøgningskravene hos andre typer af lån til privatforbrug.

Det er derfor nemt at optage et kortfristet lån, da banken ikke foretager en kreditvurdering af ansøger.

Banken løber en risiko, når den vælger at låne penge ud uden at have vurderet ansøgers privatøkonomi. For at banken kan indhente de penge, som den taber på kunder, der ikke betaler deres minilån tilbage, sætter den omkostningerne på låntypen op.

Derfor kan det have en økonomisk betydning, at ansøger ikke skal dokumentere sine privatøkonomiske forhold i form af lønsedler og årsopgørelse samt ikke skal stille sikkerhed for lånet.

Læg budget før du ansøger om minilån

For at blive i stand til at finde det lån som matcher dine privatøkonomiske forhold, er det en god ide at blive bekendt med dit månedlige disponible beløb.

Dette tal dækker over den sum penge, som du har til rådighed hver måned.

Når du optager et lån med længere løbetid, skal de månedlige ydelser betales af dette månedlige, disponible beløb. Det er derfor vigtigt, at du på forhånd er bekendt med, hvor meget du reelt er i stand til at betale til ydelser hver måned.

Ydelserne er afhængige af et låns størrelse samt dets løbetid.

Budgetlægning kan hjælpe dig med at blive afklaret om flere forhold:

 • Hvor meget du er i stand til at betale i månedlige ydelser
 • Størrelsen af det lån, du ønsker at ansøge om samt dets løbetid

Den digitale ansøgningsproces

Det er nemt og overskueligt at ansøge om lån. Ansøgningsprocessen handler om at oplyse ens personlige oplysninger, ønskerne om et låns ramme og så godkende ansøgning ved hjælp af NemID.

Ansøgningen er opdelt i forskellige trin.

 • Oplysning om ønsket lånebeløb samt valg af løbetid
 • Personlige oplysninger
 • Godkendelse af ansøgning ved brug af NemID

Ansøgnings- og godkendelsesprocessen går hurtigt som følge af, at banken ikke foretager en individuel kreditvurdering af ansøger.

De fleste onlinebanker oplyser deres forventede godkendelsestider i forhold til, hvor hurtigt ansøger kan forvente at få svar på sin ansøgning.

De fleste banker kan give svar på ansøgning indenfor 1 dag.

 

Forskellige lånevilkår omkring minilån

De mange forskellige udbydere af minilån gør det muligt for forbrugerne at vælge imellem forskellige bankprodukter – og lånevilkår. Bankerne er i konkurrence om kunderne og for at tiltrække deres opmærksomhed og interesse, har de forskellige fordelagtige lånevilkår.

Herunder findes nogle af de særlige lånevilkår, du kan finde hos låneudbyderne af minilån.

 • Mulighed for at få svar efter blot 30 sekunder
 • Mulighed for at opnå en rentefri- og gebyr periode (hos minilån med længere løbetid)
 • Mulighed for at tilmelde dit betalingskort, så du slipper for at huske at indbetale afdragene
 • Mulighed for at undgå indfrielsesgebyr

Trods de indbydende fordele og særlige lånevilkår er det dog fortsat vigtigt at sætte sig ind i et låns samlede omkostninger for at få et indtryk af, hvad det vil koste. Selvom det er muligt at opnå en afdragsfri periode, kan renten på lånet dog fortsat gøre, at lånet i sidste ende vil have samme omkostninger som et andet lånetilbud.

Andre typer af lån til privatforbrug

Der findes andre typer af lån til privatforbrug, der er mulige at optage online, og hvor låneudbyderne ikke blander sig i, hvad pengene skal bruges til.

Forbrugslån er et andet populært bankprodukt, som giver mulighed for at vælge større lånebeløb samt længere løbetid end minilån.

Dog adskiller forbrugslånet sig ved, at der stilles flere krav til ansøger i forbindelse med ansøgnings- og godkendelsesproceduren. Ansøger skal typisk fremlægge dokumentation for lønsedler, årsopgørelse samt husstandsindkomst.

Disse dokumenter skal banken bruge til kreditvurdering.

Der foretages en individuel kreditvurdering, som gør, at behandlingstiden på en ansøgning vil tage lidt længere tid end hos minilånene, hvor det sker hurtigt efter afsendt ansøgning.

Gode råd til at finde et minilån på nettet

Det bedste lån afhænger af individuelle omstændigheder. For nogle vil det bedste lån være et med relativ lav rente, og for andre vil det bedste lån være et, der effektivt bliver betalt tilbage, så man kan blive gældfri igen.

Det er altid en god idé at være åben omkring sine tanker om at optage et lån. Særligt hvis man er førstegangslåner, kan det være en hjælp at drøfte ens tanker om lån med venner eller familie.

Et lån influerer på ens privatøkonomi og dermed også ens dagligdag.

Herunder er der samlet nogle gode råd til at finde og ’skræddersy’ et lån for dig.

 • Vær afklaret fra start om hvor mange penge du har behov for at låne
 • Ansøg kun om lån af den størrelse du er i stand til at afdrage på
 • Læg et budget om din privatøkonomi og find ud af hvor meget du kan betale i ydelse
 • Sammenlign forskellige låneudbydere og lånetilbud og find det der matcher dine ønsker
 • Find det billigste lånetilbud ved hjælp af Årlige Omkostninger i Procent
 • Undersøg hver låneudbyderes lånevilkår- og betingelser før du ansøger om lån

Drøft din økonomiske situation med en god ven eller kæreste