Lån til bil

Bilen er for mange danskere deres primære transportmulighed. Om man har langt til job, til familie eller til nærmeste indkøbsmulighed, er bilen den nemmeste måde at transportere sig og familien rundt på.

Denne artikel er skrevet af Tim Petersson

Gå til låneoversigten

Billån på kun 2 minutter!

Ved at bruge indstillingerne nedenfor kan du nemt og simpelt finde den låneudbyder der matcher dine behov bedst

Vi modtager provision fra alle låneudbyderne på listen, og den indeholder ikke alle låneudbydere.

Indholdet i denne tabel er lavet i samarbejde med låneudbyderne. Hvis du tegner et lån efter at have klikket dig til en af udbyderne, så modtager vi provision deraf.

Mange steder kan man endda kun at komme til, hvis man har i bil. Det er heller ikke altid at offentlig transport er en mulighed, og så er der ikke mange transportmuligheder tilbage. I Danmark er vejret desværre heller ikke altid mildt og solrigt nok til at det indbyder til en cykeltur på arbejde. Det regner, sner og blæser en stor del af året, hvilket betyder at man har brug for at kunne komme frem i tørvejr.

Sådan starter du med et billån

Når man har besluttet sig for at låne penge til en bil, er der nogle ting man skal overveje, såsom:

Hvor stort et beløb er nødvendigt at låne tilbilen?

Man skal være myndig for at kunne låne penge, og derfor er der også en minimumsgrænse på 18 år.

Hvor lang løbetid skal man give sit lån?

En bil lever ikke evigt, derfor er det vigtig, at man kigger på hvor længe man vil betale til bilen. Man skal altså estimere hvor længe den bil man er ved at købe holder. Det er nemlig surt at betale til en bil man ikke længere ejer.

Hvor stor en rente kan man acceptere at betale?

Det er helt og aldeles op til den enkelt. Men hvis man bruger bilen som pant for lånet, så er renten lavere. Bare husk at det ikke kun er renterne der er afgørende for lånets samlet pris.

Hvilken type lån skal jeg vælge?

Du skal selvfølgelig vælge det lån der matcher dine behov. Her på siden kalder vi det for billån, men det kan i virkeligheden også hedde alt muligt andet. I bund og grund handler det om at få råd til bilen.

En bil giver frihed

En bil er praktisk på mange måder. Har man børn, er bilen nem at transportere børnene rundt i. Men mange af de ting der følger med børn, som barnevogn og legesager, optager en del plads.

Bilen giver en frihed som mange værdsætter, hvor man kan tage på små udflugter, når man har lyst. Frihed er også at familien har plads til at købe stort ind i IKEA, uden at skulle tænke på at leje en bil først. Mange børnefamilier foretrækker også at handle stort ind en gang i ugen, og det kan ikke gøres uden en bil. For mange er bilen simpelthen en vigtig del af familielivet.

Du kan læse om følgende låne muligheder her på siden

FOrbrugslån

Et forbrugslån, er som navnet antyder, et lån til forbrug. Du kan læse mere om forbrugslån her.

SMS-lån

SMS-lån er et gammelt begreb, i dag findes der mange muligheder for at låne fra mobilen.

Lån trods rki

Der findes faktisk muligheder for at får et RKI lån. Vi har en liste med udbydere, som tilbyder det.

kviklån

Når man vil have lån, så må det godt gå stærkt. Derfor er kviklån en god mulighed

Gør dig alle overvejelserne inden du køber bil

Ikke alle har råd til en bil

Desværre er biler dyre og det er ikke alle der har penge til at have en bil. Med bilen følger der nemlig også faste udgifter som benzin, vedligeholdelse og forsikring, hvilket ofte er mere end mange har råd til på stående fod. Det er et problem, når bilen er en så essentiel del af mange danskeres husholdning og nødvendig for at det hele kan fungere i hverdagen. Familie, arbejde og ikke mindst fritid kræver ofte en bil for at kunne gå op i en højere enhed. Af den grund kommer der nedenfor en guide til hvordan man kan låne penge til en bil.

Hvad betyder alle låneudtrykkene?

 

Hvis man aldrig har lånt før, kan det virke skræmmende med alle de nye udtryk man støder på i låneprocessen. Der er mange basale ting man som låner skal have styr på, for at finde ud af om man er i gang med at optage det rigtige lån til ens behov. Ved online lån er man helt på egen hånd, modsat et lån i banken, og man skal derfor selv kunne vurdere om lige præcis den type lån er den bedste løsning at vælge. Derfor er der herunder samlet en lille guide til de udtryk man kan støde på, når man gerne vil optage et online billån.

 

“Laan247.dk hjalp mig med at finde et godt kviklån, med en god rente! Tak for hjælpen!”

Carsten Petersen

“Nettet vælter sig i lånetilbud, og det er svært at navigere i dem. Heldigvis gør laan247.dk det nemt.”

Martin Larsen

“Det er ikke sjovt at mangle penge, det gør jeg heldigvis ikke mere efter jeg fandt denne her fantastiske service”

Maria Nielsen

Løbetid = så lang tid har du til at betale lånet tilbage

Ligesom med alle lån er der vilkår og regler der skal overholdes, når man optager et lån til bil. Der fastsættes derfor en bestemt tidsperiode, som man har til at betale lånet tilbage, kaldet løbetid. Den tid kan man selv være med til at fastsætte, og det er afhængigt af hvor hurtigt man vil have betalt lånet af. Her skal man dog være opmærksom på, at online billån ofte ikke har så lang en løbetid som man har ved et billån i banken.

Der er fordele og ulemper ved både korte og lange løbetider, der skal overvejes inden man beslutter sig.

Hvad er en rente?

Når lånetiden på ens lån er fastsat, skal man kigge på renten. Renten er det ekstrabeløb der lægges oveni det beløb man låner. Kort sagt er renten låneudbyderens indtægt, og måden hvorpå låneudbyderen kan tjene penge. Man skal derfor ikke blive skræmt over at der skal betales en rente, men man skal dog være opmærksom på hvor høj renten er. Den kan nemlig variere meget, alt afhængig af hvem låneudbyderen er. Renten skal naturligvis ikke være ekstremt høj, så man skal bruge sin fornuft når man vælger hvor høj en rente man er villig til at betale.

Hvilken type lån til bil skal man vælge?

Et billån er ofte af en vis størrelse, og skal man op og låne de beløb, kan det være en god idé at gå i banken og forhøre sig ad. Bankrådgiverne er velinformerede om ens økonomi og kan fortælle mere om alle de muligheder man har for at låne.

Er ens behov for et billån af en lidt mindre størrelse, kan man kigge på online lån. Online lån kan af mange årsager være fordelagtigt for mange at vælge, da man slipper for mange af de ting, man skal i en bank for at optage et lån.  

Online lån – et alternativ til banklån

Online lån udbydes af private låneudbydere, hvilket er helt anerledes fra at låne i en bank. Når man ansøger om et online lån foregår det hele via en hjemmeside og man skal ikke møde op til personlige samtaler. Der er mange der foretrækker at undgå at skulle rende til møder hele tiden, så i de tilfælde er et online lån en god mulighed.

Online lån er ofte hurtige at tage. De fleste har kun 24 timers behandlingstid, hvilket er godt hvis man skal bruge pengene hurtigt. Til gengæld kan renten være en smule højere på online lån, men det opvejes ved at løbetiden ofte også er hurtigere. Ved er online lån kan man låne et mindre beløb end en bank kan tilbyde dig, men alt afhængigt af det billån man ønsker, kan man sagtens overveje om et online lån ikke alligevel skulle passe til ens behov.  

Fordelene ved et online lån til bil

  • Det hele foregår online – ingen møder og samtaler i banken
  • Hurtig proces, da pengene kommer hurtigt
  • Løbetiden er kort
  • Ingen stiller krav til hvad pengene skal bruges til
  • Du behøver ikke at stille sikkerhed for lånet

Forskellige typer online lån til bil – hvilken skal man vælge?

Der er flere forskellige typer online lån at vælge imellem, og det er derfor vigtigt at kunne skelne dem fra hinanden, så man vælger den bedste type lån til bil. De enkelte låneudbydere kan have forskellige vilkår og regler, så dem skal man sætte sig grundigt ind i inden man låner. Ligesom man som låner har nogle krav til hvor meget man vil låne og hvor høj renten må være, har låneudbyderne også nogle krav til deres lånere, for at ville låne dem penge.

Så længe man overholder låneudbydernes regler, er der kun nogle simple trin man skal igennem, når man har besluttet sig for hvilken type lån man vil have.

Forbrugslån er den mest almindelige lånetype

Rigtig mange vælger at tage et forbrugslån. Det forstår man godt, da det passer til langt de flestes lånebehov. Selvom forbrugslån stadig er et begreb, der dækker over flere typer lån, er fællesnævneren for de fleste forbrugslån at de er uden sikkerhed og forbrugsstyring. Det betyder at man kan låne uanset hvordan ens økonomiske situation ser ud. 

Mange låneudbydere har også et krav om at lånere ikke må være registreret i RKI. På trods af det, er der stadig nogle der tilbyder forbrugslån til RKI-registrerede medlemmer. Det gælder om at finde ud af hvad den enkelte låneudbyders regler er, før man ansøger om et lån til bil.

De nemmeste og hurtigste lån til bil er kviklån og minilån

De små lånetyper som kviklån og minilån er nemme og meget hurtige at tage. Det er de fordi beløbene ofte er meget små, og ikke altid passer til større behov som lån til bil. Skal man dog bruge et mindre beløb er lånene en god løsning, da man hurtigt har pengene efter man har ansøgt. En anden måde at låne hurtigt på er SMS-lån, der kan optages nemt og hurtigt, og så endda fra sin smartphone! Man kontakter et nummer, der så efter en kort opringning eller en SMS bekræfter lånet og snart derefter har man pengene til rådighed på sin konto. Det må man sige er smart og noget af en udvikling fra tidligere lån, der skulle foregå i banken.

Hvad skal man være opmærksom på ved et lån til bil?

Som med alle lån er det vigtigste at man har læst alle regler og vilkår, så man ved hvornår og hvor meget man skal betale tilbage af lånet. Naturligvis skal lån ikke optages uden grund og det kræver en vis portion ansvar at betale lånet tilbage rettidigt og sætte sig ind i al den information lånet kræver at man har styr på.

Selvom det er nemt at tage et online lån, skal man stadig være opmærksom på at man vælger den rigtige type lån til bil og til ens behov.

Nogle generelle huskeregler for billån er, at man aldrig skal låne mere end man har brug for. Det er ærgerlige penge at betale tilbage, da man hurtigt kan komme til at bruge dem når de står på ens konto, og så har man ikke pengene når afbetalingen skal falde.