Quicklån

Det er let at komme ud i en situation, hvor man med ét har brug for penge. Det kan der være mange årsager til, og det er desværre ikke alle, der har en økonomi stærk nok til at håndtere pludselige udgifter. Så er gode råd dyre.

Denne artikel er skrevet af Tim Petersson

Gå til låneoversigten

Quicklån på kun 2 minutter!

Ved at bruge indstillingerne nedenfor kan du nemt og simpelt finde den låneudbyder der matcher dine behov bedst

Vi modtager provision fra alle låneudbyderne på listen, og den indeholder ikke alle låneudbydere.

En oplagt mulighed er at sælge noget af sin ejendom, men det er langt fra alle, som er i stand til det. Man kan for eksempel være fattig, og dermed afhængig af alle sine ting, eller også er man bare emotionelt knyttet til dem. Hvad kan man så gøre? For nogle er et quicklån den rette løsning – vi ser nærmere på mulighederne, fordele, ulemper og går igennem det hele i vores dybdegående guide herunder.

 

Her svarer vi kort på hurtige spørgsmål om quicklån

Hvad er et quicklån?

Med et quicklån kan man meget hurtigt få pengene ind på kontoen, hvilket er en stor fordel, hvis det er noget der haster. Man behøver ofte ikke at dokumentere hvad man vil bruge dem på, hvilket kan være en lettelse. For mange er det ydmygende at skulle retfærdiggøre sit forbrug og økonomiske status overfor en fremmed, og det slipper man for med quicklån.
Der er et rimelig stort spænd på quicklåns størrelse: det kan være på titusende af kroner, eller mere, men det kan også være nede på de hundrede. De fleste ligger dog i det firecifrede beløb, men det vidner om, hvor mange muligheder man har. Uanset hvad du går og mangler penge til, kan du med et quicklån dække det.

Hvilke krav er der?

I forhold til andre lån, skal man ikke opfylde mange krav for at kunne tage et quicklån. Det afhænger dog i høj grad af hvilken lånudbyder man vælger, da de alle har forskellige standarder.
Man skal være fyldt 18 år, ifølge loven, men nogle udbydere har en yderligere aldersgrænse på 23 år. Ideen her er, at de vil være sikre på, at man er gammel og ansvarlig nok til at håndtere den pludselige økonomiske stigning. Man skal også have et NemID, fordi man skal bruge det til at registrere sig – men det har de fleste i Danmark, så det burde ikke være noget problem.

Din alder er vigtig for dine chancer

Mange lånudbydere er som sagt påpasselige med at udstøde lån til unge, men når først man kommer langt nok op i tyverne, har man gode chancer. Faktisk har man noget bedre odds, end folk der er over 40 eller 50. Årsagen til det er meget simpelt. Firmaer vil gerne være sikre på at få penge tilbage, og med ældre kunder er der større chance for, at de ikke lever længe nok. Det er måske en kynisk og grusom beregning at lave, men det er ikke desto mindre sådan, virksomheder fungerer. En 25-årig kan derimod forventes at leve årtier mere, og tilbagebetalingen af quicklånet er så næsten helt sikker.

En bonus at have økonomien i orden

For det tredje kræver nogle udbydere, at man skal have fast indkomst. Her er det igen et spørgsmål om sandsynligheden for, at du får pengene betalt tilbage. Virksomheder vil for alt i verden have så meget på bundlinjen som muligt, og hvis ikke du er i stand til at betale lånet tilbage, er det skidt for dem selv.
På den anden side er der virksomheder, der vælger den modsatte strategi. De går efter at underskrive så mange lån som muligt, med minimal eller ingen kontrol af lånerens økonomi, og så kan de være sikre på, at i hvert fald en betydelig del af dem betaler pengene tilbage.

Det er vigtigt med en god historik

Der er et sidste, afgørende krav, som alle udbydere stiller. Det er, at man ikke skal være skrevet op på RKI. Det står for Ribers Kredit Information, og er et register sat op for at holde styr på folk, der har været dårlige til at betale lån tilbage. Hvis man før gentagende gange har betalt sine regninger for sent, kan man ende i dette register, og så ser ens chance for at tage et nyt lån sort ud.
RKI er bonus for lånudbyderne, fordi de så kan være mere sikre på, at de har fat i en økonomisk ansvarlig kunde. For dig er det dog skidt, også selvom du føler dig mere ansvarlig end tidligere. Hvis du er på RKI, kan du dog godt komme ud. Du skal bare betale din gæld, så kan du få firmaet til at slette dig – husk en kvittering, så du kan dokumentere det, når du søger om quicklån. Hvis ikke du er i stand til at betale gælden, bliver din registrering slettet efter 5 år.

En god mulighed for små quicklån

Mange lån har en minimumsgrænse der er meget høj – eftersom bankmænd bruger meget tid på at forhandle med dig, kan det kun betale sig at give dyre lån ud. Quicklån og andre forbrugslån gør det derimod muligt at tage meget små lån, og det er vigtigt. Hvis man skulle låne 20.000 kr. for at betale en regning på 7.500, er det en rigtig dårlig forretning, når man tænker på renten af de resterende 13.500 kr.
Det er forskelligt fra udbyder til udbyder, hvor små quicklån man egentlig kan tage, men der er historier om quicklån på nogle få hundrede kroner – ja, selv på en halvtredser. Det er dog ekstremt sjældent, hvilket man godt kan forstå. At finde 50 kroner er noget de fleste kan finde ud af, selv med et stramt budget, og er ikke værd at tage kontakt med en lånudbyder for.

Quicklån giver dig ansvaret for pengene

Den anden side er mønten er, at man ofte har meget stor frihed, når det gælder brugen af quicklånet. Ofte er det bare et spørgsmål om at kontakte firmaet, og hvis man så opfylder alle de nævnte krav, får man pengene udbetalt. Man behøver ikke engang at oplyse, hvad de skal bruges på.
Hovedsagen er, at udbyderen har tillid til, at du bruger pengene fornuftigt – og at du er i stand til at betale det tilbage. Det skal dog nævnes, at firmaerne heller ikke har den store mulighed for at undersøge din økonomi – i hvert fald ikke uden at bryde diverse love om privatliv. På den måde kan de siges at prioritere kvantitet (antallet af godkendte lån) over kvalitet (antallet af lånene, der bliver betalt tilbage).

Du kan læse om følgende låne muligheder her på siden

Lån til bil

Hvis man køber en campingvogn, så skal man også næsten have en bil, og må derfor finde et billån

SMS-lån

SMS-lån er et gammelt begreb, i dag findes der mange muligheder for at låne fra mobilen.

Lån penge

Lån penge nu her på hjemmeside, det er den tanke vi arbejder ud fra. Du er velkommen ombord!

kviklån

Når man vil have lån, så må det godt gå stærkt. Derfor er kviklån en god mulighed

Flere gode råd om quicklån

Tag quicklån med måde

Det betyder dog også, at du har langt mere ansvar. Det nytter ikke noget at tage et nyt quicklån, hver gang der er et økonomisk bump på vejen. For det første er det økonomisk uklogt. Renterne betyder, at det i sidste ende bliver dyrere, end hvis man havde fundet pengene et andet sted fra. Lån skal derfor ses som en sidste udvej, som kun skal tages i brug, hvis alle andre muligheder slår fejl. For det andet bliver det let en dårlig vane. Eftersom quicklån skaffer en penge med det samme, begynder man at længes efter den nemme løsning, og så ender man bare i en ond spiral af gæld.

Man kan også tage store Quicklån

Når nu de små lån er blevet gennemgået, skal det nævnes, at man også kan finde meget store lån. Her taler vi om mange hundrede tusinde kroner, og definitionen på ”quicklån” bliver her strækket lidt. Med lån på, for eksempel 4.000 kr., er der nemlig en længere godkendelsesproces, end med et mindre lån. Det giver god mening, da det er en meget større investering fra lånudbyderens side. Det er vigtigere end nogensinde, at pengene vil blive betalt tilbage, da det ellers ville være et kæmpe tab, og derfor kan det også bedre betale sig for firmaet, at dets ansatte tager sig god tid med at vurdere dig som kunde, før de udstedet quicklånet.

 

 

“Laan247.dk hjalp mig med at finde et godt kviklån, med en god rente! Tak for hjælpen!”

Carsten Petersen

“Nettet vælter sig i lånetilbud, og det er svært at navigere i dem. Heldigvis gør laan247.dk det nemt.”

Martin Larsen

“Det er ikke sjovt at mangle penge, det gør jeg heldigvis ikke mere efter jeg fandt denne her fantastiske service”

Maria Nielsen

Du kan blive nødt til at stille din ejendom som sikkerhed

Når det kommer til de store lån, skal du være forberedt på, at du måske kommer til at skulle stille noget af din ejendom som sikkerhed. Det kan være din bil eller møbler, men kan også være noget virkelig stort, som dit hus eller jord.

At stille noget som sikkerhed betyder kort sagt, at du skriver under på, at låneudbyderen må inddrage det, hvis ikke det lykkes dig at betale lånet tilbage. Tænk på det som at sætte noget i pant – den eneste forskel er, at det først bliver taget ud af ens besiddelse, når man fejler med at betale.

Sikkerhed er en måde for firmaet at sikre sig profit i det lange løb – eller i hvert fald sikre, at de ikke vil tabe så mange penge, som de ellers ville. Desuden ved de, at det bliver endnu vigtigere for dig at betale til tiden.

Den sidste udvej for låneudbyderen

For dig gør det det bare endnu vigtigere, at din økonomi er i orden, og at du vil være i stand til at betale de diverse regninger til tiden, uden at blive overvældet. At få rykkere og gebyrer stablet op er slemt nok, men at miste sit hus eller bil kan være katastrofalt – ikke nok med, at det sætter dig i en voldsom krise, det medfører også et enormt økonomisk tab, selv hvis du kommer oven vande igen.
Du kan dog berolige dig selv med, at dette ofte er den sidste udvej for låneudbyderen – noget de kun gør, hvis de har givet op på dine chancer for at betale tilbage, og derfor gerne vil minimere omkostningerne. Så længe du er tilstrækkelig motiveret til at tjene pengene ind, vil de give dig en chance mere.
Desuden skal du huske på, at det at stille ens ejendom som sikkerhed kun er nødvendigt, når det er de helt store lån – og de er meget sjældne. Man kan sagtens finde låneudbydere, der tilbyder quicklån på 100.000 kr. – eller 200.000 kr. – uden at gøre noget i den retning.

 

 

 

Hvad skal du kigge efter i lån

Når det så kommer til selve lånet, er der mange forskellige relevante parametre. Man kan her tale om stiftelsesomkostningerne, altså det beløb det koster at få lov til at tage lånet, fakturagebyret, eventuelle rykkeres størrelse, og indfrielsesgebyret. Det sidstnævnte er det man vil skulle betale ekstra, hvis man pludselig får råd til at tilbagebetale hele lånet, før ens løbetid udløber.

Der er dog to forhold, som er af absolut essentiel betydning, når man skal vurdere et lån. Det ene er løbetidens længde, altså den tidsperiode, tilbagebetalingen skal foregå henover. Det andet er rentesatsen, det vil sige hvor stor procentdel af restbeløbet, der bliver lagt til hvert år. At finde den ideelle balance mellem de to er afgørende for, hvordan lånet vil foregå, og om du vil være i stand til at betale det tilbage.

Skal du vælge et lån med lang løbetid?

Lad os først gennemgå et quicklån med lang løbetid, hvor renten til gengæld er meget lav. Dette er typisk en af de store lån, og man vil som nævnt kunne argumentere for, at det slet ikke kan kendetegnes som et quicklån.
Et sådant lån er velegnet for folk, der ved, de ikke vil kunne betale lånet tilbage lige med det samme. De vil hellere sprede det ud over årtier, til gengæld for en lav rente, og dermed lav månedlig betaling. Man kan sammenligne det med studiegæld eller boliglån, da man først får det betalt langt oppe i årene, uden at det påvirker en betydeligt i mellemtiden.
Lang løbetid betyder så også bare, at de mange små betalinger løber op. Den endelige pris på lånet ender med at være meget højere, end hvad man fik ud af det, og også højere, end hvis man havde valgt et quicklån med kort løbetid. Om det alligevel er det rigtige valg, afhænger i høj grad af din situation.

Eller passer det bedst med kort løbetid og høj rente?

Den anden mulighed er det, quicklån er kendt for, nemlig en kort løbetid kombineret med en højere rente. Den høje rente giver mening, for da afbetalingen er overstået så hurtigt, ville udbyderne ellers ikke have fået så meget ud af det. Med sådan et lån sender man sin sidste betaling ud nogle få år efter man tager lånet, og så er det af verdenen. Men det er selvsagt ikke noget for enhver. Den korte løbetid kombineret med renten gør, at den årlige betaling er meget høj, og man skal derfor være helt sikker på, at man vil være i stand til at betale relativt hurtigt.

Et sådant lån er måske ikke en god idé, hvis man har et stramt budget, da det kan være svært at få det hele til at løbe rundt – især når man tænker på risikoen for, at der kommer en yderligere regning på bordet, som man også skal tage sig af. Men hvis man kan se frem til at tjene mange penge, for eksempel hvis man står til en lønforhøjelse, kan det være et yderst fornuftigt valg.

Det er vigtigt, at du lægger et budget

Uanset hvilket lån man vælger, er det vigtigt at man lægger et budget over ens fremtidige forbrug. Det skal være fyldestgørende, så man ikke glemmer noget der dukker op senere, og så skal det være realistisk, så man har en god chance for at overholde det – helst med en solid buffer, hvis der skulle ske noget uventet.
Udover oprettelsen af et budget, er det ligeså vigtigt, at man konstant overholder det. Hvis først man begynder at retfærdiggøre overskridelse af budgettet – for eksempel ved juletid – er det starten af en ondartet proces, hvor man på grund af dårlig vane og rykkere kommer længere og længere bagud. Et sundt budget er afhængig af, at det bliver fuldt til punkt og prikke, så længe det er muligt.

Tag kun et lån, som du er sikker på at kunne betale

Det betyder dog ikke, at man ikke kan købe familien gode gaver ved juletid. Du bliver bare nødt til at tilpasse dit budget derefter, blandt andet ved at spænde livremmen lidt ind de andre 11 måneder. Alt kan lade sig gøre, hvis man forbereder sig grundigt.
Når det kommer til store lån, kræver lånudbyderne også nogle gange at se dit budget. Dette er endnu et forsøg fra deres side på at sikre sig din troværdighed som tilbagebetaler. Hav derfor et udførligt budget klar forinden, hvor du har identificeret rådighedsbeløbet for dig og din familie, så kan de vurdere din situation bedst.

Ingen renter den første måned?

Du har måske hørt om lån, der har et helt usædvanligt tilbud: ingen renter hvis man kan betale tilbage indenfor 30 dage, hvilket lyder som en super god deal. Hvis bare man kan støve pengene op meget hurtigt efter man har brugt pengene, har man ikke tabt noget. Man skal dog passe godt på med den slags aftaler. Lånefirmaer der laver dem, arbejder med statistik, og kigger på hvor mange det typisk ikke lykkedes at betale tilbage indenfor tidsfristen. Quicklånet er profitabelt, hvis sandsynligheden for ikke at overholde fristen er stor, og der er derfor en god chance for, at det heller ikke vil lykkes for dig. Tænk dig derfor godt om, før du drager nytte af dette lån. Hvis ikke din økonomi er god nok til at afbetale indenfor en måned, kommer der en meget stor rente på.

Essentielt, at du betaler regninger og rykkere

Apropos betaling, er der endnu en vigtig ting at huske på. Det er af enorm betydning, at du får betalt regninger og rykkere til tiden. Ikke at gøre det er den nemmeste vej mod en ondartet rykkerspiral, hvor man år for år, måned for måned, får mere gæld ned over hovedet – det spiller næsten altid en stor rolle i de skrækhistorier, man hører om folk der er gået fallit på grund af gæld.

Et quicklån er kun en god forretning, hvis man formår at håndtere og følge sit budget. Selvom det kan virke hårdt at skulle samle penge nok sammen til at betale til tiden, vil fremtidens dig være taknemmelig.

Derfor er det vigtigt at sammenligne låntilbud online

Som noget af det sidste før du ansøger om quicklån, skal du vide, at der er mange firmaer derude der tilbyder det. Derfor er det kun godt, hvis du tager dig god tid med at kigge tilbuddene igennem – ikke bare for at finde det billigste, men også det hvis rentesats og løbetid passer bedst til dit budget. Find en række interessante tilbud, og sov på det. Næsten morgen vil du kunne tage et velovervejet valg, som ikke er forhastet. Bemærk det også kan inkludere andre udbydere end dem du finder her på siden.
At kunne sammenligne lån er en af de mange ting, der er blevet nemmere med teknologiens hjælp. På internettet kan man hurtigt finde dusinvis af tilbud, fra alle mulige firmaer, og det ved de også godt selv. De prøver derfor at levere de mest indbydende tilbud muligt.

Kig efter lånets ÅOP

Så nemt er det dog ikke at sammenligne lån online, for de forskellige satser er tit sat op på forskellige måder. Af den grund kræver Finanstilsynet, at de på baggrund af blandt andet løbetiden, renten og stiftelsesomkostningerne beregner et såkaldt ÅOP. Det står for de årlige omkostninger i procent, og er et tal, der fanger de fleste forhold ved quicklånet. Det er meget relevant, når det kommer til at vurdere, hvordan ens økonomi i praksis vil blive belastet. Kig derfor efter ÅOP-satset først, så kan du senere kigge nærmere på de andre relevante tal, for at finde det ideelle quicklån.

Andre gode råd til når man ansøger om lån

Online quicklån giver én en yderligere fordel, nemlig muligheden for at vende markedskræfterne til ens fordel, og få udbyderne til at konkurrere med hinanden. Det gøres ved, at man kontakter et firma og får et tilbud. Herefter kontakter man et andet, og spørger dem om de kan matche det. Hvis man kan holde tungen lige i munden og er god til at læse situationen, er der gode muligheder for at få et mere fordelsagtigt quicklån, end det ellers ville have været muligt.
Det skal dog nævnes, at denne mulighed er forbeholdt folk, der har en sund økonomi. Hvis udbyderne spørger til din situation, og kan se, at du har akut behov for penge, ved de at du bluffer. ’Beggars can’t be choosers’, som man siger på engelsk. Hav derfor denne strategi i baghovedet, men uden at gå ud fra, at den vil virke.
Et andet råd er at angive et lidt højere beløb, end man strengt taget har brug for. Dette kan virke dumt, da man bare betaler mere rente, end man er nødt til, men der er faktisk fornuftige grunde til det. For det første har vi mennesker det med at undervurdere, hvor meget vi har brug for, for at holde os kørende. Det er bare ærgerligt at tage et quicklån, som så viser sig ikke helt at være nok.
For det andet justerer mange lånefirmaer beløbet, efter de har vurderet din økonomiske situation og dit rådighedsbeløb. At ansøge om lidt ekstra er derfor en måde at komme det i møde på.

Vær ikke bange for scamming

Mange har nok et negativt syn på online lån, og foretrækker at gå i banken. Det er forståeligt nok, da man her kan tale med en virkelig person, og desuden har mulighed for at konfrontere dem, hvis man bliver snydt. En online låneudbyder har man til gengæld ikke meget magt over.
Heldigvis er det slet ikke så risikabelt, som det lyder. Finanstilsynet sørger for, at alle låneudbydere overholder de gældende lov, samt de aftaler, de godkender. Det gælder også dem der er online. Du kan derfor trygt ansøge om et quicklån over internettet, velvindende om, at hvis der skulle være problemer, har du en magtfuld instans på din side.

Så er det bare om at komme i gang!

Forhåbentligt har du nu fået et godt indblik i, hvad quicklån er, og hvordan det adskiller sig fra andre lån. Du kan derfor blive enig med dig selv, om det er den rette vej for dig.
Der er dog mange andre lån du kan vælge imellem, og du har masser af tid til at beslutte dig. Det værste ville være, hvis du tager en forhastet beslutning, og ansøger om et lån som din økonomi ikke vil kunne holde til – både for dig og for låneudbyderen. I sidste ende er det dog dit eget valg, så længe du kan finde en interesseret udbyder, og dermed dit eget ansvar. Du ønskes derfor held og lykke med jagten efter et godt lån.