Samlelån lyder utroligt godt i de flestes ører – men hvorfor er det lige, at det er en god ide at samle sine lån på ét sted?
Herunder kigger vi på de tre største fordele ved samlelån og derved også, hvorfor du bør undersøge, om du kan samle dine lån, hvis du har flere kreditorer.

Den økonomiske fordel – spar penge

Den fordel, som langt de fleste forbrugere fremhæver, når man spørger dem om, hvorfor de har samlet sine lån, er, at de sparer penge.
Det er naturligvis rart, at man kan spare penge på sine lån og derved have flere penge til sig selv. Men hvordan fungerer det egentligt?
Lad os sige, at du har tre forskellige lån. Du har to kviklån (forbrugslån) og et billån. Alle dine tre lån har en relativt høj rente. Din samlede gæld er 200.000 kroner, og du afbetaler 7.000 kroner om måneden.
En stor del af din afbetaling bliver dog ædt af renterne, og derfor kommer det til at tage ret lang tid at afbetale alle tre lån. Herudover kommer du til at betale en hel del mere tilbage, end du har lånt. Men hvad kan man gøre ved det?
Du kunne bruge en samlelånsberegner online, som kan vise dig, hvor mange penge du faktisk kan spare hver måned. Når du har tjekket dette, bliver du uden tvivl fristet til at søge om et samlelån.

Den mentale fordel – Spar på bekymringerne

Den mentale fordel ved samlelån vægter næsten lige så højt som den økonomiske fordel. Hvis du får barberet et relativt stort antal kreditorer ned til blot én, så frigives der en masse vægt fra dine skuldre.
Langt de fleste anser det som, at de nu har langt færre bekymringer, og at deres økonomi generelt er langt mere overskuelig.
Du vil altså være fri for at have mange forskellige betalingsaftaler, som alle har forskellige vilkår, løbetider og omkostninger. Det hele er samlet ét sted, og det kunne ikke være nemmere.

Den fremtidige fordel – realiser dine drømme

Når du har et større rådighedsbeløb hver måned, og når du har et mentalt overskud, så er det tid til at kigge fremad.
Du vil højst sandsynligt blive gældfri hurtigere, så hvem ved, hvad fremtiden nu har i vente for dig?

Blot fordi du nu har udsigt til en fremtid med en sundere og mere overskuelig økonomi, så skal du stadig huske på det vigtigste redskab for at bibeholde denne sunde privatøkonomi.

Vi vil også huske at nævne, at det ikke altid er muligt at samle sin lån. Det er udelukkende den kreditor, som du ønsker at samle dine låne hos, der bestemmer, om de vil samle dine lån. Hvis du ønsker at samle flere online forbrugslån hos din bank, så er det langt fra altid, at du vil blive godkendt. Men hvis du argumenterer for dig sag, viser dem dit budget og dine lønsedler, så har du en god chance.