Lånemarkedet for online lån, har været i kraftig ændring, de sidste mange år. Her skal vi se lidt nærmere på, hvordan markedet har ændret sig, og hvilke låntyper der er kommet til og vundet frem som de mest populære.  

Gunstigere lån og lavere renter 

For blot år siden var online lån ensbetydende med dyre lån til svært lidt gunstige betingelser. Det er et ry som det måske er ret svært at komme af med, men nye politiske reguleringer, har skabt en stor ændring i markedet og i forbrugernes tillid. Der man tidligere kunne reklamere hæmningsløst med hurtigere lån der bliver udbetalt med det samme, og lån med betalingsanmærkning, er der nu kommet helt andre boller på suppen.  

Nu har forbrugeren blandt andet 14 dages fortrydelsesret, så man kan nå at tænke om man virkelig har brug for et lån, og man kan samtidig også få lån til lavere renter. Der er nemlig blevet sat et loft på, hvor meget omkostningerne på et online må være. Det er ikke længer sådan, at man skal kunne risikere at betale et mangedoblet beløb af det oprindelige beløb i gebyrer og renter når man skal  låne penge online 

Flere låntyper på markedet

Der er også kommet flere låntyper til, der skal hjælpe de forbrugere, der sidder fast i en ond spiral af dyre lån til ugunstige vilkår. En af disse låntyper, er det der kaldes for samlelån eller refinansiering. Det er et lån, der dine gamle lån bliver indfriet, og du får et nyt større lån til gunstigere lånebetingelser. Det er i høj grad denne type lån der vinder frem på det danske lånemarked. En hurtig analyse afslører også, at långiverne har en meget mere seriøs tilgang til markedsføring og meget større fokus på ansvarligt lån.  

Det nye online lånemarked, har skabt bedre vilkår for dig som forbruger og meget større tillid til lånestederne og dermed øget chancer for gode quicklån.