Der er mange mennesker registreret i landets største register over dårlige betalere, også kendt som RKI. Det betyder også, at det er svært for rigtig mange mennesker at optage et lån, men heldigvis der her en lang række gode råd som hjælper dig på vej.

Sammenlægning af lån

Hvis man har mange lån, så har man også mange afdrag, og det kan give rimelig meget rod i økonomien, heldigvis er der råd for den slags. Man kan nemlig med rigtig stor fordel sammenlægge lån og dermed få et større rådighedsbeløb hver måned. Det betyder også at man på den lange bane kan betale sine kreditorer og dermed komme ud af RKI.

Reager inden du komme i registreret

Det er rigtig vigtigt at gøre noget inden man bliver opdaget i RKI, for når man først er der så bliver det rigtig svært at låne penge. Derfor kan det være en rigtig god ide at låne penge inden man bliver registreret i det kedelige register. Der er selvfølgelig ikke tale om lån til forbrug, men lån til sammenlægning af lånene for at skave råderum i økonomien.

Det bliver dyrt hvis man først er kommer i RKI

Hvis man af en eller anden årsag ikke når at redde trådene ud, så bliver det rigtig dyrt at låne penge. Det er nemlig sådan at låneudbyderne ser det som en stor risiko at låne dig penge. Filosofien er, at hvis du allerede er blevet registreret som dårlig betaler, så er der en stor chance for at du igen kunne finde på at misligholde din gæld.

Når det forbindes med en større risiko end normalt, så tager lånefirmaerne sig gode penge for at løbe chancen. Det vil man typisk opleve ved at renterne er højere, men også omkostningerne i forbindelse med lånet kan være store. Der findes mange oversigt på nettet over virksomheder der tilbyder lån til RKI registreret personer. Hvis du gerne vil finde en mulighed, så tryk på billedet her, det leder dig til en god side.

Du kan skrive dig ud af RKI

Skulle du være blandt de mange registreret personer, så findes der faktisk en mulighed for at skrive sig ud af det. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det er det altså ikke. Det der er ret vigtigt er, at du endnu ikke har forsøgt at lave nogen afdragsordninger med dine kreditorer. Det betyder nemlig at du har vedkendt dig gælden, og så er det ikke længere muligt at skrive sig ud af det. Læs mere her

Hvis du derimod ikke har vedkendt dig gælden, så kan du skriver til RKI, at du ikke er enige i at virksomheden skylder dig penge, og så skal de slette dig fra listen indtil virksomheden har bevist at du er en dårlig betaler, og at du rent faktisk skylder dem penge.

Når du sender dette skriv til RKI, så skal det fremsendes som et fysiskbrev og skal sendes anbefalet, det gør nemlig at de ikke kan nægte at have modtaget det.