Mange oplever et akut behov for penge enten midt eller sidst på måneden. Det er en følelse af at pengene aldrig rigtig slår til. Her kan det være en god idé at gennemgå sin økonomi for at se om det er muligt at øge rådighedsbeløbet hver måned. Dette kan ske ved at skære ned på unødige omkostninger, låne penge, lave et holdbart budget og spare op. Læs meget mere om dette nedenfor.

Skær ned på omkostninger

Nogle omkostninger er vigtige og nødvendige for at opretholde en simpel livsførelse. Dette er udgifter i form af fx husleje, forsikringer og beløb til mad. Man kan sige, at dette er nødvendige faste omkostninger. Dog kan der måske alligevel spares her ved fx at flytte til billigere bolig med lavere husleje, skære ned på madbudgettet og undersøge om forsikringer kan fås billigere et andet sted.

Her kan der i første omgang være mange penge at spare. Af ikke nødvendige udgifter kan fx være omkostninger abonnementer på blade, fitness m.m. Dette er forbrugsgoder, som man skal gøre op med sig selv, om man har behov for, eller om det kunne være gavnligt for økonomien og rådighedsbeløbet at spare disse penge.

Lån penge

Fra tid til anden kan det være så svært at få enderne til at mødes i økonomien, at man må optage et lån for at komme videre. Lån penge online eller i bank. Hvis behovet er akut, kan det være fordelagtigt at anvende en af de mange online låneudbydere som fx Ferratum, der også tilbyder månedlig kredit. Når du låner online, er processen hurtig, og du kan få pengene til rådighed nærmest med det samme. Skal du låne i bank er processen mere besværet og langsommelig, men typisk får du også bedre rente- og omkostningsvilkår i de traditionelle banker.

Dette hænger sammen med at de online udbydere løber en større risiko ved at låne uden sikkerhed og dermed skal kompenseres for deres risiko. I banken vil du først skulle gennemgå en kreditvurdering, hvilket er langsommeligt, men som også kan betyde gode priser på lånet.

Lav et budget

Rådighedsbeløbet kan faktisk øges ved at lave et budget. Et budget vil være med til at give dig et større overblik over dine midler hver måned. Et budget laves ved at tage alle dine samlede årlige indtægter og fratrække dine årlige udgifter og dividere med 12 måneder, for at få dit månedlige rådighedsbeløb.

Det vil være en god idé at oprette en decideret budgetkonto i banken hvorfra udgifter trækkes. På denne måde ved du at det der er tilbage, er penge du kan bruge til forbrug.

Spar op

At spare op giver dig ikke automatisk flere penge mellem hænderne. Dog er det med til at gøre, at du altid har penge og ikke løber tør. Der vil altid være penge til uforudsete udgifter, og du vil have en følelse af at have råd til mere. Dette kan fx betyde, at du måske slet ikke behøver låne penge, og budgettet løber mere glidende.