Går du og leger med ideen om, hvor mange penge du kan tjene i renter på en opsparing? Det forstår vi godt. Det er meget tiltalende, at man blot kan sætte sine penge i banken og se dem vokse.
Desværre er vi i en tid, hvor renten mange steder er 0, eller tæt på. Der sker dog hele tiden ændringer i bankverdenen, og det er ikke usandsynligt, at renten vil stige til forbrugernes fordel i løbet af de næste år. Men hvor mange penge kan man egentligt tjene i renter?

Sådan kan du beregne renters rente

Hvis du gerne vil finde ud af, hvor meget du får i renter på din opsparing, giver det god mening at anvende renters rente. Men hvordan er det nu lige, at man gør det? Herunder giver vi dig forklaringen på formlen:  K = K0  (1 + R) n

Vi har selvfølgelig lavet en regnemaskine du kan bruge, den her du her:

DKK

DKK

%

År

Rente i kroner 3591 DKK

Samlet beløb opsparet beløb 8591 DKK

K = Din opsparing + renter efter en given periode.
K0 = Startkapital for din opsparing.
R = Renten
N = Termin (antallet af rentetilskrivning)

Lad os nu sige, at du har sparet 50.000 kroner op, og du får den fantastiske mulighed, at du kan indsætte dem på en opsparingskonto, hvor du får hele 5% i rente. Hvor meget bliver pengene så til? Lad os se, hvor meget det bliver til efter 3 år.

K = 50.000  (1 + 0,05) 3
K = 50.000  (1,05) 3
K = 50.000  1,158
K = 57.900

Hvis dette var scenariet, ville din opsparing altså være vokset med 7.900 kroner på tre år uden nogen form for risiko.

Denne type af beregning kan også laves med en online beregner. Og hvis du kigger efter et lån på nettet, kan du også anvende denne formel til at udregne, hvor meget du kommer til at betale i renter.

Hvordan får du den bedste rente?

Lige i øjeblikket er det meget forskelligt, hvilken rente du kan få i de forskellige banker. Nogle banker udbyder en rente tæt på 0, mens andre banker giver et par procent. Hvis du har en relativt stor opsparing, kan det sagtens betale sig at undersøge markedet, så du kan få den bedste rente. Herudover er det lettere at få en god rentetilskrivning, eller blot at få en rente over 0, hvis du har en stor opsparing.

Find et supplement til din opsparing

Hvis du regnede med, at din opsparing skulle vokse stødt i 2019 på grund af rentetilskrivninger, bliver vi nok desværre nødt til at skuffe dig, da man skal have indsat rigtig mange penge, hvis det skal blive til noget.
Det er meget positivt, at du overvejer opsparing – især hvis du er fristet til at anvende andre metoder til at få flere penge i lommen.
Der er dog intet galt med at supplere opsparingen. Det kan være, at du sparer op til en ferie og blot mangler er par tusinde mere, så kan et lille lån sagtens hjælpe dig med at komme hele vejen i mål. Her kan du altså se hvordan betale sig ikke at finde lån penge nu, men derfor bedre kan betale sig at spare sammen.